29 apr 2010

Aaron Boudewijn (24), de Utrechtse rechtenstudent die onlangs in het nieuws kwam omdat hij weigerde zijn vingerafdrukken te laten registreren bij het afhalen van zijn nieuwe paspoort, is overleden aan de gevolgen van een epileptische aanval. Dat meldt CampusTV.

28 apr 2010

Een Volendamse rechtenstudent kon begin deze maand alvast bij de rechtbank in Haarlem wat praktijkervaring opdoen in een strafzaak. Als verdachte. De student zou jarenlang cocaïne gedeald hebben in het vissersdorp, meldt het Noordhollands Dagblad.

15 apr 2010

Allen & Overy, Eversheds en Bird & Bird zijn door Britse rechtenstudenten aangewezen als de "meest prestigieuze" advocatenkantoren in drie verschillende categorieën. Aan het onderzoek hebben ruim drieduizend rechtenstudenten meegewerkt, aldus Legal Week.

15 apr 2010

Toekomstig rechtenstudent Stef Schuthof (18) is sinds 13 april de jongste lokale politicus van Nederland. Hij gaat zijn functie als gemeenteraadslid van het Zuid-Hollandse Nederlek per september combineren met een rechtenstudie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. "Ik vind de politiek heel erg interessant en verdiep me er al jaren in. Maar om nu al te zeggen: 'Dit wordt het,' dat is te vroeg."

15 apr 2010

Academici afkomstig uit lagere sociale milieus stoten moeilijker door naar de top, blijkt uit onderzoek van bestuurswetenschapper Mick Matthys van de Universiteit Utrecht. Na de rechtenstudie wacht in de wereld van de rechterlijke macht of advocatuur een cultuur die misschien ver af staat van de wereld waar je in opgegroeid bent. Dat botst. "Ook in Nederland bestaat een klassenmaatschappij."

06 apr 2010

KSU zoekt iemand die wil helpen met het opzetten van nieuwe online producten voor M&A adviseurs en bedrijfsjuristen. Het is een tijdelijke baan en je kan per direct aan de slag, bij voorkeur voor vier a vijf dagen in de week. Een ideale baan als je net klaar bent met je studie, en aan de slag wilt.

01 apr 2010

Rechtenstudenten van de Nijmeegse Radboud Universiteit brengen - na een afwezigheid van zeven jaar - weer een rechtswinkel naar Oss. Er bestond geen laagdrempelige rechtshulp meer in de regio. De rechtswinkel helpt zowel de rechtzoekenden als rechtenstudenten, die zo hun juridische kennis in praktijk kunnen brengen. "Als je vindt dat iets anders moet, dan moet je er ook iets aan doen."

01 apr 2010

Rechtenstudent Gerard Oosterwijk legde afgelopen vrijdag zijn functie als voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) neer. Waarom is niet duidelijk. "Door aanhoudende meningsverschillen binnen het bestuur is de zakelijke samenwerking onmogelijk geworden," meldt de LSVb in een persbericht. Ook Oosterwijk houdt de details binnenskamers.