augustus 2008

27 aug 2008

Het was goed toeven op het terrein van SV Rap in Amstelveen waar de Advolympics, de jaarlijkse sportwedstrijd tussen de grote Amsterdamse advocatenkantoren afgelopen zaterdag gehouden werd. Het weer zat mee, de drank was vrij verkrijgbaar en de massagetafels stonden klaar voor ‘vermoeide sporters’. Een rondgang op het terrein leverde veel sportieve hoogtepunten op.

26 aug 2008

Oswald Jansen gaat naar Holla Poelman, Wouter Hes naar Boontje en de zeer internationale Olga Tsetlina treedt per 1 september toe als senior medewerker bij Hill Smith King & Wood in Amsterdam.

26 aug 2008


Christ'l Dullaert
Le Tableau
Ieder jaar houdt de American Bar Association (ABA) haar jaarvergadering. Altijd op een mooie plek, en altijd minstens drie dagen met een zeer vol programma. Aanwezigen, 11.000 in getal, kunnen kiezen uit 1600 workshops. Kortom: Big, Bigger, Biggest!
26 aug 2008

Op 11 november aanstaande organiseert KSU het seminar De drie onmisbare P's voor een succesvol advocatenkantoor. Sprekers zijn Gerard Tanja (Temporal Tanja Consulting, Productontwikkeling), Jaap Bosman (Houthoff Buruma, Prijsstelling) en Paul de Jonge (Legalbenchmarket, Pitchen). In een korte serie lichten we alvast een tipje van de sluier: In deze tweede aflevering Paul de Jonge over pitchen. "Uit het verschil tussen de hoogste en de laagste bieder - het gaat soms om enorme bedragen - kun je afleiden dat de markt niet optimaal werkt".

26 aug 2008

Het Rotterdamse advocatenkantoor Jairam Advocaten plaatste twee plaatjes van pornosterren - uitdagend, maar zonder bloot - op de contactpagina van het kantoor, ontdekte website Geenstijl. Pikant, omdat een bij het advocatenkantoor werkzame advocaat, Mohammed Faizel Ali Enait, onlangs in het nieuws kwam omdat dat hij weigert vrouwen de hand te schudden. Naamgever G. Jairam van het kantoor, tevens webmaster, over alle commotie: "Ze mogen schrijven wat ze willen".

26 aug 2008

Robert Moszkowicz, het enfant terrible uit het roemruchte advocatengeslacht, moest zich vorige week voor de rechter verantwoorden omdat hij een voorschot van € 18.950 weigert te retourneren. De jurist zou zich ten onrechte voor advocaat hebben uitgegeven. De verdediging voerde Moszkowicz zelf, en hij brengt daarbij meer wapens in stelling dan alleen juridische: zo neemt hij zijn middelvinger ook mee in het verweer. Een uitgebreid verslag over een opmerkelijke zitting.

20 aug 2008

Tot 1 januari 2009 zullen de gezamenlijke toezichthouders, de Autoriteit Financiële markten (AFM), de Nederlandsche Bank, het Bureau financieel toezicht (Bft) en de Belastingdienst Holland Midden coulance betrachten bij de handhaving van de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme (WWFT).

20 aug 2008

Iedereen die vakmatig bezig is met nalatenschappen weet dat dit ingewikkeld terrein kan zijn. Bij opstelling van testamenten moet de notaris weten wat fiscaal mogelijk is en daarbij rekening houden met de nabestaanden. Ook de afwikkeling van de erfenis is een gevoelig punt en vaak oorzaak van conflict. Over die onderwerpen organiseert conflictmanagement bureau Result ADR op vrijdag 10 oktober de eerste Erfenisvakdag in de Jaarbeurs in Utrecht.

20 aug 2008

Het aantal meldingen dat notarissen doen van ongebruikelijke en verdachte transacties is vorig jaar spectaculair gestegen. Dat meldt de FIU-NL, de Financial Intelligence Unit-Nederland. Vooral het vertienvoudigde totaalbedrag van de meldingen springt in het oog. Met de intuïtie van de notaris zit het goed.

20 aug 2008

Een Thaise vrouw stelde dat zij door de notaris onvoldoende is voorgelicht over de inhoud en betekenis van door haar ondertekende huwelijkse voorwaarden. Volgens de vrouw moet het gebrek aan voorlichting door de notaris worden toegerekend aan haar ex-man. Het gerechtshof Den Haag verwerpt deze stelling, blijkens een arrest van 31 juli jongstleden (LJN: BD9337).

20 aug 2008

Hens Meengs (41) is sinds 1 juli de nieuwe Public Affaire-adviseur voor de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) in Den Haag. Een interview met iemand die de ondoorgrondelijke wegen van het politieke landschap goed kent.

13 aug 2008

De Amerikaanse advocatuur raakt meer en meer in de greep van de kredietcrisis. Het Amerikaanse advocatenkantoor Cadwalader - onder andere werkzaam in de "slump market" onroerend goed - ontsloeg 96 advocaten en de winsten van andere kantoren staan onder druk. Verder zien steeds meer kantoren af van het zogeheten "on campus interviewing" met nieuw juridisch talent.

13 aug 2008

Frits van der Woude is toegetreden als partner bij Kennedy Van der Laan. Hij versterkt de sectie Verzekering en Aansprakelijkheid van het Amsterdamse advocatenkantoor. Verder wordt Miriam van Ee partner bij Faasen & Partners.

13 aug 2008

Het Amsterdamse advocatenkantoor Boekel De Nerée opent een vestiging in de Londense City. Het hoofd van de Amsterdamse Corporate/M&A praktijk, Ferdinand Mason, gaat BDN-Londen vanaf juli volgend jaar leiden. "Het is een goed moment voor deze stap."

13 aug 2008

Maandag konden belangstellenden de gefailleerde boedel van Van Rossem Advocaten in Amsterdam bekijken. Het pand oogt van binnen alsof een of andere geheime operatie in allerijl moest worden afgebroken. Overal rotzooi, lege dossiermappen, een verlaten aktetas en een colbert, eenzaam aan een kledingrek.

Pagina's