Advocatenkantoren sluiten zich aan bij financieel onderzoeksinstituut VU

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft een juridisch instituut opgericht: het Zuidas Instituut voor Financieel recht en Ondernemingsrecht (ZIFO). Allen & Overy, Baker & McKenzie, Boekel de Nerée, Clifford Chance, De Brauw Blackstone Westbroek, DLA Piper Nederland, Freshfields Bruckhaus Deringer, Greenberg Traurig, Houthoff Buruma, Linklaters, Loyens & Loeff, NautaDutilh, Simmons & Simmons, Stibbe en Van Doorne hebben zich aan het nieuwe instituut verbonden.

Het instituut wil een platform zijn voor wetenschappelijk onderzoek en debat op het terrein van het financieel recht en het ondernemingsrecht. De focus ligt daarbij op het bestuderen en becommentariëren van rechtsregels, normen en toezichtkaders die in ontwikkeling zijn voor banken, verzekeraars, financiële instellingen, vermogensbeheerders, pensioenfondsen en (grotere) ondernemingen. Het instituut houdt de komende maanden haar eerste bijeenkomsten en faciliteert publicaties over actuele onderwerpen.

Inmiddels hebben zich meer dan twintig bedrijven, organisaties en kantoren aan het instituut verbonden. Ze nemen deel aan de debatten, seminars en congressen. Ook wordt hen gevraagd thema's te signaleren en deel te nemen aan de wetenschappelijke activiteiten van het instituut. ZIFO opereert inhoudelijk onafhankelijk en hanteert uitsluitend wetenschappelijke criteria bij de inhoudelijke gedachtevorming.

Deelnemende organisaties zijn: ABN AMRO, AKZO, Allen & Overy, Anthos, APG, APX-ENDEX, Baker & McKenzie, Boekel de Nerée, Clifford Chance, De Brauw Blackstone Westbroek, DLA Piper Nederland, Eumedion , Freshfields Bruckhaus Deringer, Greenberg Traurig, Houthoff Buruma, ING, Linklaters, Loyens & Loeff, NautaDutilh, Philips, Simmons & Simmons, SNS Bank, Stibbe en Van Doorne.
    | Mail de redactie | Print