Allen & Overy introduceert prijs voor scriptie over geschilbeslechting

Allen & Overy Nederland introduceert de Litigation Prijs voor de beste juridische publicatie of (bachelor)scriptie op het gebied van geschillenbeslechting. Hiermee wil Allen & Overy studenten stimuleren om al tijdens hun studie een volwaardige juridische publicatie tot stand te brengen. De winnende scriptie of publicatie wordt beloond met een prijs van EUR 5.000.

De prijs is ingesteld ter gelegenheid van het afscheid van Willem van Baren, die op 1 november aanstaande uittreedt als partner wegens het bereiken van de 60-jarige leeftijd. Hij zet zijn arbiterpraktijk zelfstandig voort.

Van Baren in het persbericht: 'In mijn lange carrière als litigator heb ik veel aandacht gehad voor het opleiden en begeleiden van jongere advocaten. Ik ben dan ook erg blij met het instellen van deze prijs door Allen & Overy, die beoogt jong talent al in een vroeg stadium aan te zetten een juridische analyse om te zetten in een volwassen publicatie.'

Zowel publicaties in juridische tijdschriften van (bachelor of masters) studenten als bachelorscripties die tot zo’n publicatie zouden kunnen worden omgewerkt, komen in aanmerking voor de Allen & Overy Litigation Prijs. De ingezonden scripties en publicaties worden beoordeeld door een jury onder leiding van Willem van Baren. In de jury zitten 'diverse vooraanstaande specialisten op het gebied van geschillenbeslechting'.

    | Mail de redactie | Print