juli 2007

26 jul 2007

Advocatenkantoren voeren verwoede arbeidsmarkt- en corporate campagnes om schaars talent aan te trekken. Wat zijn de slogans en samenwerkingsverbanden van dit jaar? Deze week: de roeiers en roeisters van Boekel de Nerée, de torenhoge ambities van Clifford Chance, de Hollandse houding van Damsté en Stibbes uitzicht op de wereld.

26 jul 2007

Ben jij ook altijd zo zenuwachtig voor een gesprek. Of maak jij je nooit druk van tevoren, maar als er een lastige vraag wordt gesteld slaat het klamme zweet je uit? Rechtenstudie.nl geeft je graag een aantal goede tips.

 

De redactie van rechtenstudie.nl vroeg Fleur Tonies, Recruitment Manager bij Freshfields Bruckhaus Deringer om goede sollicitatietips.

 

26 jul 2007

Voor de tweede maal wordt van 15 oktober tot en met 2 november een advocatenwedstrijd georganiseerd door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht. In deze wedstrijd pleiten teams van verschillende middelbare scholen uit het land tegen elkaar in een rechtszaak, ten overstaan van professionele rechters.

16 jul 2007

In deze serie op Rechtenstudie.nl interviewen we elke keer een 'Uitblinker'. De redactie beschouwt die student als uitblinker die iets bijzonders heeft gedaan. Dat kan een prestatie tijdens de studie of op het werk zijn, maar ook een opmerkelijke hobby of bizarre interesse. Dit keer aandacht voor Alja Poler de Zwart. Zij is de winnaar van de Annual OHIM Award for the best dissertation in the field of community trade marks and designs.

10 jul 2007

Kies je voor DLA Piper, dan kies je ervoor om je eigen pad te banen en carrière te maken bij een dynamisch en internationaal kantoor. Een kantoor waar je goed wordt opgeleid en waar jij iets van jezelf in kunt leggen. Wereldwijd is DLA Piper de grootste, in Nederland zijn we op weg naar de top 3. Wil jij daarin een bepalende factor zijn? Lees dan verder.

10 jul 2007

Kies je voor DLA Piper, dan kies je ervoor om je eigen pad te banen en carrière te maken bij een dynamisch en internationaal kantoor. Een kantoor waar je goed wordt opgeleid en waar jij iets van jezelf in kunt leggen. Wereldwijd is DLA Piper de grootste, in Nederland zijn we op weg naar de top 3. Wil jij daarin een bepalende factor zijn? Lees dan verder.

DLA Piper Talent Class

Op 10, 11 en 12 mei 2012 organiseren wij de DLA Piper Talent Class. Ben jij een ambitieuze student Nederlands recht, notarieel recht of fiscaal recht in de eindfase van je studie? Dan vormt deze internationale business course het startschot voor jouw carrière.

Wij nodigen 20 rechtenstudenten uit die ons van hun juridisch talent en enthousiasme gaan overtuigen. En andersom gaan wij dat natuurlijk ook doen. Scan de mogelijkheden die DLA Piper je als 's werelds grootste juridische dienstverlener kan bieden. Proef de ambitie die wij hebben om ons Amsterdamse kantoor naar de top 3 te brengen. En dompel je onder in een cultuur waar teamspirit, een positieve mindset en persoonlijke groei centraal staan.

De rode draad van ons unieke programma is een realistische case waar je je samen met je medestudenten op stuk gaat bijten. Tijdens de 3 dagen verzamel je steeds meer informatie om de case succesvol af te ronden. Ook bezoek je in Londen een van de internationale cliënten van DLA Piper. Natuurlijk is er veel gelegenheid om kennis te maken en te sparren met de Amsterdamse kantoorgenoten.

Een ding is zeker: na afloop van de DLA Piper Talent Class heb je een goed beeld van wat een baan bij DLA Piper voor jouw talent kan betekenen.

Je kunt je inschrijven tot en met vrijdag 6 april 2012.

05 jul 2007

In de vorige nieuwsbrieven heb je onder andere kennis kunnen maken met het beroep van recruiter en kandidaat notaris. Deze week vragen we aan Ine Polderman wat zij voor de kost doet.

05 jul 2007

Op vrijdag 6 juli 2007 vinden in Utrecht de jaarlijkse Landelijke Pleitwedstrijden en aansluitend het feest van de Jonge Balie plaats. De gehele dag staat in het teken van het thema: ´De Nacht wacht op het Meesterwerk!´

Lees voor de interviews met de winnaars en een fotorepportage van het feest en diner onze volgende nieuwsbrief op 19 juli 2007.

05 jul 2007

In deze serie op Rechtenstudie.nl interviewen we elke keer een 'Uitblinker'. De redactie beschouwt die student als uitblinker die ergens in uitblinkt. Dat kan een bijzondere prestatie tijdens de studie of op het werk zijn, maar ook een opmerkelijke hobby of bizarre interesse. Deze week Anne Theuvenet, derdejaars student European Law School in Maastricht en voorzitter van de commissie Nationale Pleitmarathon 2007.

02 jul 2007

Eerder berichtten we al in onze nieuwsbrief - die gewijd was aan diversiteit - over de Diversity Week 2007, waarin diverse activiteiten worden georganiseerd. Het hoogtepunt is de vierdaagse International Diversity Conference 2007, die van 3 tot 6 juli plaatsvindt.

02 jul 2007

Studenten hebben vaak geen goede voorstelling van wat netwerken is. Netwerken is het actief op zoek gaan naar mensen binnen je vakgebied of personen die daar aan gelieerd zijn. Je naamsbekend als professional vergroten, of een potentiële werkgever beter leren kennen kunnen doelen zijn. Netwerken is veel meer dan de boventoon voeren bij een borrel en 10 grappen kunnen maken. Daardoor zal je je doelstelling niet halen.