februari 2008

28 feb 2008

Onderhandelen doe je overal: op het werk, thuis, in de winkel en in de kroeg. Met je baas, je partner, collega's en wildvreemden. Je kunt er niet omheen. Diplomatiek onderhandelen, onderhandelingsvaardig of onderhandelingsbekwaam zijn; het is belangrijk voor de jurist. Het vergt vaardigheid. Deze bouw je op in de loop van de tijd, maar het kan ook sneller.

28 feb 2008

Deze keer in de serie 'Wat doe jij voor de kost?' een interview met Manish Bahl. Zijn middelbare school heeft hij in Nederland gedaan in het Engels en is daarna Rechten gaan studeren in Edinburgh. Na een korte tijd in London te hebben gewerkt als solicitor, is hij op dit moment werkzaam als solicitor bij Clifford Chance in Amsterdam. Een opmerkelijke carrière.

27 feb 2008

In deze serie op Rechtenstudie.nl interviewen we elke keer een 'Uitblinker'. De redactie beschouwt die student als uitblinker die iets bijzonders heeft gedaan. Dat kan een prestatie tijdens de studie of op het werk zijn, maar ook een opmerkelijke hobby of bizarre interesse. Deze keer aandacht voor Rachid Belhadi.

27 feb 2008

Hbo-juristen moeten na het volgen van een universitaire master recht advocaat, notaris of rechter kunnen worden. Dat heeft minister Hirsch Ballin van Justitie vorige week donderdag gezegd tijdens de opening van het nieuwe gebouw van de Juridische Hogeschool Avans-Fontys in Tilburg.

27 feb 2008

Dr. Rob van Otterlo is per 1 maart benoemd tot bijzonder hoogleraar Organisatie van juridische dienstverlening aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. Van Otterlo zal zich in onderzoek en onderwijs primair richten op de "organisatorische kant van juridische dienstverlening". Het gaat om een nieuwe leerstoel in het leven geroepen door Stichting Leerstoel Advocatuur.

27 feb 2008

Initiatiefnemer en voorzitter prof. mr. Steven R. Schuit van de Law Firm School (LFS) ziet 'geen reden om de koers te verleggen', nu het College van Afgevaardigden in de vergadering van vrijdag 8 februari jongstleden te kennen heeft gegeven grote twijfels te hebben over de gekozen opzet van de opleiding. Schuit onthoudt zich verder van commentaar over de vergadering.

14 feb 2008

De toetreding
En dan is het zover... Hoewel vaak informeel het moment al besproken is waarop men te horen krijgt dat men kan toetreden als partner, blijft het officiële moment absoluut heel bijzonder. Voor zowel de toetreder, als de bestaande partners is het een moment waarop je expliciet aan elkaar aangeeft er vertrouwen in te hebben voor een langere termijn samen te werken binnen het kantoor.

14 feb 2008

Gaan liefde en recht samen door één deur? Wat betreft de grote advocatenkantoren in Nederland wel. Een gedragscode opstellen voor liefdesrelaties op het werk, daar doen ze niet aan. "Daar waar veel mensen bij elkaar werken, komen relaties voor", laat een advocatenkantoor Advocatie.nl weten. "Dus ook bij zo'n groot kantoor als het onze."

14 feb 2008

Deze week staat de Nederlandse advocate Famile Arslan in Time Magazine. Aanleiding is een special van het tijdschrift 'Europe's Muslim Succes Story'.
Door een aantal succesvolle, hooggeschoolde moslims aan het woord te laten, beoogt het tijdschrift tegenwicht te geven aan de eenzijdige negatieve berichtgeving over moslims.

14 feb 2008

Deze keer in de serie 'Wat doe jij voor de kost?' een interview met Kah Yee Lau (27). Zij is op dit moment net iets meer dan anderhalf jaar aan het werk als jurist via een detacheringsbureau (sinds september 2006). Ze heeft zowel Fiscaal recht als Nederlands recht gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

13 feb 2008

Ebbinge Campus geeft in deze serie sollicitatietips. Hun netwerk van academisch toptalent bestaat sinds 1988. Zij helpen onze kandidaten met het maken van de keuze voor hun eerste baan. Zo ook voor juridisch talent dat op zoek is naar de beste start van hun loopbaan. Lees voor meer informatie over de werkwijze van Ebbinge Campus verder op www.ebbinge.nl/campus.