oktober 2006

19 okt 2006

Rechtenstudie.nl heeft het startsein gegeven voor een serie interviews genaamd 'Mr. en wat nu?'. Hierbij de tweede in de reeks; een interview met Judith Steenvoorden (26). Judith is op 10 oktober 2006 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam , richting Internationaal en Europees Recht en Nederlands Recht. Na het behalen van haar Mr.-titel is zij direct aan het werk gegaan als advocaat-stagiair bij Baker & McKenzie.

18 okt 2006

Elsevier Studentenenquête 2006 Ook dit jaar heeft Elsevier een onderzoek uitgevoerd voor het themanummer Studeren. Rechtenstudenten en hoogleraren hebben hun oordeel over hun opleiding uitgesproken. De Radboud Universiteit Nijmegen (RU) staat bij rechtenstudenten op nummer 1. Hoogleraren kiezen voor de Universiteit Utrecht. Ook komen rechtenstudenten niet meer voor in het lijstje van studenten die hun opleiding gemakkelijk vinden.

11 okt 2006

De Tilburge Fiscalisten Vereniging "De Smeetskring" is de studievereniging voor fiscalisten aan de Universiteit van Tilburg met als doel om de afstand tussen studenten, docenten en het bedrijfsleven te verkleinen.

04 okt 2006

Oomen, Marieke (27) is trots op de Jonge Balie Almelo. Over de opkomst kan ze niet klagen, over het enthousiasme onder de leden al helemaal niet. Op 6 oktober viert de Jonge Balie Almelo haar zevende Lustrum met een groot gala in de Twentse Schouwburg. Dat wordt niet zomaar een feestje: "Er is al vijf jaar lang geld voor gereserveerd".

04 okt 2006

Rechtenstudie.nl geeft het startsein voor een serie interviews genaamd 'Mr. en wat nu?'. Hierbij de eerste in de reeks; een interview met Welmoed Fokkema (23). Welmoed is in juli 2006 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht, richting Internationaal Publiekrecht. Na het behalen van haar Mr.-titel is zij direct met een tweede studie aan de slag gegaan.

04 okt 2006

Zaman, Niek (Loyens & Loeff) (51), notaris en vennoot bij Loyens & Loeff, is per 1 september benoemd tot bijzonder hoogleraar notarieel ondernemingsrecht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht.

03 okt 2006

Door een fraudegeval bij de Leidse rechtenfaculteit wordt de identificatieplicht voor de Leidse rechtenstudenten flink verscherpt. Binnenkort moeten ze allemaal hun rijbewijs of paspoort meenemen om tentamen te kunnen doen.

02 okt 2006

Clifford Chance ligt onder vuur. In de tweede kamer hebben PvdA-ers Van Oven en Wolfsen de demissionair minister van Justitie Donner enkele schriftelijke vragen gesteld over het mogelijk opschroeven van declaraties bij de Nederlandse vestiging van dit internationale kantoor. In een reactie ten overstaan van Legal Week liet Van Oven weten bang te zijn dat de Engelse en Amerikaanse advocatencultuur naar Nederland overwaait.

02 okt 2006