10 meest recente gearchiveerde artikelen

13 nov 2019
Klein kantoor

Amsterdamse juridische werknemers boffen: ze hebben relatief veel werkruimte. Met gemiddeld 31,8 vierkante meter per persoon treffen alleen hun collega’s in Brussel en Düsseldorf het beter, zo blijkt uit onderzoek van CBRE. Volgens dit internationale vastgoedadviesbureau koketteren de Mokummers bovendien met hun ruime kantoren in de strijd om juridisch talent.

13 nov 2019

Recent onderzoek van Sdu en Advocatie laat opnieuw zien dat de balans tussen werk en privé binnen de advocatuur en het notariaat geregeld verstoord is. Het ziekteverzuim binnen deze branches loopt de afgelopen jaren op, waarbij een burn-out ziekteoorzaak nummer één is voor langdurige uitval.

12 nov 2019

Boels Rental, een verhuurder van machines en gereedschappen uit Sittard, neemt voor een kleine 600 miljoen euro de Finse branchegenoot Cramo over. De Brauw Blackstone Westbroek voorziet de Limburgse onderneming van juridisch advies bij de deal.

12 nov 2019

Advocaat Jan Piet van Rossum, oud-raadsman van No Surrender-oprichter Klaas Otto, is maandag van het tableau geschrapt door de Raad van Discipline. Hij is verstrikt in strafrechtelijke onderzoeken rond Otto en de failliete zorgstichting Vivence, die doelwit was van fraude. In 2017 werd de advocaat aangehouden nadat er ruim drie kilo amfetamine en een drugslab bij hem thuis was gevonden.

12 nov 2019

Volgens de politie zijn het huis en de straat waar advocaat Derk Wiersum woonde in de weken voor diens liquidatie uitvoerig geobserveerd. Uit onderzoek komt naar voren dat er sinds augustus zeker drie gestolen voertuigen zijn gebruikt om de advocaat zelf en diens woonomgeving in de gaten te houden, meldt de politie.

11 nov 2019

Desiree de Jonge neemt het stokje over van Robert Malewicz in het hoger beroep van de strafzaak tegen Willem Holleeder, naast Sander Janssen die de verdediging blijft voeren. Dit maakt hun kantoor Cleerdin & Hamer maandag bekend in een persbericht. 

11 nov 2019
Pubquiz

Een team van het Amsterdamse advocatenkantoor Florent heeft eind vorige week de Legal Pubquiz van Rechtsorde en Advocatie gewonnen. Deze keer streden de deelnemende teams om de eer, een trofee en een goede fles champagne, in De Nieuwe Poort op de Zuidas.

11 nov 2019

Twee gevestigde namen in de juridische sector bundelen hun krachten. Devoon en Trivium Software zijn sinds vorige week samen verdergegaan als NEXTlegal en bieden daarmee het meest complete digitale hart voor de juridisch professional.

11 nov 2019

Een notaris uit Enschede is recent een maand geschorst vanwege omissies in meerdere vastgoeddossiers en een dubieuze aandelenoverdracht. Hij passeerde onder meer leveringsakten voor zijn eigen kandidaat-notaris, die in vastgoed handelde en zelf de dossiers over zijn aankopen opstelde.

11 nov 2019
Rembrandt

Wat kan een advocaat leren van ‘Grote Meesters’ uit andere disciplines? Dat werd duidelijk tijdens het jaarlijkse Jonge Balie Congres in het Schevenings Circustheater. Op 7 en 8 november kwamen daar advocaten uit alle Nederlandse windstreken samen om te netwerken én te leren.