september 2008

25 sep 2008

De Bachelor Master-structuur is inmiddels al een aantal jaren ingevoerd op de Nederlandse Universiteiten, maar opvallend is dat nog steeds weinig rechtenstudenten naar het buitenland gaan om te studeren, of voor een stage. Dit heeft volgens decaan Heringa van de Rechtenfaculteit van Universiteit van Maastricht te maken met conflicterende belangen. "De BaMa heeft de ruimte om 'iets anders'te doen zonder studievertraging op te lopen, erg beperkt."

25 sep 2008

De Amerikaanse Saint Louis University Law School biedt studenten sinds kort een cursus etiquette aan. Ze krijgen les in omgangsvormen, persoonlijke presentatie en tafelmanieren. Ideetje voor Nederlandse universiteiten?

25 sep 2008

HBO-juristen zijn op dit moment schaars in aantal bij grote advocatenkantoren in Nederland. De focus van de kantoren is bij de werving voornamelijk gericht op WO-studenten. Interesse is er bij sommige kantoren wel degelijk, bijvoorbeeld bij NautaDutilh.

25 sep 2008

"Ga vooral eens kijken bij de concurrent." Met een alom geprezen wervingscampagne probeerde Houthoff afgelopen half jaar juridisch toptalent te strikken. Zo ook Chiraz Muradin. Die HiPo deed echter precies wat Houthoff wilde: kijken bij de concurrent. Abeln advocaten in dit geval.

11 sep 2008

Deze herfst introduceert NautaDutilh een nieuw soort partner: de associate partner. Deze vorm moet de oude salary partner gaandeweg vervangen. Nauta start ook een nieuwe praktijkgroep die anticipeert op de gevolgen van de kredietcrisis.

11 sep 2008

Mariska Pekkeriet is op 6 augustus jongstleden benoemd tot voorzitter van de Stichting Jonge Balie Nederland. Zij volgt Mieke Kemmers op. Wij vroegen Pekkeriet naar haar plannen voor het komende jaar.