Advocatie

26 jan 2010

De advocatuur zit voor wat betreft transfers nog steeds op slot. Deze week kunnen we er welgeteld één melden: Olivier Vermeulen heeft zich als partner aangesloten bij advocatenkantoor Houtzager Strijker. Verder sijpelen er nog nieuwjaars-partnerbenoemingen binnen: zo is Hélène Bogaard (foto) per 1 januari van dit jaar als partner toegetreden tot DLA Piper. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

Lees meer...
20 jan 2010

Bij binnenkomst in de rechtszaal vormen ze een opvallend duo. Geert Wilders; lang, helblond haar, met een maskerachtig gezicht, alsof er net een flinke laag make up is aangebracht. Bram Moszkowicz; relatief klein, zijn hoofd bedekt met de welbekende, geordende licht- en dondergrijze golfjes, met zwier binnenstruinend. Let the show begin.

Lees meer...
19 jan 2010

Wederom weinig transfers, maar wel Nieuwe Kantoornamen, Nieuwe Fusies en Nieuwe Kantoren. De blikvanger voor wat betreft dat laatste is natuurlijk RESOR, een kantoor dat zich met kopmannen Prof. Jako van Hees (foto), Nico Tollenaar en Lucas Kortmann gaat toeleggen "op (internationale) ondernemings- en insolventierecht met een focus op de juridische vraagstukken die zich voordoen bij financiële problemen". De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

Lees meer...
19 jan 2010

Begin februari staat voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse advocatuur een advocaat van een belangrijk kantoor voor de strafrechter op grond van een mogelijk delict - valsheid in geschrifte - dat hij in zijn hoedanigheid van advocaat zou hebben gepleegd. Het gaat om partner Jacob Cornegoor van Spigthoff. We probeerden te achterhalen wanneer de zitting nou precies gaat plaatsvinden. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig.

Lees meer...
12 jan 2010

Scott Rothstein, een 47-jarige advocaat uit Florida, heeft vorige week - in de hoop op een mildere straf - bekend duizenden mensen voor 1,2 miljard dollar (€ 840 miljoen) te hebben opgelicht. Op 27 januari krijgt hij minimaal 30 en maximaal 100 jaar gevangenisstraf.

Lees meer...
12 jan 2010

Een hele reeks partnerbenoemingen deze week, geen transfers. Pot Jonker Seunke, Ekelmans & Meijer, Dirkzwager, CMS Derks Star Busmann, Loyens & Loeff, Kennedy Van der Laan, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn en Bogaerts & Groenen maken allemaal melding van nieuwe partners. En Dirkzwager meldt een bestuurswisseling: Eric Boerma (foto) is toegetreden tot het dagelijks bestuur. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

Lees meer...
05 jan 2010

Het nieuwe jaar is begonnen, voor sommige advocaten met extra glans: zij maakten een overstap naar een ander kantoor, of werden partner van kantoor. Dat laatste geldt bijvoorbeeld voor René Rorink (foto), Eelco Meerdink, Constantijn Voogt en Jitteke Blussé van Oud-Alblas. Verder heeft er een bestuurswissling plaatsgevonden bij Van Doorne, en is er meneer Clifford die gaat werken bij...Simmons & Simmons.

Lees meer...