oktober 2008

31 okt 2008

Wie het voor het uitkiezen heeft en louter kijkt naar de verdiensten, begint zijn advocatenloopbaan als stagiaire bij De Brauw Blackstone Westbroek, en stapt daarna als advocaat medewerker over naar Stibbe. Dat blijkt uit het jaarlijkse salarisonderzoek van KSU Uitgeverij. Anders dan voorgaande jaren vroegen we dit jaar naar het bruto jaarsalaris van een eerstejaars stagiaire en eerstejaars advocaat-medewerker, en het wel of niet uitkeren door het kantoor van een (variabele) bonus. Een waarschuwing vooraf: niet alle ondervraagde kantoren deden mee aan het onderzoek.

23 okt 2008

Het jaarlijkse onderzoek van Elsevier wijst dit jaar uit dat studenten de Master Nederlands recht aan de RU Nijmegen veruit het hoogste cijfer geven. Voor de Bachelor Nederlands Recht deelt Nijmegen de plaats met de Universiteit van Tilburg. Hein Coppes, secretaris faculteitsbestuur: "Een onderzoek onder 14.500 studenten en 1900 hoogleraren en UHD's is natuurlijk geen klein onbeduidend onderzoekje.Maar wat wij belangrijker vinden dan een eerste of tweede plaats, is dat de Tilburgse juridische opleidingen al jarenlang goed gewaardeerd worden, ook in andere onderzoeken."

23 okt 2008

Onlangs lanceerde Linklaters LLP de Linklaters Law & Business School. Een globaal initiatief van Linklaters LLP en naar zeggen van HR Manager Felix Hebblethwaite "een dynamische benadering van het juridisch vakgebied". De Linklaters Law & Business School is een opleiding die is opgezet om een voortdurende professionele ontwikkeling van alle medewerkers binnen het kantoor op elk niveau van hun carriere te garanderen. Deze opleiding is ontwikkeld om de training, gegeven aan advocaat-stagiairs door de Law Firm School, te complementeren.

23 okt 2008

Jordy Sweep, 21 jaar, studeert Recht & Management en Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg. Vanaf zijn 15e is hij actief in de jongerenparticipatie van de Verenigde Naties, en nu is hij nu in de running voor Nederlandse Jongerenvertegenwoordiger in de VN. Rechtenstudie.nl sprak met hem.

23 okt 2008

Ben je op zoek naar een (nieuwe) baan, of wil jij je alvast oriënteren? Kom dan naar De Juridische Carrièredag, onderdeel van De Nederlandse Carrièredagen. Je kunt als student, starter of (young) professional kennismaken met een groot aantal topwerkgevers. De Nederlandse Carrièredagen is een unieke beurs, omdat die zowel in persoon als virtueel te bezoeken is. Vanaf 20 oktober kan je via www.virtuelecarrieredagen.nl online de beurs bezoeken.
23 okt 2008

Casper Schouten van Kennedy van der Laan is gekozen tot Patroon van het Jaar. Deze nieuwe prijs, naar een idee van decaan Edgar du Perron van de Universiteit van Amsterdam, is dit jaar voor het eerst uitgereikt. Volgens de jury, bestaande uit prof. mr. Edgar du Perron, prof. dr. Rob van Otterlo, mr. Monique van de Griendt, de voormalige Utrechtse deken mr. Marcel Schyns en de voorzitters van de Jonge Balie, is de keuze op Schouten gevallen "vanwege zijn uitgesproken visie op zijn rol als patroon en het uitdragen van zijn visie op de stagiaire in de meest brede zin".

09 okt 2008

De slogan "De beste studenten komen uit Leiden" is afkomstig van TeekensKarstens advocaten en notarissen - juridische dienstverlener in regio Rijnland - en was te zien op een billboard naast de A4. "Wij vonden dat grappig. Vandaar zijn we verder gaan denken," aldus professor Carel Stolker, decaan van de Leidse Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden. TeekensKarstens en de universiteit starten nu met een pilot op het gebied van opleidingen, kennisoverdracht, voorlichting en arbeidsmarktparticipatie. Advocaten en notarissen gaan bijvoorbeeld lesgeven.

09 okt 2008

Je scriptie is de kroon op je studie, iets wat meestal ook wordt besproken bij het sollicitatiegesprek van je eerste echte baan. Steeds vaker worden er scriptiewedstrijden georganiseerd. Het winnen ervan kan misschien wel als een mooi visitekaartje dienen. Zo dacht ook Wouter Dammers, die onlangs de Scriptieprijs voor Wetgeving 2008 won. "Mij is altijd geleerd 'wie niet waagt, die niet wint', en dus besloot ik mijn scriptie maar eens op te sturen. Gewoon om te kijken wat er van zou komen."

09 okt 2008

De afgelopen maanden heeft Ebbinge & Company veelvuldig tips gegeven omtrent het oriënteren en solliciteren op de arbeidsmarkt en wat wij zouden kunnen betekenen voor jou. Bij Ebbinge & Company kun je altijd terecht voor een eerlijk en persoonlijk oriëntatie- en loopbaanadvies. Wij helpen onze kandidaten bij het maken van de juiste keuze voor hun eerste baan. Zo ook binnen onze Tax & Legal discipline, waar juridisch (top)talent op zoek is naar de beste start voor hun loopbaan.

09 okt 2008

Tycho Lam van Hekkelman Advocaten, Monique van Roosmalen van Homburg Van Roosmalen Advocaten (foto) en Casper Schouten van Kennedy van der Laan zijn door de jury genomineerd als finalisten voor de prijs Patroon van het jaar 2008. Deze prijs, naar een idee van decaan Edgar du Perron van de Universiteit van Amsterdam, wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt.

09 okt 2008

Hij is weer terug uit Peking, de meest begeerde ex-rechtenstudent van Nederland: Chiraz Muradin. Hij zal tussen nu en drie weken de keuze maken tussen potentiële werkgevers. Vier kantoren zijn in de race, waaronder de Amsterdamse rivalen Abeln en Houthoff. Die gingen elkaar onlangs met billboards te lijf om het talent binnen te halen.