juli 2008

23 jul 2008

Jan heet u welkom!
Jan wordt de meest complete Juridische Agenda van Nederland!

Op één plek, in één agenda, staan alle juridische bijeenkomsten.

In de agenda vindt u alle bijeenkomsten, cursussen en opleidingen van profit én non-profit organisaties. Daarnaast zult u merken dat het zoeken op een rechtsgebied en op een datum heel eenvoudig is.

Naast de betaalde vermeldingen, neemt de redactie gratis vermeldingen op van bijeenkomsten zonder winstoogmerk, zoals die van de Nederlandse Orde van Advocaten, de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie), de Jonge Balies en universiteiten.

Jan staat op de websites Advocatie.nl, Novocatie.nl, OverFusies.nl en Rechtenstudie.nl. Sterke namen met grote bekendheid onder juristen. De websites trekken duizenden unieke bezoekers. Tevens promoot KSU de bijeenkomsten door de agenda op te nemen in de digitale nieuwsbrieven.

Tarieven en Introductiekorting
KSU hanteert voordelige tarieven voor agendavermeldingen. Daarnaast profiteert u van de vermelding van bijeenkomsten in de vier digitale nieuwsbrieven van bovenstaande websites.

Tot het einde van het jaar gebruik maken van een aantrekkelijke introductiekorting; zie onze tariefkaart.

U kunt uw bijeenkomst sturen naar jan@ksu.nl. Wij nemen dan contact met u op en plaatsen het voor u in de agenda. Indien u vragen hebt, kunt u de afdeling marketing telefonisch bereiken op 020-4496411. U kunt ook een e-mail sturen naar bovengenoemd e-mailadres.
17 jul 2008

De Belgische advocaat Arnout de Wachter staat studenten bij die bezwaar willen maken tegen examenuitslagen. Met affiches - opgehangen in scholen, universiteiten en studentencafés - wijst hij de studenten op zijn dienstverlening. Onderwijsinstellingen reageren verdeeld. "Wij vinden het helemaal niet kunnen," zegt Jan Hendrickx van de Hogeschool Karel de Grote in Antwerpen.

17 jul 2008

Loyens & Loeff is de favoriete juridische werkgever onder rechtenstudenten. Dat blijkt uit een arbeidsmarktimago-onderzoek van Intermediair en Ebbinge & Company. Het is dus dubbel prijs voor het Amsterdamse advocatenkantoor: twee weken geleden bleek uit een ander onderzoek (van Volkskrant Banen en Effectory) dat Loyens & Loeff door werknemers als beste grote werkgever wordt beschouwd.

17 jul 2008

Robert-Jean Kloprogge kwam via Ebbinge Campus terecht bij Freshfields Bruckhaus Deringer. "Als student fiscaal recht sta je erg in de belangstelling van de diverse grote advieskantoren. (…) De ene na de andere bijbaan wordt aangeboden en ook het 'bestuderen' van de fiscaliteit in New York of Hong Kong behoort ook tot de mogelijkheden. Al snel zag ik door de bomen het bos niet meer." Ebbinge Campus bood uitkomst.

17 jul 2008

In samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam organiseerde Deloitte Private Client Services (PCS) op 25 juli jongstleden de eerste Practice Day. 22 Enthousiaste rechtenstudenten van de vakgroep notarieel recht maakten kennis met de praktijk van Deloitte PCS. Zij stonden voor de uitdaging om in een uit de praktijk gegrepen casus hun 'cliënten' te adviseren over Estate Planning.

17 jul 2008

Advocaat Asta Lokin van CMS Derks Star Busmann won onlangs de landelijke pleitwedstrijd. "Pleiten bij een wedstrijd is niet meer of minder spannend dan in het echt. Maar je maakt wel wat meer theater. Bij een rechter wordt het pleidooi denk ik toch wat nadrukkelijker beoordeeld op de juridische inhoud."

17 jul 2008

Minister Hirsch Ballin van Justitie had het al eerder aangekondigd, maar sinds afgelopen vrijdag ligt er ook een kabinetsbesluit: bachelors HBO-rechten krijgen toegang tot de togaberoepen als ze de bacheloropleiding aanvullen met een schakelprogramma, en ze daarna de universitaire Master behalen. Deze doorgestroomde HBO'ers kunnen straks advocaat, rechterlijk ambtenaar in opleiding en (kandidaat)notaris worden.

03 jul 2008

Eén op de drie werkgevers biedt meer dan €3500,- per maand aan werkzoekende HBO'ers, terwijl bijna 62% van de HBO'ers bereid is te werken voor een salaris vanaf €2500,- per maand. Dit blijkt uit een onderzoek van NationaleVacaturebank.nl.

03 jul 2008


Christ'l Dullaert
Le Tableau
Onlangs ging ik bijkans met plezier naar mijn tandarts. Hij heeft een zeer modern ingerichte praktijk. In de wachtkamer staat een laptop waardoor ik, als ik even moet wachten, gewoon kan doorwerken en mijn mail kan lezen. Eenmaal binnen lig ik op een stoel en er wordt of goede muziek gedraaid, of er wordt op een scherm aan het plafond een aflevering van Friends vertoond. Verder heeft hij een soort apparaat waarop driedimensionaal mijn tand te zien is en waarop hij driedimensionaal een nieuwe vulling maakt. Dit moet wel een geweldig goede tandarts zijn!
03 jul 2008

Advocaten die gebruik maken van niet-specialistische informatie op internet, handelen in strijd met de gedragsregels, en kunnen te maken krijgen met verzekeringsclaims. Daarvoor waarschuwt de Britse specialist gedragsrecht Andrew Hopper QC. "Het citeren van een niet-originele bron in de rechtszaal is een recept voor rampen en woedende rechters. Wikipedia en andere bronnen worden over het algemeen gewaardeerd, maar advocaten zullen altijd hun gezonde verstand moeten gebruiken. Ze moeten terug naar de originele bron."

03 jul 2008

Loyens & Loeff is de beste grote (>1000 medewerkers) werkgever van Nederland. Dat blijkt uit het onderzoek Beste Werkgevers van Effectory en Volkskrant Banen. Ook Rijk Zwaan (landbouw, bosbouw en visserij) scoort een 8,2, maar bekeken op 'tienden' achter de komma is Loyens & Loeff de winnaar. Albert Heijn en KLM volgen op de voet met een 8,1.

03 jul 2008

Omvang van de te betalen schadevergoeding: circa 30.000 dollar. Omvang van de advocaatkosten: 1,3 miljoen dollar. Dat is de uitkomst van een collectieve verhaalsactie in de Verenigde Staten inzake verborgen seksscènes in het computerspel Grand Theft Auto: San Andreas. Slechts 2.676 klagers sloten zich aan bij de class action, tot grote teleurstelling van de advocaten.

03 jul 2008

Hester Bosman heeft maar liefst twee scriptieprijzen gewonnen met haar masterscriptie 'Gacaca courts in Post-Conflict Rwanda. The Quest for Reconciliation and Justice.' Naast de Nederlandse Vereniging voor Criminologie prijs, won zij ook de VU Criminologie Scriptieprijs.