mei 2006

23 mei 2006

Een HBO bachelor Rechten plus een academische master Rechten moet het hbo'ers mogelijk maken civiel effect te krijgen. Hetzelfde moet gelden voor academici met een academische bachelor in een andere studierichting. Dat is het advies van de commissie Hoekstra aan de regering. UvA-studenten en leden van de commissie Hoekstra debatteerden op 18 mei over het advies in de Oudemanhuispoort.

22 mei 2006

Twee rechtenstudenten van Erasmus Universiteit Rotterdam hebben eind april de website 'Recht op je recht' gelanceerd. Via de website kunnen bezoekers gratis juridisch advies vragen. Vragen worden door een team van twintig rechtenstudenten per e-mail beantwoord.

16 mei 2006

Uit onderzoek is gebleken dat bedrijfsjuristen gemiddeld minder verdienen dan advocaten met hetzelfde aantal jaren ervaring.

10 mei 2006

Advocaat Ingeborg Hesselink vertok eind december met een paar lege koffers en een grote dosis nieuwsgierigheid naar het kantoor van de Brauw Blackstone Westbroek in New York. Werken in deze wereldstad bleek een prachtige ervaring...

08 mei 2006

De Maastrichtse rechtenfaculteit lanceert per 1 februari 2007 een nieuwe master. De masteropleiding krijgt de naam 'Forensica, Criminologie en Rechtspleging' en wordt in samenwerking met het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag aangeboden.

03 mei 2006

Iris Wuisman (25 jaar) heeft haar studie economie afgerond en studeert momenteel ook nog rechten in Rotterdam. Sinds 1 september 2005 werkt zij twee dagen in de week als juridisch assistente bij Stibbe in Amsterdam. Rechtenstudie.nl wilde daar meer van weten.

02 mei 2006

Dit studiejaar werd de BestGraduate Game voor het eerst georganiseerd. In de juridische editie werd UvA-student Damiën Berkhout verkozen tot best graduate van 2006.