28 mei 2009

Ditmaal preuts gedoe op de VU. Waar op de UvA een maand geleden een naakte rug van een blonde vrouwe justitia bij een hoogleraar in het verkeerde keelgat spoot, is nu de VU aan de beurt met een vleeskleurig ondergoedrelletje.
12 mei 2009

Kon vacaturesite Monsterboard in maart nog melden dat het aantal juridische vacatures ten opzichte van januari weer aantrok, in april was het toch echt herfst. De maandelijkse Monster Employment Index Nederland meldt voor de juridische sector een daling van 183 (maart) naar 165 (april). De sector doet het daarmee slechter dan andere sectoren, waaronder educatie en training, de gezondheidszorg en toerisme.

11 mei 2009

Er komen steeds meer ondernemingen die eenvoudige juridische dienstverlening en oplossingen bieden voor een laag tarief. Een trend die al gaande was, maar onder invloed van de economische crisis in een stroomversnelling is geraakt. Laten advocatenkantoren werk liggen, en zijn deze juridische Euroshoppers een nieuwe concurrent? "Ik denk dat de advocatuur een miljard euro laat liggen."