21 dec 2009

Het einde van het jaar is nabij, tijd om de balans op te maken. Wat werd het afgelopen jaar het best gelezen op Rechtenstudie.nl? Jullie zijn vooral geïnteresseerd in de belevenissen van jonge starters op de arbeidsmarkt. En geld, natuurlijk.


21 dec 2009

Bedrijfsjuristen worden - voor wat betreft leidinggevende functies - het best betaald in de sectoren Energie, Techniek en Farma. Bedrijfsjuristen in IT/Internet/Media, Telecom en de Financiële sector verdienen doorgaans wat minder. Dat blijkt uit het salarisonderzoek onder bedrijfsjuristen dat KSU Uitgeverij heeft gedaan in samenwerking met Voxius. Het onderzoek is nu te downloaden voor abonnees van Bedrijfenjurist.nl.

21 dec 2009

Vier studenten rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam hebben vrijdag 11 december 2009 de jaarlijkse NVER pleitwedstrijd gewonnen. Tijdens deze nationale wedstrijd, geïnitieerd door de Nederlandse Vereniging voor Europees Recht, hebben teams van studenten van verschillende faculteiten een casus bepleit over de uitleg van Europees recht.

21 dec 2009

Wil jij doordringen tot de top van de (inter)nationale advocatenkantoren? En daar bij voorkeur ook nog eens niet al te lang over doen? BestGraduates Law 2010 is absoluut de kortste weg naar de top voor hét juridisch toptalent dat in de periode van 1 januari 2010 tot 1 april 2011 aan een Nederlandse universiteit afstudeert.

15 dec 2009

Wil jij doordringen tot de top van de (inter)nationale advocatenkantoren? En daar bij voorkeur ook nog eens niet al te lang over doen? BestGraduates Law 2010 is absoluut de kortste weg naar de top voor hét juridisch toptalent dat in de periode van 1 januari 2010 tot 1 april 2011 aan een Nederlandse universiteit afstudeert.10 dec 2009

Een aantal van jullie heeft zich van 13 november - tijdens De Juridische Carrièredag 2009 - tot en met 27 november - via onze website - ingeschreven voor de Rechtenstudie-nieuwsbrief. Onder de nieuwe abonnee's hebben wij een iPod nano inclusief USB charger verloot. Wij willen hierbij de winnaar - Matin Tran - van harte feliciteren met het winnen van deze prijs. In navolging van onze serie Een greep uit het leven van de net afgestudeerde rechtenstudent hebben wij de prijswinnaar een aantal vragen gesteld over zijn rechtenstudie, ervaringen en kansen op de arbeidsmarkt.

09 dec 2009

De Nederlandse criminoloog Wouter Buikhuisen die in 1988 naar Spanje vluchtte omdat hij onophoudelijk werd aangevallen om zijn controversiële denkbeelden, heeft eerherstel gekregen. De dekaan van de Leidse Rechtenfaculteit vertelde de universiteitskrant Mare dat hij de inmiddels 76-jarige criminoloog in juni in Spanje heeft opgezocht om zijn excuses aan te bieden voor zijn isolement in de afgelopen 25 jaar.

02 dec 2009

Binnen tien jaar ziet de juridische wereld er radicaal anders uit, benadrukte auteur en juridisch trendwatcher Richard Susskind dinsdag tijdens het eerste Nationale HBO-rechtencongres. "Toen mijn generatie afstudeerde, zou het juridische werk de komende twintig jaar nauwelijks veranderen. De huidige generatie studenten heeft dat comfortabele uitgangspunt niet. 'The best way to predict the future is to invent it.' Ik heb geen glazen bol, ik toon alleen een buffet aan mogelijkheden." Advocatie sprak met Susskind na afloop van zijn inleiding.