juni 2007

19 jun 2007

Met een 7,6 scoort de Nijmeegse rechtenopleiding het hoogst van Nederland. Vooral de werkcolleges worden door de studenten goed beoordeeld. Dit blijkt uit het studentenonderzoek van het blad Elsevier.

19 jun 2007

Voor aankomende Engelse juristen zijn geld en prestige belangrijker dan vrije tijd.

 

 

18 jun 2007

Het gaat redelijk goed met de opleiding HBO Recht. Het moest een studie worden die zich kon afzetten tegen de Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) en de universitaire studie rechtsgeleerdheid. Vragen als ´moeten er meer zakelijke competenties komen´ en ´moet het meer worden toegespitst op de praktijk´ kwamen hierbij aan de orde. Landelijk gezien is het steeds helderder hoe de curricula er uit komen te zien. Het beroepsperspectief ziet er goed uit en er wordt al flink geadverteerd, met name uit de traditioneel juridische hoek.. De HBO jurist zal de menselijke maat weer zal terugbrengen in de juridische wereld. HBO juristen zal in een aantal gevallen zeker concurrentie zijn voor academici die rechten hebben gestudeerd. De HBO opleiding moet verbeterd worden om de aansluiting naar de beroepspraktijk te versoepelen.

18 jun 2007

Sinds 2002 is de rechtenstudie niet alleen meer op universitair niveau, maar is er ook de HBO variant. Voor velen is het nog niet helemaal duidelijk wat deze studie inhoudt en wat de carrièremogelijkheden zijn. Daarom, een korte uiteenzetting.

18 jun 2007

Bij de vakgroep Internationaal Privaatrecht van de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen is sinds 6 jaar een uniek sponsorprogramma voor promovendi om naast hun promotie-onderzoek tevens kennis te maken met de praktijk. Promovendi zijn een dag per week werkzaam bij een advocatenkantoor, (semi-) overheidsinstelling of financiële dienstverlener. Het idee is ontstaan doordat het financieren van een promotieplaats erg lastig bleek te zijn. Gemiddeld zijn de kosten voor een aio-plek totaal tussen de €130.000,- en €150.000,-. Daarom werden externe bronnen gezocht. Aan bedenker en initiatiefnemer Mathijs Ten Wolde vroegen we hoe dit simpele, maar effectieve systeem werkt.

18 jun 2007

Bij De Brauw Blackstone Westbroek lopen ook dit jaar vele student-stagiairs rond. Nieuw is dat dit niet alleen universitaire studenten zijn, maar ook studenten van de opleiding HBO Recht. We vragen aan recruiters Manon van den Haterd en Fleur Engels hoe dit bevalt. Daarnaast vragen we aan stagiaire Chloë Piët hoe zij het vindt bij De Brauw. Update 24 oktober 2011: De Brauw Blackstone Westbroek neemt inmiddels geen HBO-rechtenstudenten meer aan.

13 jun 2007

Ben jij ook altijd zo zenuwachtig voor een gesprek. Of maak jij je nooit druk van tevoren, maar als er een lastige vraag wordt gesteld slaat het klamme zweet je uit? Rechtenstudie.nl geeft je graag een aantal goede tips.

De redactie van rechtenstudie.nl vroeg Fleur Tonies, Recruitment Manager bij Freshfields Bruckhaus Deringer om goede sollicitatietips.

07 jun 2007

Ben jij ook altijd zo zenuwachtig voor een gesprek. Of maak jij je nooit druk van tevoren, maar als er een lastige vraag wordt gesteld slaat het klamme zweet je uit? Rechtenstudie.nl geeft stresskikkers graag een aantal tips.

 

 

06 jun 2007

In deze serie op Rechtenstudie.nl interviewen we elke keer een 'Uitblinker'. De redactie beschouwt die student als uitblinker die ergens in uitblinkt. Dat kan een bijzondere prestatie tijdens de studie of op het werk zijn, maar ook een opmerkelijke hobby of bizarre interesse. Deze week Elmer Veenman, winnaar van de BestGraduates Law Game 2007.

05 jun 2007

Juristen zijn de meest gewilde partners voor vrouwelijke singles. Dat concludeert het Amsterdamse relatiebureau Just2Match uit een peiling onder ongeveer vierduizend hoogopgeleide leden.