november 2007

22 nov 2007

Twaalf gerenommeerde advocaten- en notariskantoren tekenen voor een langdurige samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen. Zo geeft de universiteit aan studenten de zekerheid van goede stageplaatsen. Bovendien zullen de betrokken kantoren ondersteuning bieden aan de faculteit bij promovendi.

22 nov 2007

Een reischeque van € 500,-! En dat ook nog eens vrij te besteden aan een buitenlandverblijf in het kader van je bachelor- of masterstudie? Dat overkwam zes studenten van de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen.

22 nov 2007

De postacademische opleiding voor afgestudeerde juristen is een feit. Per 1 september 2008 opent The Law Firm School haar deuren voor juristen die zich na hun masterstudie rechten willen voorbereiden op de internationale juridische praktijk. De Universiteit van Utrecht en de Radboud Universiteit Nijmegen gaan de opleiding verdere invulling te geven.

22 nov 2007

Studenten die Rechten studeren krijgen vaak te maken met tal van juridische vragen van hun vrienden. Omdat ze zelf nog niet klaar zijn met de studie weten ze nog niet alles en kunnen ze dus ook niet in alle gevallen helpen. Daar is inmiddels een oplossing voor gevonden. Zowel rechtenstudenten als studenten van andere studies kunnen nu aankloppen bij Juridisch Advies Studenten (JAS).

 

 

22 nov 2007

En de winnaar is: 'Du France Air'. Vanaf begin oktober streden 24 geselecteerde masterstudenten van diverse universiteiten in Nederland om de winnende titel van de CMS/FD Legal game. De game, georganiseerd door CMS Derks Star Busmann in samenwerking met het Financiële Dagblad, speelde zich af in de dynamische vliegtuigindustrie en ging in op de laatste financiële economische ontwikkelingen. De winnaars gaan begin volgend jaar een weekend naar London om onder andere het CMS kantoor aldaar te bezoeken.

 

Klik op de foto voor een vergroting

 

22 nov 2007

In deze serie op Rechtenstudie.nl interviewen we elke keer een 'Uitblinker'. De redactie beschouwt die student als uitblinker die iets bijzonders heeft gedaan. Dat kan een prestatie tijdens de studie of op het werk zijn, maar ook een opmerkelijke hobby of bizarre interesse. Deze keer aandacht voor Esme Houtman. Via haar werk zet zij zich in voor de maatschappij, met name voor minderheden en zo probeert ze de kloof tussen allochtoon en autochtoon te overbruggen.

19 nov 2007

Deze keer in de serie 'Wat doe jij voor de kost?' een interview met Nathalie Voogd, advocaatstagiaire bij Kennedy Van der Laan. Ze heeft een passie voor talen en heeft zich daarom tijdens haar rechtenstudie verdiept in taalbeheersing. Daarnaast is ze een liefhebber van film, toneel en muziek, zowel in passieve vorm als in actieve vorm.

CMS

09 nov 2007

Ons kantoor behoort tot de top 10 van de advocatuur van Nederland. Het is onze ambitie om door groei deze positie verder uit te bouwen. Wij zijn daarom continu op zoek naar talent. Vanuit onze vestigingen in Amsterdam, Arnhem, Utrecht en Brussel werken momenteel 220 juristen - advocaten, notarissen en belastingadviseurs - aan nationale en internationale zaken. Zij geven advies en staan zowel ondernemingen, instellingen als overheden bij.

 

09 nov 2007

Succes komt niet uit de lucht vallen, maar er is altijd resultaat van hard werken. Jij weet dat. Jij neemt initiatief, staat open voor kritiek. Jij hebt een cijferlijst die gezien mag worden en jij waait niet met alle winden mee.

08 nov 2007

Recent onderzoek van Elsevier onder 1700 hoogleraren wijst uit dat de Universiteit van Tilburg met 33% van de stemmen aan kop staat voor onder andere de opleiding Nederlands Recht.

07 nov 2007

Op 1 en 2 november 2007 vond het jaarlijkse Jonge Balie Congres plaats. Dit jaar was het thema Recht en religie: Van God los? Of dit jaar kuis geklede dames en keurige heren op het feest aanwezig waren kunt u zelf beoordelen. Bekijk de fotoreportage op Advocatie.nl!

Foto's van andere feestjes en sportevenementen treft u aan op AdvoKiekjes.
07 nov 2007

De weekendschool is een school voor kinderen van tien tot veertien jaar uit sociaaleconomische achterstandswijken. Op deze school maken kinderen drie jaar lang kennis met interessante vakgebieden uit de wereld van wetenschap en kunst. Elke zondag krijgen ze les van professionals met passie voor hun vak. Doel is de jongeren te steunen bij het verruimen van perspectieven, versterken van zelfvertrouwen en het ontwikkelen van hun talenten. NautaDutilh en Stibbe dragen hun steentje hieraan bij.

07 nov 2007

In deze serie op Rechtenstudie.nl interviewen we elke keer een 'Uitblinker'. De redactie beschouwt die student als uitblinker die iets bijzonders heeft gedaan. Dat kan een prestatie tijdens de studie of op het werk zijn, maar ook een opmerkelijke hobby of bizarre interesse. Deze keer aandacht voor Liselotte de Kort, winnaar van de Nederlands- Duitse Juristenprijs 2007.

05 nov 2007

Ebbinge Campus geeft in deze serie sollicitatietips. Bij de zoektocht naar een baan horen vragen als: wat past het beste bij mij en wat kun je het beste doen om in contact te komen met dat interessante kantoor? Geen eenvoudige vragen. Om je te helpen deze vragen succesvol te beantwoorden dit keer deel 2: Arbeidsmarktorïëntatie.

 

 

Pagina's