januari 2008

31 jan 2008

Het deeltijdprogramma Rechten aan de Universiteit Utrecht is gezien de wensen van de deeltijders te divers en het studietempo te laag. Maar de voornaamste reden is dat de deeltijdopleiding te duur is.

31 jan 2008

De postacademische opleiding voor afgestudeerde juristen is een feit. Per 1 september 2008 opent The Law Firm School haar deuren voor juristen die zich na hun masterstudie rechten willen voorbereiden op de internationale juridische praktijk.
Wat is The Law Firm School en hoe is deze tot stand gekomen? En wat vindt de Orde van Advocaten van de nieuwe school? Hierover een kort interview met Willem Bekkers, Algemeen Deken van de Orde van Advocaten.

29 jan 2008

In deze serie op Rechtenstudie.nl interviewen we elke keer een 'Uitblinker'. De redactie beschouwt die student als uitblinker die iets bijzonders heeft gedaan. Dat kan een prestatie tijdens de studie of op het werk zijn, maar ook een opmerkelijke hobby of bizarre interesse. Deze keer aandacht voor Bahija Aarrass, winnaar NWO Mozaïekbeurs.

29 jan 2008

Sinds kort is het voor toekomstige criminologiestudenten aan de Vrije Universiteit mogelijk om hun vragen aan de studievoorlichter direct via MSN te stellen. Via een link op de site van de rechtenfaculteit kunnen toekomstige studenten de studievoorlichter toevoegen als contactpersoon.

29 jan 2008

Partner worden is voor vele hardwerkende advocaten natuurlijk het ultieme doel. Het partner worden betekent echter ook gelijk het einde van het loondienstverband en het begin van het zelfstandig ondernemer zijn. Dit brengt nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee.

17 jan 2008

Brief schrijven, kennismakingsgesprek, gesprek met een partner, gesprek met nog een paar partners, misschien dat je nog een casus voorgelegd krijgt en dan uiteindelijk dat telefoontje of je wel of niet bent aangenomen. Tegenwoordig voegen steeds meer advocatenkantoren hier nog een stapje aan toe, de assessment. Dit is een beoordelingsinstrument waarmee het beter is te voospellen hoe iemand in de praktijk zal functioneren. Persoonlijke vaardigheden en de kwaliteiten van een persoon worden in een assessment gemeten. Punten zoals sociale vaardigheden, het denkvermogen, daadkracht en het doorzettingsvermogen komen door middel van zo'n test aardig naar voren.

17 jan 2008

De rechtenfaculteit van de Radboud Universiteit Nijmegen was het afgelopen jaar met twee plaatsen vertegenwoordigd in de Mediatop 2007. Strafrechtjurist Peter Tak eindigde op de derde plaats en strafrechtjurist Ybo Burumo eindigde op de zevende plaats.

17 jan 2008

Onlangs bracht premier Balkenende een bezoek aan Rusland. Hij bracht toen ook een bezoek aan de Russian School for Private Law welke verbonden is aan het Private Law Research Center. Tijdens dit bezoek kende Balkenende aan studenten van dit instituut drie MTEC- beurzen toe. Deze MTEC- beurs is ten behoeve van de studie Europees privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam.

17 jan 2008

De Boekel Business Club voor Young Professionals, zo heet de nieuwe business club die advocatenkantoor Boekel De Nerée heeft opgericht voor jonge carrièremakers. Tweemaal per jaar komt de Boekel Business Club (BBC) bijeen. Inspirerende sprekers zullen met de Young Professionals van gedachten wisselen over actuele onderwerpen die de YP's met elkaar verbindt.

17 jan 2008

Bij de zoektocht naar een baan horen vragen als: wat past het beste bij mij en wat moet je gaan doen maar ook meer praktische zaken als hoe stel ik een goed CV op? Wat zet ik er wel en niet in? Hoelang moet een CV zijn? Geen eenvoudige vragen. Om je te helpen deze vragen succesvol te beantwoorden dit keer deel 4: Curriculum Vitae.

17 jan 2008

In december 2007 maakte de Nederlandse Orde van Advocaten de minimum advocaat- stagiairesalarissen bekend voor 2008. De vaststelling vindt plaats na instemming van de Algemene Raad met de jaarlijkse indexering van stagiairesalarissen, dit conform de Modelrichtlijn Arbeidsvoorwaarden Stagiaires.