Carriere

Als je een flitsende carrière voor ogen hebt, moet je niet achter de geraniums blijven zitten. Het is dan zaak om je cv goed op te bouwen. Dat betekent deelnemen in besturen en commissies, netwerken, sollicitatie-ervaring opdoen en natuurlijk ook goed kijken waar je medestudenten mee bezig zijn. Rechtenstudenten, maar ook juristen die aan het begin van hun carrière staan of juist al veel hebben bereikt in hun loopbaan delen graag met jou hun ervaringen. Wellicht steek je er nog iets van op.

18 sep 2014

Een 24-jarige rechtenstudent van de Universiteit Maastricht wordt ervan verdacht dat hij 35.000 euro aan subsidiegeld van een kinderboerderij heeft gestolen. De fraude zou hij hebben gepleegd in de tijd dat hij penningmeester was van de stichting die achter de Maastrichtse kinderboerderij De Heeg zit.

18 sep 2014

Sommige rechtenstudenten weten al snel zeker dat ze carrière in de financiële wereld willen maken. Maar hoe en waar precies? Bij een van de grote, prestigieuze advocatenkantoren of toch bij een van de bekendste banken van het land? NautaDutilh en Rabobank bieden samen een nieuwe uitkomst voor deze twijfelaars: een combistage van twee maanden.

18 sep 2014

Je opent Facebook en daar zie je ze weer staan. Harde tepels. Ze priemen boos door een wit t-shirt. Ruw wakker geschrokken door het ijswater dat alweer de volgende advocaat over zichzelf heen heeft gestort.

18 sep 2014

De Amerikaanse professor Brian Clarke vindt dat er tijdens de rechtenstudie structureel aandacht moet worden besteed aan de ‘dark side’ van de advocatuur: de stress, de hoge en soms onrealistische verwachtingen van cliënten, de urennormen en de onderlinge jaloezie onder advocaten. Volgens de professor kunnen zo depressiviteit en overspannenheid worden tegengegaan. Dat meldt The Wall Street Journal.

17 sep 2014

Van 11 t/m 16 november organiseert De Brauw wederom een business course die je hoe dan ook niet wilt missen. Dat durven wij rustig te zeggen, want jullie mogen zelf deze business course brauwen. Gaan we naar het Westen of toch naar het Oosten? Waar gaan we uit? Wat wil je nou écht leren? En wat vind je belangrijker: inhoud of fun?

17 sep 2014

Bird & Bird heeft de website werkenbijbirdenbird.nl een nieuw gezicht gegeven. ‘Deze nieuwe vormgegeven site is gebruiksvriendelijker en overzichtelijker dan de oude website. Naast het design is de website ook uitgebreid met meer informatie over de sectoren waarin Bird & Bird is gespecialiseerd en komen medewerkers aan het woord,’ aldus het kantoor in een persbericht.

04 sep 2014

Ben je als (bijna) afgestudeerde rechtenstudent binnen afzienbare tijd op zoek naar een goede baan? Dan is het te hopen dat je expertise het contractenrecht, IT-recht of arbeidsrecht is. Want deze drie ervaringsprofielen zijn volgens werving- en selectiebureau Robert Walters momenteel het meest gevraagd in een arbeidsmarkt die ook voor juristen langzaam aantrekt.

03 sep 2014

Docenten en professoren aan rechtenfaculteiten doen er goed aan om niet teveel aandacht te besteden aan door advocaten en andere procesdeelnemers gemaakte blunders. Dat schrijft The Wall Street Journal. ‘It stifles learning, encourages counterproductive behavior and promotes illness,’ aldus onderzoeker Abigail Patthoff van de Chapman Universiteit in Californië.

02 sep 2014
Fleur Brockhus

Het beoordelingsgesprek. Een berg om tegenop te zien, formaat Kilimanjaro. Maar dat zou het natuurlijk niet moeten zijn. Eerder een dijk, of vooruit, een piepklein bergje. Een Vaalserberg.

03 jul 2014

Voor het eerst sinds 2009 landelijk georganiseerd: SummerCourt, een intensieve zomerstage van een week voor getalenteerde rechtenstudenten, bij alle gerechtelijke arrondissementen in het land. Uit circa 300 inzendingen werden honderd rechtenstudenten geselecteerd die deze week de rechterlijke macht van binnenuit leerden kennen met behulp van een propvol programma.

Pagina's