september 2008

30 sep 2008

Het gebruik van social networking-sites als Facebook en LinkedIn wordt steeds populairder onder advocaten, zo blijkt uit Brits onderzoek. De sites worden vooral gebruikt voor het leggen van contacten, het binnenhalen van werk en het uitwisselen van informatie. Nederland kent sinds kort ook zijn eigen LinkedIn Group, speciaal voor advocaten: DutchLawyers.

30 sep 2008

De Nederlandsche Bank (DNB) is een bijzondere entiteit: NV (met een Directie en een Raad van Commissarissen, bestuurders die door de kroon worden benoemd en het ministerie van Financiën als enig aandeelhouder); deels ZBO; en deels onderdeel van een internationale organisatie, het Europees Stelsel van Centrale Banken (ESCB). "Ik heb in 2002, enige tijd nadat ik hier in 1999 kwam, nog een half jaar in Frankfurt gezeten bij de ECB," zegt Frank Elderson (38), thans als Director Legal Services Division de hoogste juridische functionaris (niet de hoogste jurist: dat is president Nout Wellink) van DNB. "Het waren de laatste maanden van Wim Duisenberg daar als president."

30 sep 2008

Vorige week kwam zomaar een foto van een Hollandse advocaat bovendrijven als winnaar van de wekelijkse Glamorous Solicitor-verkiezing op de Engelse satirische website RollonFriday. Gijs van der Spek van Duijnstee van der Wilk Advocaten in Rotterdam is de gelukkige. We belden de advocaat op om te vragen hoe hij dat kunstje heeft geflikt. Het werd een prettig, doch kort gesprek.

30 sep 2008

Nooit in de geschiedenis van de Amerikaanse en Britse advocatuur zijn binnen zo'n korte tijd zoveel miljarden-deals te vergeven geweest als tijdens de escalatie van de kreditecrisis vanaf maart 2008. Het is de vraag of dat reden tot vreugde is, tot verdriet of zelfs paniek. Immers: het betreft de ineenstorting van het (zakelijke) bancaire stelsel in de VS, en dat heeft ongetwijfeld ook grote gevolgen voor de advocatuur. Maar: welke kantoren gingen er voorlopig met de buit vandoor? Een overzicht.

30 sep 2008

Op 1 oktober treedt kapitaalmarktspecialist Michiel Wurfbain als partner toe tot het Corporate team van Simmons & Simmons. Verder wordt Jan Broekhuizen partner bij Boekel De Nerée en gaat Martin Senftleben naar Bird & Bird.

30 sep 2008

Maandag diende het kort geding dat Robert Moszkowicz tegen De Telegraaf heeft aangespannen. De krant heeft zijn goede naam bevlekt, vindt hij, en dat moet rechtgezet worden door middel van een rectificatie en € 50.000 schadevergoeding. Vraag van de rechter aan de journalisten: "Moet Moszkowicz zijn leven lang een zwart schaap blijven?"

30 sep 2008

Het vermaarde Allen & Overy krijgt een gevoelige knauw in het jaarlijkse Incompany 100-onderzoek naar klanttevredenheid bij afnemers van zakelijke dienstverlening. De waardering voor het kantoor zakte vergeleken met vorig jaar met bijna een punt, naar 6,44. Ook Holla Poelman van Leeuwen krijgt ervan langs: de waardering daalde van 7,10 naar 6,35. Holla is daarmee hekkensluiter onder de advocatenkantoren. Winnaar van de editie 2008 is Van Doorne: het advocatenkantoor scoorde een 8,11, en is daarmee overall de beste zakelijke dienstverlener van Nederland.

25 sep 2008

Voor het eerst in vijf jaar zijn er in het tweede kwartaal minder overnames gedaan dan in het eerste kwartaal. Dit blijkt uit het OverFusies.nl halfjaarrapport 2008. De Nederlandse overnamemarkt loopt vast als gevolg van de kredietcrisis.

DOWNLOAD OverFusies.nl eerste halfjaarrapport 2008 lees persbericht
25 sep 2008

Allen & Overy heeft drie advocaten in de top vijf van het OverFusies.nl halfjaar rapport 2008. De Allen & Overy advocaten waren betrokken bij de grootste deals van het eerste halfjaar. Harmen Holtrop van Loyens & Loeff heeft de meeste deals begeleid.

25 sep 2008

Overgenomen of niet, ABN Amro heeft in het eerste halfjaar van 2008 de meeste deals gesloten. Dit blijkt uit het OverFusies.nl halfjaarrapport. De grootste deals staan op naam van het failliete Lehman Brothers.

25 sep 2008

Advocatenkantoor Loyens & Loeff heeft over het afgelopen halfjaar de meeste deals gesloten. Dit blijkt uit het OverFusies.nl halfjaarrapport 2008. Niet eerder haalde Loyens & Loeff zo'n hoge notering. Gemeten naar de totale waarde van de deals staat Allen & Overy op de eerste plaats.

24 sep 2008

"Ga vooral eens kijken bij de concurrent." Met een alom geprezen wervingscampagne probeerde Houthoff afgelopen half jaar juridisch toptalent te strikken. Zo ook Chiraz Muradin. Die HiPo deed echter precies wat Houthoff wilde: kijken bij de concurrent. Abeln advocaten in dit geval.

24 sep 2008

Op 11 november aanstaande organiseert KSU het seminar De drie onmisbare P's voor een succesvol advocatenkantoor. Sprekers zijn Jaap Bosman (Houthoff Buruma, Prijsstelling) en Paul de Jonge (Legalbenchmarket, Pitchen) en Gerard Tanja (Temporal Tanja Consulting, Productontwikkeling). In een korte serie lichten we alvast een tipje van de sluier. In deze derde en laatste aflevering Gerard Tanja over productontwikkeling: "Vergelijk de websites van de kantoren in het middensegment in de Nederlandse advocatuur, en je ziet dat ze eigenlijk allemaal precies hetzelfde verkopen."

24 sep 2008

Frans Vreede (foto) gaat naar AKD in Rotterdam. Hij komt van Boekel de Nerée en zal bij AKD als partner toetreden tot de vakgroep Vervoer, Verzekering en Handel. Vincent Bettonville stapt per 1 oktober over naar AKD in Amsterdam.

23 sep 2008

Het aantal sites waarmee u zich als advocaat kunt laten vinden op het internet, de zogenaamde zoekmachines, schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar welke zoekmachine is nu goed? Welke levert wat op? Advocatie.nl deed wat voorwerk en een onderzocht de diverse zoekmachines.

Pagina's