Anne-Jetske Schaap wint de Utrechtse Katadreuffeprijs

Anne-Jetske Schaap heeft de Utrechtse Katadreuffeprijs 2015 gewonnen. Volgens de jury komt de prijs haar toe ‘omdat zij een allround profiel heeft en een duidelijke voetafdruk achterlaat na haar vertrek’. Schaap studeerde  in Utrecht, Valencia en Cambridge, was lid van de redactieraad van het Utrecht Law Review en trad op als studentreferent tijdens de jaarvergadering van de Nederlandse Juristenvereniging.

Verder was Schaap de steun en toeverlaat van een van de Utrechtse onderzoekszwaartepunten en roeide zij als vrijwilliger geld bij elkaar tijdens ‘Row for rights’. Ten slotte, en dat gaf de doorslag voor de jury, is mede op haar initiatief de studievereniging ‘Aletheia’ opgericht waarvan toekomstige generaties van onderzoeksstudenten kunnen en zullen gaan profiteren.

De prijs is vernoemd naar Jacob Willem Katadreuffe, de hoofdpersoon uit het boek Karakter van F. Bordewijk. Het doorzettingsvermogen en het opmerkelijke levensverhaal van Katadreuffe vormden voor prof. Ivo Giesen de inspiratie voor het instellen van deze prijs bij zijn verkiezing tot universitair docent van het jaar 2011-2012.

De Katadreuffeprijs is in het leven geroepen ‘om studenten te stimuleren zich buitengewoon te ontwikkelen en om die studenten ook de waardering te kunnen geven voor die opmerkelijke prestatie’. De jury, die dit jaar bestond uit dr. Rianka Rijnhout (voorzitter), prof. François Kristen, Parisa Sahan (Masterstudent Onderneming en recht ), Simon van Oort (Bachelorstudent rechtsgeleerdheid) en Rutger van Rompeay, partner bij het advocatenkantoor Van Benthem & Keulen, heeft de selectie gemaakt uit de voordrachten. Uit die voordrachten werden uiteindelijk drie studenten genomineerd voor de Katadreuffeprijs 2015. De andere genomineerden van dit jaar waren Laura ter Steeg en Thijmen Nuninga.

 

 

 

 

    | Mail de redactie | Print