30 aug 2012

Een door de Nederlandse Orde van Advocaten, de Koninklijke Notariële Berepsorganisatie en Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders ingestelde commissie heeft de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen laten doorlichten op het rechtsstatelijke gehalte. Voornaamste conclusie: politieke partijen vinden rechtsstatelijke waarden doorgaans belangrijk, maar dat klinkt niet altijd door in de concrete voorstellen.

30 aug 2012

Het Groningse advocatenkantoor BoutOveres helpt voor 40 euro studenten die bezwaar willen maken tegen de langstudeerboete. Mocht de hulp van de advocaten succes opleveren, dan moet een bedrag van 200 euro betaald worden. "Het gaat boven verwachting. Tot dusver hebben we enkele tientallen aanmeldingen, en we hebben een record aantal bezoekers op de website gehad," aldus Jan Hein Mastenbroek van het kantoor.

30 aug 2012

Het Amsterdamse advocatenkantoor De Breij Evers Boon wil de langstudeerboete gaan betalen van vijf talentvolle studenten die een jaar extra willen studeren. Het aanbod geldt voor het collegejaar 2012/2013. Dat heeft het kantoor in een persbericht laten weten.

16 aug 2012

De 22-jarige rechtenstudente Mindy Meyer probeert in de Senaat van de staat New York verkozen te worden. Ze had haar vizier eerst gericht op een gemeenteraadszetel in The Big Apple, maar dacht: what the heck, ik ga voor de Senaat.

16 aug 2012

Combineer werken en studeren op universitair niveau.
- Start elk moment
- Zelfstandig studeren
- Online begeleiding
Vraag de folder aan en bekijk jouw mogelijkheden

15 aug 2012

Ook in ons land is steeds meer bij advocatenkantoren het besef aanwezig dat de wensen van de klant uiterst serieus genomen moeten worden. Een van de mogelijkheden om de cliënt ook in de huidige tijd tevreden te houden, is het werken op basis van vastomlijnde projectplannen en het nauwkeurig managen daarvan. Sinds enkele jaren begint projectmanagement dan ook steeds meer vorm te krijgen. "Ons eigen tijdschrijfsysteem heeft een budgetteermogelijkheid in zich. Hij stond alleen nooit aan."