oktober 2007

25 okt 2007

De beste opleiding Nederlands Recht wordt volgens studenten gegeven aan de Universiteit van Nijmegen. Hoog is gescoord op de categorieën docenten, faciliteiten en toetsing.

25 okt 2007

Afgelopen weekend werd de finish bereikt tijdens de Race of the Classics for Young Professionals. Een spannende zeilrace op de Noordzee met meer dan 400 deelnemers en 16 historische zeilschepen zorgde voor spanning en sensatie op de hoge golven met windkracht 5 tot 6 op zee. Baker & McKenzie was de 'winnaar'onder de advocatenkantoren die meededen. Loyens & Loeff eindigde op de 13de plaats en AKD Prinsen Van Wijmen eindigde op de 15de plaats. De winnaar was het team van de ministerie van Economische zaken.

25 okt 2007

De diversiteit bij NautaDutilh richt zich niet alleen tot allochtonen, zoals een lezing van Willemijn Arends tijdens een congres "Diversity, Leaders not Labels" met Stedman Graham, dé partner van Oprah, deed denken. Hoewel in hun wervingsprogramma van 2007 wel extra nadruk daarop ligt.
25 okt 2007

Jaloers kijk ik naar de CV van een vriend. Alles wat er in hoort te staan om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek staat erin. De juiste studie, de juiste nevenactiviteiten, de juiste bijbaantjes en zelfs de juiste sport: hockey. Daar steekt mijn cv nogal bleekjes bij af.

16 okt 2007

In deze serie op Rechtenstudie.nl interviewen we elke keer een 'Uitblinker'. De redactie beschouwt die student als uitblinker die iets bijzonders heeft gedaan. Dat kan een prestatie tijdens de studie of op het werk zijn, maar ook een opmerkelijke hobby of bizarre interesse. Deze keer aandacht voor Maikel Evers, winnaar van de Master Thesis Award 2007.

16 okt 2007

In de serie 'Wat doe jij voor de kost?' deze keer een interview met professor Kaspersen, hoogleraar-directeur van het Computer/ Law Institute van de Vrije Universiteit. In verband met het Cybercrimeverdrag 2001 was hij adviseur van de Minister van Justitie en adviseur van de Raad van Europa.

11 okt 2007

In de serie 'Wat doe jij voor de kost?' dit keer een interview met de eerste vrouwelijke voorzitter van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB): Erna Kortlang. Zij is notaris en partner bij de CLERCQ in Leiden. Erna Kortlang is sinds 2002 bestuurslid van de KNB en een van de 220 vrouwelijke notarissen die Nederland kent.

11 okt 2007

Het in het voorjaar overleden Amerikaanse model en actrice Anna Nicole Smith is onderwerp van menig casus die de Amerikaanse rechtenstudenten moeten zien op te lossen.

11 okt 2007

Erik Hazelhoff Roelfzema was bekend als Soldaat van Oranje. Aan het begin van de oorlog was de 23-jarige student rechten in Leiden nog een echt feestbeest.

11 okt 2007

Stage lopen bij een advocatenkantoor of notariskantoor is natuurlijk heel leuk en leerzaam. Twee maanden lang proef je de praktijk. Maar studenten die een internationale carrière ambiëren willen natuurlijk wat verder rondsnuffelen dan alleen maar een groot internationaal Nederlands advocatenkantoor.

11 okt 2007

Masterstudente Rechten, Betty Veenman, heeft de ruimtereis van het radiostation Q-music gewonnen. Betty volgt de masteropleiding Law and Politics of International Security aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

11 okt 2007

In deze serie op Rechtenstudie.nl interviewen we elke keer een 'Uitblinker'. De redactie beschouwt die student als uitblinker die iets bijzonders heeft gedaan. Dat kan een prestatie tijdens de studie of op het werk zijn, maar ook een opmerkelijke hobby of bizarre interesse. Deze keer aandacht voor Mischa Menheere, winnaar van de scriptieprijs uitgereikt door de Academie voor Wetgeving.

04 okt 2007

Bij de zoektocht naar een baan horen vragen als: wat past het beste bij mij en wat kan ik hier mee? Geen eenvoudige vragen. Om je te helpen deze vragen succesvol te beantwoorden dit keer deel 1: De Zelfanalyse.