maart 2008

27 mrt 2008

De Vrije Universiteit in Amsterdam start in september 2008 met een bijzondere master: Ondernemingsrecht aan de Zuidas, in de wandelgangen ook wel de Zuidas master genoemd. Veertien topkantoren uit het internationale zakencentrum rond de Zuidas werken samen met de VU aan deze master.

27 mrt 2008

De grootte kan verschillen, maar iedereen heeft wel een netwerk. Denk maar aan vrienden, familie, studiegenoten en Hyves. Je hebt al snel honderd personen bij elkaar. Dit netwerk kan je ook helpen met het vinden van een baan. Manja van Asma, recruitment manager van Clifford Chance, geeft haar visie en een paar 'netwerktips'.

27 mrt 2008

In deze serie op Rechtenstudie.nl wordt telkens een 'Uitblinker' geïnterviewd. De uitblinker kan een bijzondere prestatie hebben geleverd tijdens studie of werk, maar kan zijn uitverkiezing ook te danken hebben aan een opmerkelijke hobby of interesse. De uitblinkers van deze keer zijn studiegenoten en zakelijke partners Teunis Broer en Huibert-Jan van Roest. Zij zijn de trotse eigenaars van hun eigen jonge onderneming, genaamd Broer & Van Roest Juridisch ICT Advies.

27 mrt 2008

Het is oorlog op de beursvloer van de RAI in Amsterdam. Hier wordt strijd geleverd door 65 advocaten- en notariskantoren in The war for talent. Dit is het Nationale Juristencongres 2008. "Van Doorne heeft een lunch en bij Holland Van Gijzen lusten ze graag een slok."

27 mrt 2008

Vol zelfvertrouwen spoort Houthoff Buruma in een opmerkelijke campagne juridisch talent aan ook met de concurrentie kennis te maken. Houthoff nodigt de topstudenten uit "vooral ook in gesprek met NautaDutilh" te gaan. Of om een afspraak te maken bij Allen & Overy en De Brauw. Doel van de campagne is het werven van de beste rechtenstudenten van Nederland.

13 mrt 2008

Weet je al waar je na je rechtenstudie aan de slag wil? Zo ja, dan hoef je de kieswijzer van juridisch werving- en selectiebureau Legal Work Force niet in te vullen. Voor de twijfelaars die er echter niet uitkomen, ligt na vierendertig vragen een advies klaar.

13 mrt 2008

De redactie van het Nederlands Juristen Blad (NJB) heeft geweigerd de bevindingen van de uit studenten bestaande onderzoeksgroep van de Universiteit van Amsterdam (UvA) over de gedragingen overheden en juristen in de zaak-Spijkers te publiceren. Volgens redactiesecretaris Caroline Lindo was het stuk te lang. Rechtsethicus Joep van der Vliet, leider van de onderzoeksgroep, stelt dat dat argument niet kan standhouden: "Het stuk bedroeg exact de afgesproken lengte van 5000 woorden."

13 mrt 2008

Ebbinge Campus geeft in deze serie sollicitatietips. Hun netwerk van academisch toptalent bestaat sinds 1988. Ze helpen kandidaten met het maken van de keuze voor hun eerste baan. Zo ook voor juridisch talent dat op zoek is naar de beste start van hun loopbaan. Dit keer deel 6: assessments.

13 mrt 2008

De Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen start in september een Engelstalige bacheloropleiding: International and European Law (LL.B.) De opleiding richt zich op internationaal georiënteerde studenten uit binnen- en buitenland. Het bijzondere van de opleiding is dat het studenten opleidt in het internationale en Europese recht, zonder dat het als basis Nederlandse recht heeft.

13 mrt 2008

Op 25 en 26 april zal het aanstormende talent van negen universiteiten het tegen elkaar opnemen om de titels 'Beste Pleiter' en 'Beste Rechter' in de wacht te slepen. Dit jaar wordt de Nationale Pleitmarathon 2008 gehouden in de rechtbank van Rotterdam.

05 mrt 2008


Christ'l Dullaert
Le Tableau
Advocatenkantoren struikelen over elkaar om talent aan te trekken en doen dat onder andere door de 'open en informele sfeer' op kantoor te promoten. De realiteit is echter een heel andere.

Binnenkort gaat een groot aantal kantoren zich weer presenteren op de carrièrebeurs in de RAI. Nog glimmender brochures, grote stands en vooral veel reclame voor de 'open en informele sfeer bij ons op kantoor'. Het is soms lachwekkend, want dat roept iedereen. Ik zou soms bijna willen dat ik een kantoor zou tegen komen die een formele sfeer propageert. Dat is tenminste onderscheidend en gedurfd. Maar niemand waagt zich eraan.