november 2008

27 nov 2008

De Europese fusie- en overnamemarkt is volledig ingestort, maar er zijn ook kansen voor groei en acquisities. Dit vindt Roland Berger Consultants. Volgens de strategie consultant doen bedrijven er goed aan om het voorbeeld van Mars en investeerder Berkshire Hathaway te volgen.

27 nov 2008

Het plan voor de nieuwe combinatiebank ABN Amro - met de samenstellende delen ABN Amro en Fortis - komt van de tekentafel van strategieconsultant Booz & Company. Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek adviseert Fortis Nederland bij het proces. Advocatenkantoren Allen & Overy en Freshfields Bruckhaus Deringer zijn ook betrokken.

27 nov 2008

De NMa heeft voor de eerste keer sinds de verhoging van de boetes op het niet melden van een overname boetes uitgedeeld. Henal en Schilde Beheer krijgen een bon van respectievelijk €315.000 en €92.000 voor het niet melden van de overname van trailerbedrijf Pacton Groep.

27 nov 2008

Corporate finance adviseur Hans Groenendijk van SNS Securities en advocaat Frans-Jozef Crousen van Van Doorne adviseren RIG Investments bij de overname van AlgaeLink. RIG is het investeringsbedrijf van 'Dragon' Henk Keilman. Advocaat Jaap de Jonge van Olie & De Jonge Advocaten adviseert AlgaeLink.

27 nov 2008

Notariskantoren maken steeds vaker reclame voor zichzelf op YouTube. Vooral voor de regio lijkt het een goedkope manier om de klant in elk geval virtueel in huis te halen. Er zijn ook sportieve prestaties te melden van notarissen. Kijk mee met enkele pareltjes van de digitale snelweg.

27 nov 2008

Al maanden dringen verschillende marktpartijen aan op een verlaging van de overdrachtsbelasting om de afkoelende huizenmarkt weer vlot te trekken. Ook notarissen doen nu een beroep op de politiek om in beweging te komen. Een woningbouwvereniging wacht niet af, en betaalt uit eigen zak de helft van de overdrachtsbelasting voor starters. Den Haag twijfelt: "Te duur, het kabinet heeft al begrotingsproblemen."

27 nov 2008

De gemeente Grave doet op verzoek van de gemeenteraad onderzoek naar de rol die notarissen hebben gespeeld bij de overdracht van grond aan ontwerper Jan des Bouvrie en drie omwonenden van zijn interieurwinkel Het Arsenaal. Volgens de gemeenteraad hadden de notarissen de gemeente moeten wijzen op de boete die het gevolg zou zijn van de winstgevende verkoop van de grond, omdat de gemeente in 1997 de grond van de staat had gekocht met een antispeculatiebeding.

26 nov 2008

Advocaat Eberhard van der Laan werd twee weken geleden plotsklaps benoemd tot minister van Wonen, Wijken en Integratie. Bij zijn afscheid van kantoor zei hij na zijn ministerschap graag terug te willen keren bij Kennedy Van der Laan. Kan dat zomaar? Bestaat het gevaar van belangenconflicten?

26 nov 2008

Per 1 januari 2009 treedt Marlies Verhoeff toe tot de maatschap van Bosselaar & Strengers Advocaten in Utrecht. Zij is sinds 2000 werkzaam bij dat kantoor. Verhoeff is gespecialiseerd in insolventierecht, bankrecht en ondernemingsrecht. Verder Nieuwe Uitdagingen bij Holland van Gijzen en Loyens & Loeff.

25 nov 2008

DLA Piper, naar aantal juristen gemeten het grootste advocatenkantoor ter wereld, heeft 275 van haar Amerikaanse partners gevraagd om een duit terug in het zakje van kantoor te doen nu het financieel wat minder gaat. Dat bedrag loopt voor sommige partners op tot 150.000 dollar. Amsterdamse DLA-partners hebben vooralsnog niets te vrezen.

25 nov 2008

Advocatie.nl sprak met kenners van de advocatuur over de beroepsgroep. Deze week is het woord aan Lokke Moerel, advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en lid van de diversiteitscommissie van de Orde. Zij kijkt met tevredenheid terug op de werkzaamheden van de commissie in de afgelopen drie jaar. "We hebben een 'zeurverhaal' omgevormd tot een issue dat de aandacht van het bestuur van de kantoren verdient."

25 nov 2008

Het uurtarief van advocaten die werken voor het bedrijfsleven ligt € 100 te hoog: waar advocaten € 500 per uur voor specialistisch advies redelijk vinden, zijn bedrijfsjuristen van mening dat (gemiddeld) € 407 volstaat. Dat blijkt uit het onderzoek Trends in commerciële juridische dienstverlening dat adviesbureau Boer & Croon heeft uitgevoerd in opdracht van advocatenkantoor Eversheds Faasen.

20 nov 2008

Fusies en overnames worden bijna twee keer zo snel afgerond als in 2007. Dit stelt zakelijk dienstverlener Towers Perrin op basis van eigen onderzoek. Dit komt volgens Towers Perrin omdat de marktontwikkelingen buitenkansjes bieden die leiden tot "Express M&A". Veel Nederlandse overname-specialisten delen de conclusies van Towers Perrin niet.

20 nov 2008

Wilt u weten waar uw kantoor staat in de private equity-markt? Het Private Equity Benchmark-onderzoek van OverFusies.nl geeft hier een antwoord op. In het onderzoek krijgt u een overzicht van uw positie ten opzichte van de andere adviseurs in de markt.

Pagina's