november 2006

30 nov 2006

Rechtenstudie.nl heeft het startsein gegeven voor een serie interviews genaamd 'Mr. en wat nu?'. Hierbij de vijfde in de reeks; een interview met Jelte de Jongh. Jelte (27) is in 2005 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht, richting Internationaal Publiekrecht en Economisch Publiek Bedrijfsrecht. Na het behalen van zijn Mr.-titel is hij aan de slag gegaan als consultant bij Roland Berger Strategy Consultants.

30 nov 2006

Wil je graag gaan studeren in de VS maar weet je niet hoe je het aan moet pakken? Hoe werken de procedures aan wanneer moet je je aanmelden? UStudy kan je verder helpen.

27 nov 2006

Nadat Roland Notermans in de vorige nieuwsbrief van Rechtenstudie.nl vertelde dat de bedrijfsjuristerij het allerleukst is willen we je deze keer kennis laten maken met het vak van incassoadvocaat. Niels Freese (23) is sinds 1 december 2005 in dienst bij Bierens Incasso Advocaten in Veghel. Niels heeft strafrecht aan de Universiteit van Tilburg gestudeerd en is in januari 2006 beëdigd in het arrondissement Den Bosch.

27 nov 2006

Op 26 januari 2007 organiseert De Brauw Blackstone Westbroek, in samenwerking met vijf cliënten, 'De Bedrijvige Jonge Olifant'. Deze business course geeft je de gelegenheid om erachter te komen wat de verschillen en de overeenkomsten zijn tussen advocaten en bedrijfsjuristen en hoe ze in de praktijk samenwerken.

16 nov 2006

Rechtenstudie.nl heeft het startsein gegeven voor een serie interviews genaamd 'Mr. en wat nu?'. Hierbij de vierde in de reeks; een interview met Nina Matt. Nina (26) is in 2006 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht, richting Internationaal Publiekrecht. Na het behalen van haar Mr.-titel is zij aan de slag gegaan als Rijkstrainee.

16 nov 2006

Op 22 november is het weer zo ver; er mag gestemd worden. Voor iedereen die nog niet weet op wie men moet stemmen hier wat tips!

16 nov 2006

"If I can make it there, I can make it anywhere…" Met Frank Sinatra in mijn gedachten vertrok ik op 6 september naar Schiphol. Ik was uitgenodigd voor The American Elephant, de International Business Course van De Brauw Blackstone Westbroek. Vijf dagen verbleef ik in het hotel The Warwick, dat vlakbij Times Square en Central Park ligt. Wat er allemaal gebeurde lees je hieronder.

16 nov 2006

Roland Notermans, 47 jaar, gehuwd en drie kinderen van 16, 13 en 9. Hij werkt reeds 21 jaar bij Philips. Heden ten dage bekleedt hij de functie van Senior Vice President Corporate Legal, het is zijn 6e functie binnen het bedrijf. Hij studeerde eerst drie jaren Internationale Economie in de Verenigde Staten en daarna civiel recht in Leiden, waar hij in 1985 afstudeerde.

16 nov 2006

Swaaningen (Rotterdamse Erasmus Universiteit)De Rotterdamse Erasmus Universiteit heeft er twee bijzonder hoogleraren bij.

01 nov 2006

In de vorige nieuwsbrief berichtten we over de uitslag van de jaarlijkse Elsevier-enquête. Uit die enquête kwam de rechtenfaculteit van de Radboud Universiteit Nijmegen als grote winnaar uit de bus. Deze week: een bespreking van de Keuzegids Hoger Onderwijs. En we verklappen alvast; ook hier komt de Radboud Universiteit Nijmegen als beste naar voren!

01 nov 2006

Wil jij ook geld verdienen met je papers en je scriptie? Dat kan door je aan te melden op www.infonu.nl en je artikelen online te zetten. Iedereen die zich aanmeldt als 'infoteur' en zelfgeschreven stukken op de site plaatst krijgt een deel van de advertentie-inkomsten.