maart 2007

29 mrt 2007

Wat verdien je als partner bij NautaDutilh, KienhuisHoving en Lexence? Kun je als advocaat-partner inderdaad echt zo veel geld verdienen? Wellicht word je bij de aanblik van deze cijfers geprikkeld en ga je toch maar wat harder studeren dan wel werken. Of je trekt je niets van deze cijfers onder het motto 'geld maakt niet gelukkig'. Advocatie.nl onderzocht wat partners/aandeelhouders mee naar huis namen. De verschillen zijn frappant.

29 mrt 2007

Wat kunnen rechtenstudenten anno 2007 verdienen als ze uit de collegebanken komen? Zetten kantoren een hoog startsalaris in om zieltjes te winnen op de krappe arbeidsmarkt? Als je nog geen keuze hebt gemaakt in het kantoor waar je binnenkort wilt gaan werken, dan spelen deze cijfers wellicht een beslissende rol. Een overzicht van de minimale brutosalarissen van een groot aantal kantoren tref je hier aan.

29 mrt 2007

Na drie jaar is het dan zover; goede advocaat-stagiairs worden medewerker van kantoor en maken hopelijk na deze drie jaar een flinke sprong in hun salaris. Hoeveel verdienen deze goed gekwalificeerde juristen? Kijk en vergelijk de salarissen van 2007!

29 mrt 2007

In de vorige nieuwsbrieven heb je onder andere kennis kunnen maken met het beroep van bedrijfsjurist en kandidaat-notaris. Deze week vragen we aan Anne Hessing (25) wat zij voor de kost doet.

12 mrt 2007

Het toonaangevende rapport 'De Stand van de Advocatuur' is weer uitgebracht door KSU Uitgeverij. Uiteraard kunnen wij hier niet het hele rapport publiceren. Daarom geven we u alvast een voorproefje in de vorm van een samenvatting.

01 mrt 2007

De eerste indruk is de beste. Dat betekent dat je sollicitatiebrief er ook gelikt uit moet zien. Rechtenstudie.nl geeft je een aantal praktische tips waarmee je al een aardig eind op weg komt.