Actueel

24 jul 2014

‘Jouw verdiende loon komt nog, kankerhomo’, en ‘Je staat al met een voet in het graf.’ Deze en tal van andere bedreigingen ontving Arthur Elias, voorzitter van de examencommissie propedeuse van de Leidse rechtenfaculteit, maandenlang. Het Openbaar Ministerie eist 180 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden tegen de rechtenstudent die dit op zijn geweten zou hebben. De verdachte ontkent: “Ik heb niets tegen meneer Elias.”

24 jul 2014

Rechtenstudent aan de Radboud Universiteit Benjamin Mooij dook voor zijn scriptie diep in de innovatiedoelstellingen van de Europese Unie in het mededingingsrecht. Het leverde hem ‘het uitzonderlijke cijfer 10’ op, meldt de website van de Nijmeegse universiteit trots.

24 jul 2014

Voortdurende berichten over een beroerde juridische arbeidsmarkt in de Verenigde Staten – afgestudeerde juristen en advocaten komen nauwelijks aan de bak – missen hun uitwerking niet. Sinds 1974 was de verse aanwas eerstejaars rechtenstudenten in de VS niet zo laag, melden National Law Journal en de ABA Journal.

23 jul 2014

De Blauwe VNW, ook bekend als de Verzameling Nederlandse Wetgeving, is dé wettenbundel voor de ambitieuze rechtenstudent. Voor alle rechtenstudenten die hun studiejaar 2014-2015 goed willen beginnen: haal de nieuwe collegebundel snel in huis en begin je rechtenstudie met een voorsprong. Nu met 10 euro korting via Rechtenstudie.nl!

03 jul 2014

Voor het eerst sinds 2009 landelijk georganiseerd: SummerCourt, een intensieve zomerstage van een week voor getalenteerde rechtenstudenten, bij alle gerechtelijke arrondissementen in het land. Uit circa 300 inzendingen werden honderd rechtenstudenten geselecteerd die deze week de rechterlijke macht van binnenuit leerden kennen met behulp van een propvol programma.

03 jul 2014

Combineer je masterstudie flexibel met werk en privé bij de Open Universiteit. Onze masters hebben een gestructureerd programma en persoonlijke begeleiding. Hierdoor kun je de master in twee jaar in deeltijd afronden. Meld je nu aan!

02 jul 2014

Het is je waarschijnlijk al opgevallen: Rechtenstudie.nl is in een nieuw jasje gestoken. De site is van een frisse nieuwe look voorzien terwijl de navigatie is vereenvoudigd. Verder is De Blauwe VNW, ‘de wettenbundel van de ambitieuze student’, de officiële sponsor van Rechtenstudie.nl geworden.

18 jun 2014

Hoe lang duurt het nu eigenlijk voordat je met behulp van een goede baan die duurbetaalde rechtenstudie hebt terugverdiend? Dat valt voor de gemiddelde rechtenstudent reuze mee: mannen hebben zo’n vier jaar nodig, de nog altijd iets minder verdienende vrouw vijf jaar, zo stelt een overzichtelijke rekentool van de Algemene Rekenkamer: de Rendementschecker.

18 jun 2014

Ze hebben duidelijk hun best gedaan: fleurige jurkjes, grafische prints, goed gesneden jasjes en bijna iedereen – een enkele instapper daargelaten – op killer heels. De legal women die zich hebben verzameld bij Kennedy Van der Laan zijn klaar voor de kritische blik van modekoning Mart Visser.

05 jun 2014

De Groningse rechtenfaculteit verhuist in 2017 naar het huidige pand van de Openbare Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat. De Rijksuniversiteit Groningen heeft het pand gekocht als gevolg van de verhuizing van de bibliotheek naar het Groninger Forum, meldt de Ukrant.

Pagina's