december 2003

05 dec 2003

De Hanse Law School is een gezamenlijke opleiding van de universiteiten van Groningen, Bremen en Oldenburg. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met de juridische faculteit van het University College London. Het studieprogramma geeft je een systematische inleiding in het Duitse recht en in het common law, het rechtsstelsel van de Angelsaksische landen. Deze rechtsstelsels bestudeer je geïntegreerd met het Europees gemeenschapsrecht.

04 dec 2003

Deze opleiding combineert de vakken van de klassieke opleiding Nederlands Recht met het Europees recht en verschillende Europese rechtssystemen. Je kunt dus als afgestudeerde terecht in de Nederlandse advocatuur en rechterlijke macht. Maar ook zijn er mogelijkheden om een carrière op te bouwen in andere Europese landen.

04 dec 2003

Deze opleiding richt zich niet alleen op juridische aspecten, maar ook op de indeling en werking van overheidsorganisaties. Dit houdt in dat je zeer breed opgeleid wordt, aangezien je het rechtssysteem, de marktsector en de politiek bestudeert. In de praktijk betekent dit dat je niet alleen de gang van zaken binnen een ministerie begrijpt, maar dat je ook kennis maakt met de wetten en regelgeving die binnen het betreffende ministerie gelden. Het verschil met de Juridisch Bestuurswetenschappelijke opleiding is dat je meer te maken krijgt met het politieke systeem.