augustus 2006

31 aug 2006

Loyens & Loeff start per 1 september in zijn Amsterdamse vestiging de Loyens & Loeff Academy. Dit opleidingsinstituut biedt een praktijkgericht introductieprogramma voor advocaat-stagiairs, belastingadviseurs en kandidaat-notarissen.

31 aug 2006

In het Advocatenblad van 14 juli jl. (was u misschien op vakantie?) stond een buitengewoon lezenswaardig artikel van Gerard Tanja en Rob van Otterloo over de krapper wordende arbeidsmarkt binnen de advocatuur. In dat verband valt wel eens de term 'hi-po', een High Potential. Daar zijn er te weinig van. Er zijn simpelweg minder studenten en ze zijn bovendien niet goed genoeg. Dus een hi-po wordt een soort dier uit de ' big five' die je moet zien te spotten en zo mogelijk moet zien binnen te halen op kantoor.

door Christ'l Dullaert
08 aug 2006

Notarieel rechtstudent, Niels Wolswijk (23), wilde dit jaar zijn zomervakantie eens op een andere manier invullen. In plaats van zon, zee en strand, koos hij voor een studentstage bij De Brauw Blackstone Westbroek in Amsterdam.

07 aug 2006

In mei 2006 scheef Tess Franke een artikel op de opiniepagina van Het Parool over de rechtzaak tegen Willem Holleeder. Zij riep getuigen op zich te melden, zodat de Holleeder-clan voor eens en voor altijd uit Amsterdam zou kunnen verdwijnen. Tess Franke kapittelde de Amsterdammers voor hun lakse houding ten opzichte van Holleeder en de georganiseerde criminaliteit in het algemeen. Teveel mensen vinden het wel best: het interesseert hen niet, ze romantiseren de onderwereld of kunnen zich eenvoudig niet voorstellen dat de verhalen over afpersing en intimidatie echt waar zijn. Bij het artikel stond vermeld dat Franke getrouwd is met een advocaat en dat zij met haar gezin in de Verenigde Staten woont. De reden voor de ballingschap: haar man is bedreigd.
Door Daphne Meijer