Actueel

17 okt 2019

Advocaat Tjalling van der Goot staat sinds begin oktober de man bij die vast zit op verdenking van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Dit heeft zijn kantoor Anker & Anker bekendgemaakt op de eigen website.

16 okt 2019

In de rubriek Mijn eerste pleidooi vertellen advocaten over de allereerste keer dat ze in de rechtbank het woord mochten voeren. Voor de één was dat vorige maand en voor de ander al decennia geleden, maar de meeste advocaten kunnen zich hun eerste pleidooi nog levendig herinneren. De eerste zitting van Coen de Koning leek kat in ‘t bakkie, totdat zijn cliënt zijn mond opendeed.

16 okt 2019

Van alle bedrijfstakken betaalt de advocatuur hun studentstagiairs nog altijd het meest. Dit blijkt uit een analyse van stagevergoedingen door Magnet.me. Het banenplatform onderzocht voor de vierde keer de hoogte van stagevergoedingen bij zijn klanten, waaronder veel advocatenkantoren.

15 okt 2019

De Nederlandse procesfinancier Omni Bridgeway wordt overgenomen door de Australische litigation funder IMF Bentham. Uit dit samengaan (‘een fusie van gelijken’) moet een wereldwijd actieve en leidende procesfinancier ontstaan, aldus beide partijen in een persbericht. IMF Bentham zet op deze manier steviger voet in Europa.

09 okt 2019

Dentons gaat twee nieuwe combinaties aan in de Verenigde Staten, als startpunt van een nieuwe strategie voor de gehele Amerikaanse juridische markt. Hiervoor worden de Amerikaanse kantoren Bingham Greenebaum (Ohio) en Cohen & Grigsby (Pennsylvania) deel van Dentons. Het doel: de creatie van ‘the first truly national law firm in the US’, aldus een ronkend persbericht.

09 okt 2019

Advocatenkantoor Banning is geen 2,8 miljoen euro verschuldigd aan de curatoren van een reeks gefailleerde vennootschappen. Dit stelt de procureur-generaal van de Hoge Raad in een op 4 oktober gepubliceerde conclusie van begin september. De curatoren verweten het kantoor dit bedrag te hebben onttrokken uit de opbrengst van de verkoop van een vliegtuig.

09 okt 2019

Advocaten en rechters die zich onveilig of bedreigd voelen, of die vragen hebben over hun veiligheid, kunnen voortaan via een landelijk telefoonnummer terecht bij het Contactpunt Beroepsgroepen. Dit is een van de getroffen maatregelen na de moord op advocaat Derk Wiersum van drie weken geleden, meldt de Orde van Advocaten.

07 okt 2019

Ethiek en Artificial Intelligence (AI), twee begrippen die steeds vaker in een adem genoemd worden. Want als we overal AI gaan inzetten, met name voor besluitvorming en automatische systemen, dan moeten we vooraf nadenken over de impact en of het wel ethisch wenselijk is. Maar wordt de juiste ethische discussie wel gevoerd? AI is namelijk ontzettend dom.

02 okt 2019

NautaDutilh-advocaat Boudewijn Smit heeft dinsdagavond de Future Leader LGBTQ+ award gewonnen tijdens de Europese Chambers Diversity & Inclusion Awards 2019. Dit event zet Europese advocatenkantoren en hun medewerkers in de schijnwerpers die inclusiviteit en diversiteit bevorderen.

02 okt 2019

Drie partners afkomstig van Baker McKenzie, NautaDutilh en Rechtstaete zijn per 1 oktober een nieuw advocatenkantoor gericht op vastgoed begonnen. De midden op de Zuidas gevestigde boutique NewGround Law start met acht advocaten en drie kandidaat-notarissen. Ook zijn er een senior consultant en een legal project manager aan boord.

Pagina's

Subscribe to Actueel