augustus 2007

30 aug 2007

Jeroen Kortmann (33) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Bijzondere aspecten van het privaatrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de M.H. Bregstein Stichting.

30 aug 2007

Als student moet je wel degelijk rekening houden met wat je allemaal op Hyves.nl vermeldt. Veel recruiters maken van Hyves, maar bijvoorbeeld ook Google gebruik om meer te weten te komen over sollicitanten. Rechtenstudie.nl heeft aan een aantal recruiters van grote kantoren gevraagd hoe zij omgaat met deze informatie. En dat is zeker iets om mee rekening te houden....

 

 

29 aug 2007

In deze serie op Rechtenstudie.nl interviewen we elke keer een 'Uitblinker'. De redactie beschouwt die student als uitblinker die iets bijzonders heeft gedaan. Dat kan een prestatie tijdens de studie of op het werk zijn, maar ook een opmerkelijke hobby of bizarre interesse. Deze keer aandacht voor Nada Rihaoui.

29 aug 2007

Voor de meest voor de hand liggende banen na je rechtenstudie heeft je werkgever een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig, vaak 'bewijs van goed gedrag' genoemd. Uit zo'n verklaring blijkt of jouw gedrag in het verleden bezwaar oplevert voor het vervullen van je nieuwe baan.

29 aug 2007

KEI, TIK, UIT, El Cid-week, Eureka en Entreeweek…Het zijn maar een paar afkortingen van hoe de introductieweken worden genoemd in de verschillende studentensteden. De nieuwe studenten ('nuldejaars') kunnen feestelijk kennismaken met de stad, studie en medestudenten door middel van verschillende activiteiten.

29 aug 2007

In de vorige nieuwsbrieven heb je onder andere kennis kunnen maken met het beroep van gerechtssecretaris en bedrijfsjurist. Deze week vragen we aan Prof. Carel Stolker wat hij voor de kost doet.

29 aug 2007

Na jarenlang in de collegebanken zitten, tentamenstress, papers die moeten worden ingeleverd en als hoogtepunt ploeteren aan je scriptie. Eindelijk is het dan zover: je bent afgestudeerd! De vlag hangt uit, iedereen is blij en jijzelf al niet minder! Nadat je deze onvergetelijke mijlpaal uitgebreid gevierd hebt, komt weer die vraag naar boven. Wat nu?

16 aug 2007

In deze serie op Rechtenstudie.nl interviewen we elke keer een 'Uitblinker'. De redactie beschouwt die student als uitblinker die iets bijzonders heeft gedaan. Dat kan een prestatie tijdens de studie of op het werk zijn, maar ook een opmerkelijke hobby of bizarre interesse. Deze keer aandacht voor Anniek de Ruijter. Op 29 mei ontving zij de Prof. Mr. Th. M. de Boer - scholarship.

16 aug 2007

Hyves is op dit moment de site om contact te houden met je vrienden, hoe ver of dichtbij ze ook wonen. De site telt zo'n kleine 4 miljoen leden. Een aanzienlijk deel daarvan is ook rechtenstudent. De site is toegankelijk voor iedereen. Na het inloggen kan je heel makkelijk in contact komen met mensen en ook heel veel over ze te weten komen. Ben jij je ervan bewust of en welke invloed deze informatie kan hebben?

15 aug 2007

Vrijdag 10 augustus werd voor de 13de keer het Hapweg Strandfeest georganiseerd door de Jonge Balie Den Haag. Op de tekening van Bokito, gemaakt door mr. Willem van Maanen is het hoogst geboden. De gelukkige eigenaar is de Jonge Balie Den Haag zelf.

Klik op de foto voor een vergroting
06 aug 2007

In de vorige nieuwsbrieven heb je onder andere kennis kunnen maken met het beroep van gerechtssecretaris en kandidaat- notaris. Deze week vragen we aan Karolina Mrozek wat zij voor de kost doet.

06 aug 2007

Sinds de rechtenfaculteit van de Universiteit Maastricht een minor aanbiedt over Belgisch Recht, worden steeds meer Belgische studenten aangetrokken om over de grens te studeren.

06 aug 2007

Bachelor English Track European Law School is de naam van de 3-jarige Nederlandse bachelor opleiding die geheel in het Engels wordt gegeven.

01 aug 2007

Groot genoeg om je in alle gewenste richtingen te kunnen ontwikkelen. Klein genoeg om als persoon goed tot je recht te kunnen komen. Als je dat belangrijk vindt, ben je bij Nysingh aan het goede adres. Met vestigingen in Apeldoorn, Arnhem en Zwolle heeft Nysingh van oudsher een sterke positie in de regio. Zonder daar overigens een grens te trekken. WNysingh is landelijk actief en thuis in Europa. En bovendien wereldwijd vertegenwoordigd dankzij deelname aan het netwerk TAGLaw.

Rechtsgebieden
Aantal Medewerkers
Karakter Volgens Nysingh
Studentstage
Contact

01 aug 2007

"'Down to earth', dat is haar kracht, maar kan ook haar valkuil zijn" Begin juli was in de rechtbank te Utrecht de finale van de Nederlandse pleitwedstrijden. Uit alle windstreken en grote steden van Nederland streden de finalisten om de felbegeerde titel van Pleiter van het Jaar 2007. De pleitwedstrijd begon iets later dan gepland, omdat de eerste deelneemster haar pleitnota in de hotelkamer had laten liggen...

Pagina's