Actueel

03 jul 2014

Voor het eerst sinds 2009 landelijk georganiseerd: SummerCourt, een intensieve zomerstage van een week voor getalenteerde rechtenstudenten, bij alle gerechtelijke arrondissementen in het land. Uit circa 300 inzendingen werden honderd rechtenstudenten geselecteerd die deze week de rechterlijke macht van binnenuit leerden kennen met behulp van een propvol programma.

03 jul 2014

Combineer je masterstudie flexibel met werk en privé bij de Open Universiteit. Onze masters hebben een gestructureerd programma en persoonlijke begeleiding. Hierdoor kun je de master in twee jaar in deeltijd afronden. Meld je nu aan!

02 jul 2014

Het is je waarschijnlijk al opgevallen: Rechtenstudie.nl is in een nieuw jasje gestoken. De site is van een frisse nieuwe look voorzien terwijl de navigatie is vereenvoudigd. Verder is De Blauwe VNW, ‘de wettenbundel van de ambitieuze student’, de officiële sponsor van Rechtenstudie.nl geworden.

18 jun 2014

Hoe lang duurt het nu eigenlijk voordat je met behulp van een goede baan die duurbetaalde rechtenstudie hebt terugverdiend? Dat valt voor de gemiddelde rechtenstudent reuze mee: mannen hebben zo’n vier jaar nodig, de nog altijd iets minder verdienende vrouw vijf jaar, zo stelt een overzichtelijke rekentool van de Algemene Rekenkamer: de Rendementschecker.

18 jun 2014

Ze hebben duidelijk hun best gedaan: fleurige jurkjes, grafische prints, goed gesneden jasjes en bijna iedereen – een enkele instapper daargelaten – op killer heels. De legal women die zich hebben verzameld bij Kennedy Van der Laan zijn klaar voor de kritische blik van modekoning Mart Visser.

05 jun 2014

De Groningse rechtenfaculteit verhuist in 2017 naar het huidige pand van de Openbare Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat. De Rijksuniversiteit Groningen heeft het pand gekocht als gevolg van de verhuizing van de bibliotheek naar het Groninger Forum, meldt de Ukrant.

05 jun 2014

Werd het nieuwe UvA-praktijkvak Clinic Technologie, Media & Communicatie begin dit jaar aangekondigd, inmiddels zijn tien studenten informatierecht druk in de weer met de juridische advisering van vijf Amsterdamse startups. Stijn Elfrink is een van de uitverkorenen: “Het is meer dan een keuzevak. Het draait om echt juridisch advies; dus je kunt je er niet gemakkelijk vanaf maken.“

27 mei 2014

Net als in 2012 heeft Loyens & Loeff de Gouden Spreekbuis in de arbeidsmarkt voor afstuderende juristen in de wacht gesleept. De door Blauw Research toegekende onderscheiding is bestemd voor de werkgever die onder haar doelgroep aantoonbaar de beste ontwikkeling heeft doorgemaakt en het hoogst scoort op naamsbekendheid, imago en voorkeurspositie.

14 mei 2014

Vol goede moed reist rechtenstudente Cleo van Laerhoven af naar Canada om daar vijf maanden te studeren, nog niet wetende wat voor web van moord en intriges haar daar te wachten staat. Deze studente is de hoofdpersoon in de nieuwe, tweede thriller van schrijfster Nathalie Pagie: ‘De Campus.’ Een verhaal dat deels eigen ervaringen van de auteur bevat…

14 mei 2014

Wij nodigen je uit om persoonlijk kennis te maken met de Open Universiteit. Kom naar onze Studie Match Dagen van 2 t/m 6 juni 2014! Hier bekijken wij gezamenlijk je mogelijkheden en je ontvangt een studieadvies op maat.

Pagina's