september 2007

27 sep 2007

Door de invoering van de BaMa structuur is het veel makkelijker geworden om in het buitenland te studeren. Steeds meer studenten gaan een periode in het buitenland studeren of doen een hele Master in het buitenland. Wat zijn wereldwijd de populairste Masters in Law?

 

 

27 sep 2007

Tijdens je studie ga je bepalen in welke richting je wilt afstuderen. Veel studenten dromen van een internationale carrière en kiezen een internationale afstudeerrichting. Maar kan je daarmee ook daadwerkelijk aan de bak komen in het buitenland?

 

 

27 sep 2007

Canada blijkt een gewild land voor studenten. Het Canadese onderwijs staat dan ook goed aangeschreven. Volgens de Verenigde Naties is sinds 1994 Canada het beste land ter wereld om te wonen. Het land kent als voertalen Engels en Frans, de twee leidende talen op de wereld. De redactie vroeg een aantal studenten naar de ervaringen tijdens hun semester in Canada.

 

 

26 sep 2007

Barbara Voskamp werkt bij het Loyens & Loeff als advocaat / belastingadviseur. Sinds een jaar werkt ze op het kantoor in Singapore. De redactie vroeg haar wat zij doet voor de kost.

26 sep 2007

Zo snel als er een hand op mijn heupen wordt gelegd, zo snel is die ook weer weg. Geschrokken kijk ik van de schappen met verschillende soorten pasta's op naar de persoon van wie deze aanraking afkomstig is.

 

 

14 sep 2007

Poelmann van den Broek Advocaten is een toonaangevend kantoor in Nijmegen. Zij behoren landelijk tot de top 30-advocatenkantoren en daar zijn ze best trots op. Al meer dan 30 jaar streven ze naar optimale juridische dienstverlening voor hun klanten. Dat doen ze graag en gedreven. "Onze kracht is niet alleen onze kennis en probleemoplossend vermogen, maar zeker ook de wijze waarop we die toepassen: creatief, efficiënt, betrokken en altijd klantgericht", aldus Poelmann van den Broek.

Poelmann van den Broek

Rechtsgebieden
Aantal medewerkers
Cultuur
Studentenstage
Opleiding
Kennismaken
Solliciteren
Typisch Poelmann van den Broek
13 sep 2007

In Advocatenblad van 10 augustus 2007 pleit Kees Kouwenaar van het Center for International Legal Cooperation, dat er "meer Nederlandse advocaten naar ontwikkelingslanden uitgezonden moeten worden om daar te helpen bij het versterken van de rechtsstaat." Een van de weinige kantoren in Nederland die volgens Kees Kouwenaar aan dit project een bijdrage levert is De Brauw Blackstone Westbroek. Hoe staat het met de Pro Bono activiteiten van andere kantoren in Nederland?

13 sep 2007

Vrouwelijke advocaten jonger dan 30 jaar verdienen meer dan hun jongere mannelijke collega's. Dat is gebleken uit onderzoek gedaan door Loonwijzer in opdracht van de Volkskrant.

13 sep 2007

Roland de Vries, 28 jaar, werkt als belastingadviseur en advocaat bij Houthoff Buruma in Amsterdam. De functie van fiscalist is nog niet eerder uitgelicht bij Rechtenstudie.nl. Een interview met De Vries over wat hij doet voor de kost en wat hij er zo leuk aan vindt.

13 sep 2007

Nederland krijgt in de toekomst een steeds groter tekort aan hoogopgeleiden, vooral op het gebied van de Bèta vakken. Nu al worden wiskundigen en natuurkundigen uit Oost-Europa gehaald die onderzoeken doen in Nederland. Hoe zit dat met de rechtenstudenten? Het kleine aantal afgestudeerde Cum Laude rechtenstudenten, wordt vaak weggekaapt door de Universiteiten zelf, zodat zij daar verder wetenschappelijk onderzoek kan doen en / of promoveren.

13 sep 2007

Omgeven met boeken die willekeurig zijn opengeslagen en omringd met mensen die in dezelfde positie verkeren, surfend over het net om te kijken of er weer iets nieuws in de wereld is gebeurd, de laatste voetbaluitslagen bekijkend of voor de zoveelste keer het potje schaak verliezen.