Advocatie TV

14 mei 2014

Advocatie TV was maandag aanwezig bij de zaak van deken Bas Martens tegen anti-kerwapen advocaat Meindert Stelling. Martens eistte bij de Haagse Raad van Discipline onmiddellijke schorsing van Stelling, omdat die de toga zou misbruiken om telkens weer "activistische stellingen naar voren te brengen”. Stelling voerde uitvoerig en gemotiveerd verweer. Een impressie van een principezaak.

02 apr 2014
Walter Hendriksen

Centrale vraag tijdens het debat bij de presentatie van de Stand van de Advocatuur en het Notariaat: wordt de advocatuur ingehaald door andere aanbieders van juridische dienstverlening? Ja, zeggen de believers, waaronder Jan Moerland van DAS en Frans Stibbe van Deloitte Legal. Standaardisatie, internet… we staan aan de vooravond van een doorbraak. Deken Walter Hendriksen ziet het zo'n vaart niet lopen: “Verreweg het grootste deel van de advocatuur is bezig met geschilbeslechting en strafrecht, met individuele belangstelling en aandacht. En dat zal zo blijven.”

21 jan 2014
Eric Boerma

In de serie Bestuursvoorzitters van Advocatie TV deze keer Eric Boerma van Dirkzwager. Over de marktpositie van zijn kantoor, de omslag naar de ‘cliëntgestuurde benadering’ en de crisis. “Ik denk dat we de goede elementen uit de Angelsaksische cultuur hebben overgenomen zonder onze eigen positie, ook historisch gezien, te verloochenen. Er is nu een mix die voor veel van onze cliënten prima is.”

12 nov 2013
Arnold Croiset van Uchelen

Deze keer in de serie Bestuursvoorzitters van Advocatie TV: Arnold Croiset van Uchelen van Allen & Overy. Een gesprek over Allen & Overy in Nederland, het aanzien van de Nederlandse advocatuur in het buitenland en het innoverend vermogen van de advocatuur. En de crisis. Croiset van Uchelen’s centrale stelling: het is te kort door de bocht om te stellen dat ingewikkelde financiële producten als credit default swaps en collateralized debt obligations alleen maar ellende hebben gebracht. Crisis hoort bij het kapitalisme, “maar we staan er beduidend beter voor dan twintig, dertig jaar geleden”.

18 sep 2013
Walter van Overbeek

Nu op Advocatie: deel 2 van de serie interviews met bestuursvoorzitters van grote kantoren. Vandaag is het de beurt aan Walter van Overbeek van Houthoff Buruma. Hij spreekt over de veranderende rol van de advocaat, tariefbeleid, concurrentie en de internationale oriëntatie van zijn kantoor. Hij is stellig over de rol en verantwoordelijkheid van zijn kantoor inzake de crisis: “Wij zijn niet betrokken geweest, al jaren terug, bij dat soort producten. Wij zijn de opruimers.”

04 sep 2013
Dolf Segaar

Advocatie Nieuw is online. Kort samengevat: Advocatie heeft een nieuwe vormgeving, we hebben de toegang tot content van de zusterwebsites OverFusies, Rechtenstudie en Novocatie samengevoegd en we gaan van start met een reeks video-interviews met managing partners van grote kantoren, oftewel Advocatie TV: de bestuursvoorzitters.

27 mrt 2013
Advocatie TV

Advocatie TV was natuurlijk ook bij de presentatie van De Stand van de Advocatuur in het WTC. Juriaan Mensch en Marco Miceli keken niet alleen naar wat er op het podium gebeurde, maar ondervroegen aanwezigen ook naar hun bevindingen met social media, en lessons learned.

08 nov 2012

Naar wij denken ook interessant voor notarissen: onderricht in de kunst van het onderhandelen. Onlangs was het voormalige opperhoofd van het gijzelingsteam van de FBI in Nederland. Chris Voss was chief negotiator bij wereldwijd 150 kidnappings. In de Industrieele Grote Club in Amsterdam leerde hij aanwezigen de fijne kneepjes van het onderhandelingsvak. Advocatie TV was erbij, en maakte de volgende impressie.

28 mrt 2012

Net als voorgaande jaren hebben we een videoverslag gemaakt van de presentatie van De Stand van de Advocatuur, afgelopen vrijdag in het WTC in Amsterdam.

31 mrt 2010

Afgelopen vrijdag streden vier beroepsgroepen - advocaten, bankiers, consultants en ambtenaren - op de Zuidas tegen elkaar in een hardloopwedstrijd over vijftig meter: de Hakken en Pakken Run. De winnaars: Jean-Paul Dresen en Sueena Francisco, beide van Houthoff. Advocatie ging kijken, en maakte een filmpje. En een potentieel prijswinnende foto.