augustus 2008

28 aug 2008

De Amerikaanse website Corporette, 'a fashion and lifestyle blog for overachieving chicks', publiceerde onlangs Tien Tips voor Zomerstagiaires, nu is er een lijst met tien sollicitatietips. Sommige tips hebben een hoog open-deur-gehalte, andere zijn wellicht toch goed om eens over na te denken.

28 aug 2008

Voor de nieuwe advocatenopleiding Zuidas Master zijn uiteindelijk veertien studenten aangenomen. Volgens Pien Werkman, coördinator van de opleiding is de lat hoog gelegd, maar dat past volgens haar bij het karakter van de opleiding. "De kantoren zoeken gedreven mensen, en die gedrevenheid moet ergens uit blijken."

28 aug 2008

Steeds meer Rechtenfaculteiten komen met speciale programma's voor studenten die gemakkelijk door de stof gaan, en die een extra uitdaging zoeken. Is er geen gevaar dat er een soort elitestudent ontstaat? "Hierdoor krijg je geen A- of B-studenten, maar heeft het, zo hopen wij, juist een goede werking omdat de topklasstudenten anderen kunnen stimuleren om ook beter te presteren," aldus Loet van Wijk, coördinator van de Topklas van de Rechtenfaculteit in Tilburg.

28 aug 2008

De Rechtenfaculteit van Leiden heeft dit jaar voor de vierde maal een numerus fixus. Volgens decaan Carel Stolker komt dit omdat de faculteit op dit moment erg populair is. "Wat we weten is dat de meeste studenten in de eerste plaats kiezen voor de stad - in ons geval Leiden. Verder scoorde Leiden hoog in de jaarlijkse Elsevier-enquête, we vermoeden dat dat meespeelt."

28 aug 2008

Wie droomt er soms niet van; werken bij de Verenigde Naties? Helpen zoeken naar oplossingen voor problemen die er echt toe doen. Elk jaar vinden er vele MUN's (Model United Nations) plaats over de wereld, waaronder ook enkele in Nederland. UNISCA is zo'n MUN. Het bijzondere aan UNISCA is dat het een MUN is waarvan de academische waarde erkend en gegarandeerd wordt door de Universiteit van Amsterdam. Dit betekent dat bachelorstudenten die UNISCA met succes afsluiten 10 ECTS voor hun deelname ontvangen.

13 aug 2008

Zes rechtenstudenten - gespecialiseerd in Technologie, Media en Informatierecht, (TMC)- gaan aan de slag bij 'de Clinic', een gratis rechtswinkel opgericht door SOLV advocaten in Amsterdam. Het kantoor komt met het initiatief om laagdrempelige hulp aan particulieren en startende ondernemers te geven. "Bij de Clinic krijg ik de kans om praktijkervaring op te doen."

12 aug 2008

De Amerikaanse advocatuur raakt meer en meer in de greep van de kredietcrisis. Het Amerikaanse advocatenkantoor Cadwalader - onder andere werkzaam in de "slump market" onroerend goed - ontsloeg 96 advocaten, en de winsten staan onder druk. Ook rechtenstudenten beginnen zich zorgen te maken: steeds meer kantoren zien af van het zogeheten "on campus interviewing" met aanstormend juridisch talent.

12 aug 2008

De website Corporette, 'a fashion and lifestyle blog for overachieving chicks', geeft in een artikel tien (ook voor jongens bruikbare) tips voor studenten die een zomerstage hebben gelopen bij een bedrijf. Een voorbeeld: stuur je afscheids- cq terugkeermail nooit aan alle medewerkers van het bedrijf. "All you do is make yourself seem selfimportant and lacking in discrimination."