Actueel

10 nov 2014

Je zou ’s avonds eindelijk eens thuis zijn bij vriend of vriendin, of samen naar dat feestje gaan. Maar je patroon zit je alwéér op de hielen: die pleitnota of dat rapport moet vandaag af, dus dat wordt een lange avond doorbuffelen. Een herkenbare situatie voor veel van de junior advocaten op het Jonge Balie Congres 2014, zo erkennen ze door hun hand op te steken tijdens een live talkshow over prestatiedruk en (het voorkomen van) stress op de werkvloer.

29 okt 2014

Na ruim vijf jaar bij De Brauw Blackstone Westbroek te hebben gewerkt als IE- en media-advocaat, had Paul Tjiam behoefte aan reflectie. Dit in combinatie met een lange reis én een goede daad. Met dat doel voor ogen kwam hij begin oktober, niet zonder gevaar, vlakbij door IS gecontroleerde gebieden van Irak terecht. Hier deelde hij in vier vluchtelingenkampen speelgoed uit aan gevluchte kinderen.

22 okt 2014

Een notaris die met een ludiek bedoelde foto op Facebook een advocate schoffeerde, heeft dat moeten bekopen met schorsing van een week. Te zien op de gewraakte prent: de notaris zelf en drie kopers van een stuk vastgoed, met konijnenoren op het hoofd, roze slingers om de hals en nepvrouwenborsten voorgebonden. Dat blijkt uit een vorige week gepubliceerde uitspraak van de Kamer voor het notariaat.

02 sep 2014

De autoracende advocate Natasja Elderman is met haar teamgenoten als derde geëindigd in de GT Light Klasse tijdens de 24 uur van Zolder van afgelopen weekend. Daarmee overtroffen ze hun eigen verwachtingen: “Ons voornaamste doel was de race uitrijden en het materiaal zo heel mogelijk houden,” vertelt Elderman daags na de race, met de laatste restjes adrenaline nog in de aderen.

21 aug 2014

De 21-jarige Duitser Moritz Erhardt stierf vorig jaar augustus nadat hij 72 uur achter elkaar had gewerkt bij Bank of America Merrill Lynch. Zijn dood leidde wereldwijd tot ophef over de idiote werktijden die stagiairs maken bij grote banken in de Londense City. NRC Q vroeg zich vorige week af of die ophef inmiddels heeft geleid tot aanpassingen van de werktijden.

21 aug 2014

Eind augustus beginnen de introductiedagen aan de universiteiten en hogescholen, en die zullen dit jaar minstens zo druk zijn als vorig jaar. Oorzaak is de met een jaar vertraagde invoering van het leenstelsel. Veel havisten en vwo’ers zien af van een tussenjaar, en stromen meteen door naar de hogeschool en de universiteit om aan het leenstelsel te ontkomen.

21 aug 2014

De 26-jarige rechtenstudent Erwin S. is eind juli door de rechtbank Lelystad tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens poging tot moord. De man maakt deel uit van de geloofsgemeenschap Orde der Transformanten in Brabant, en zou een tegenstander uit Laren ‘tot inkeer’ hebben willen brengen. Hij had echter een mes bij zich, en stak daarmee het slachtoffer. Die raakte licht gewond.

07 aug 2014

De 43-jarige voormalig Leidse rechtenstudent die ervan werd verdacht examencommissievoorzitter van de Leidse rechtenfaculteit Arthur Elias maandenlang met de dood te hebben bedreigd, is vrijgesproken door de Haagse rechtbank. Ondanks ‘ernstige verdenkingen’ aan zijn adres oordeelt de rechter dat ‘voldoende wettig en overtuigend bewijs ontbreekt.’ Elias is teleurgesteld over de uitspraak. 

07 aug 2014

Grote paniek bij duizenden rechtenstudenten door heel Amerika eind vorige week: zij probeerden via softwareprogramma ExamSoft kort voor hun deadlines schriftelijke examens te uploaden. Tevergeefs: de bijna afgestudeerden kregen foutmelding op foutmelding door een systeemfout. De eerste staat heeft het bedrijf ExamSoft Worldwide inmiddels aangeklaagd wegens deze nationale 'bar exam' ramp, die al de bijnamen ‘barmageddon’ en ‘Barghazi’ heeft gekregen.

06 aug 2014

De Blauwe VNW, ook bekend als de Verzameling Nederlandse Wetgeving, is dé wettenbundel voor de ambitieuze rechtenstudent. Voor alle rechtenstudenten die hun studiejaar 2014-2015 goed willen beginnen: haal de nieuwe collegebundel snel in huis en begin je rechtenstudie met een voorsprong. Via Rechtenstudie.nl kun je nog een week rekenen op 10 euro korting!

Pagina's