Carriere

Als je een flitsende carrière voor ogen hebt, moet je niet achter de geraniums blijven zitten. Het is dan zaak om je cv goed op te bouwen. Dat betekent deelnemen in besturen en commissies, netwerken, sollicitatie-ervaring opdoen en natuurlijk ook goed kijken waar je medestudenten mee bezig zijn. Rechtenstudenten, maar ook juristen die aan het begin van hun carrière staan of juist al veel hebben bereikt in hun loopbaan delen graag met jou hun ervaringen. Wellicht steek je er nog iets van op.

03 jul 2014

Voor het eerst sinds 2009 landelijk georganiseerd: SummerCourt, een intensieve zomerstage van een week voor getalenteerde rechtenstudenten, bij alle gerechtelijke arrondissementen in het land. Uit circa 300 inzendingen werden honderd rechtenstudenten geselecteerd die deze week de rechterlijke macht van binnenuit leerden kennen met behulp van een propvol programma.

02 jul 2014

Only in America. De voormalige rechtenstudent Martin Odemena eist een schadevergoeding van 100.000 dollar van de Massachusetts School of Law omdat een docent zijn deelname aan een cursus met een onvoldoende beoordeelde. Door het slechte cijfer kon hij zijn rechtenstudie ook niet elders voortzetten. Het gevolg: a ruined legal carreer.

24 jun 2014

Nee, niet de one hit wonders achter het nummer Sweat A la la la Long, maar een soort Vrijmetselarij voor single young professionals. Kent u het? Nee? Dat betekent dat niemand u heeft uitgenodigd om mee te doen. U bent waarschijnlijk a. niet succesvol genoeg, b. een inwoner van Purmerend, of c. van het type: 'hadden jullie geen orthodontist in het dorp? Nou ja, die tanden geven je wel een karakteristiek hoofd!'

19 jun 2014

Fleur Brockhus (voormalig advocate, schrijfster van De Urenfabriek, columnist van Advocatie) en Karima O’Flynn (voormalig advocate, blog ZoZuidas, mede-auteur van Project Dromenland) hebben samen een nieuw boek geschreven: Juffrouw Holle, Een sprookje voor de moderne vrouw. In het boek gaan twee jonge vrouwen met de nodige issues in retraite bij Juffrouw Holle, een wijze, krachtige vrouw die het tweetal weer met beide benen op de grond krijgt. “Wij denken dat heel veel jonge vrouwen graag een juffrouw Holle aan hun zijde zouden willen hebben.”

18 jun 2014

Voerde Nederland woensdagavond een hevige strijd tegen Australië op het WK voetbal, eind mei stond een Australische Amsterdam Law School-studente namens de Nederlandse UvA nog in de halve finale van de ELSA WTO Moot Court Competition. Na ver te zijn gekomen, strandden Katherine Connolly – oorspronkelijk uit Sydney - en Pauline Wilson in de halve finale tegen het Griekse team, dat de competitie uiteindelijk won.

18 jun 2014

Ze hebben duidelijk hun best gedaan: fleurige jurkjes, grafische prints, goed gesneden jasjes en bijna iedereen – een enkele instapper daargelaten – op killer heels. De legal women die zich hebben verzameld bij Kennedy Van der Laan zijn klaar voor de kritische blik van modekoning Mart Visser.

03 jun 2014

Het duurde wat jaartjes voordat Rob van Essen een juridische functie tegenkwam die gevarieerd en uitdagend genoeg was om hem langer dan een paar jaar op een plek te houden. Na een tocht door het hele land langs uiteenlopende juridische functies, blijkt de dagelijkse praktijk als bedrijfsjurist bij havenbedrijf Groningen Seaports ruimschoots aan zijn behoeften te voldoen.

27 mei 2014

Net als in 2012 heeft Loyens & Loeff de Gouden Spreekbuis in de arbeidsmarkt voor afstuderende juristen in de wacht gesleept. De door Blauw Research toegekende onderscheiding is bestemd voor de werkgever die onder haar doelgroep aantoonbaar de beste ontwikkeling heeft doorgemaakt en het hoogst scoort op naamsbekendheid, imago en voorkeurspositie.

17 apr 2014

‘Juridisch foutloos, messcherp en erg overtuigend’: de jury van de Nationale Requireerwedstrijd voor Studenten stak haar bewondering voor het requisitoir van rechtenstudente Tara Veenendaal niet onder stoelen of banken. Omdat zij zo als beste in de rol van officier van justitie kroop, won ze de afgelopen vrijdag 11 april gehouden finale van de wedstrijd glansrijk.

16 apr 2014

Bereid je optimaal voor op je toekomst in de juridische wereld. Meld je nu aan voor het gratis tijdschrift Advocatenblad Start! Wordt het de rechterlijke macht, de overheid, het bedrijfsleven of kies je voor de advocatuur? Na je rechtenstudie sta je voor een belangrijke beslissing.

Pagina's