april 2008

24 apr 2008

Door de toenemende globalisering zijn steeds meer juridische problemen niet beperkt tot de landsgrenzen. Hierdoor zijn er juristen nodig die niet alleen verstand hebben van hun nationale recht, maar ook het rechtssysteem kennen en begrijpen van de andere kant van de oceaan. De University College in Utrecht (UCU) start daarom het komen studiejaar met de nieuwe opleiding Transnational Law Program (TLP). Studeren in Nederland én Amerika.

24 apr 2008

Je bent net meester of bijna en dan besef je: ik sta weer helemaal aan het begin. Na je studie wil je natuurlijk graag gelijk aan de slag bij je droomwerkgever. Maar eerst is het belangrijk voor jezelf vast te stellen wat jij wilt. Waar liggen je interesses en wat zijn je talenten? Wie ben jij, wat kan jij en wat wil jij? De redactie vroeg Jornt Hoekstra, Junior Professional Legal bij Eiffel, hoe hij zijn keuze heeft gemaakt.

24 apr 2008

"Het voeren van intakegesprekken kan bijdragen aan een goede studiekeuze, en daarmee de uitval verkleinen. Er zijn echter nogal wat praktische bezwaren," aldus Marnella Piet, hoofd van de afdeling OnderwijsBeleid en Kwaliteit (OBK) van de faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. Maar zij ziet intakegesprekken niet als alternatief voor het Bindend Studie Advies (BSA). Dat geldt ook voor de Erasmus Universiteit.

24 apr 2008

Christ'l Dullaert
Le Tableau
Zelf ben ik sinds een paar weken de trotse bezitter van een iPhone, een cadeautje uit de VS. Prachtig ding: bellen, navigeren, sms, e-mail, iPod, spelletjes en video's. Kortom, alles binnen vingerbereik. Ik weet nu ook pas echt wat een podcast is, ook al had ik er al veel over gelezen. Maar degenen die al een Blackberry hebben, kennen de zegen of de vloek van dit soort apparaten: je bent altijd bereikbaar…

 

 

De ellende is dat dit soort apparaten een reactieve professional van je maken. Je reageert constant op alles wat binnenkomt. Maar is dat ook datgene waar je je die dag mee bezig moet houden?

AKD

17 apr 2008

AKD is één van de grootste advocaten- en notarissenkantoren van Nederland. We zijn een kantoor met een eigen stijl. AKD bestaat uit een hecht team van bevlogen advocaten en notarissen. Professionals die vastbesloten zijn om alles eruit te halen wat er in zit. We hebben vestigingen in Amsterdam, Breda, Eindhoven, Rotterdam en Brussel. Zo combineren we de kracht van onze omvang met lokale betrokkenheid. Dichtbij de klant en ook dichtbij onze mensen.

17 apr 2008

. Ook kun je contact opnemen met onze afdeling Recruitment, T +31 20 577 1515

10 apr 2008

In de categorie opmerkelijk: een 8-jarige jongen uit Brazilië heeft onlangs het toelatingsexamen voor de studie rechten met goed gevolg afgelegd. Hij wordt voorlopig echter niet toegelaten: hij moet eerst de middelbare school afronden. De Braziliaanse Orde van Advocaten vat het geval op als een waarschuwing dat sommige rechtenopleidingen in het land wel een erg laag niveau hebben.

09 apr 2008

Bij de zoektocht naar een baan horen vragen als: wat past het beste bij mij? Hoe schrijf ik een goede sollicitatiebrief. Hoe bereid ik een sollicitatiegesprek voor? En: wat houdt een arbeidsvoorwaardengesprek in? Geen eenvoudige vragen. Om je te helpen deze vragen te beantwoorden, dit keer deel 7 van de Sollicitatiewijzer: Het arbeidsvoorwaardengesprek.

04 apr 2008

Tijdens de presentatie van De Stand van de Advocatuur 2008 (7 maart jongstleden) werden zoals gebruikelijk ook de De Gouden Zandlopers uitgereikt. Ruud van der Velden, IE-advocaat bij Lovells, ging er deze keer vandoor met de prijs 'Beste Jonge Advocaat'. We vroegen hem om een reactie.