december 2008

30 dec 2008

Wat las u op Novocatie.nl, het afgelopen jaar? U las vooral over geld (salarissen), hoog oplopende ruzies - waaronder de nog lopende Yukos-zaak - en notarissen op Youtube. Klik voor de top-10 van best gelezen artikelen op Novocatie.nl.

30 dec 2008

Kredietcrisis of niet: het nieuwe jaar is net begonnen (nog de beste wensen!) en dus zijn er her en der weer nieuwe partners benoemd, onder meer bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, Van Doorne en Lexence. Een hele waslijst met Nieuwe Uitdagingen van de laatste weken.

30 dec 2008

Verassend…U bent voornamelijk geïnteresseerd in geld, de concurrentiepositie van uw kantoor en de restcategorie "andermans leed". Verder scoorde een hilarisch artikel over het bizarre gedrag van een ex-collega bijzonder goed. Lees hier het jaaroverzicht van de tien best gelezen artikelen op Advocatie.nl.

18 dec 2008

Staatssecretaris Jan Kees de Jager wil verregaande hervormingen invoeren gericht op de aftrek van groepsrente en renteaftrek van deelnemingen. Slechts 20% van de respondenten uit de 'fusie- en overnamebarometer' van PricewaterhouseCoopers (PwC) stelt dat het huidige fiscale klimaat een nadelige invloed heeft op de Nederlandse fusie- en overnamemarkt.

18 dec 2008

Fusie- en overnamespecialisten verwachten dat het aantal fusies en overnames het komende jaar verder zal afnemen. Dit blijkt uit de eerste 'fusie- en overnamebarometer' van PricewaterhouseCoopers (PwC). Een meerderheid (58%) voorziet de komende 12 maanden een verdere (sterke) daling van het aantal fusies en overnames binnen hun sector. 18% voorziet noch een stijging, noch een daling. Het overgrote deel (70%) denkt dat deze ontwikkeling van tijdelijke aard is.

18 dec 2008

Nederlandse fusie- en overnamespecialisten stellen achteraf dat de overnameprijzen de laatste twee jaar te hoog zijn geweest. Dit blijkt uit de eerste 'fusie- en overnamebarometer' van PricewaterhouseCoopers (PwC). Het merendeel van de ruim 100 respondenten was het afgelopen jaar zelf betrokken bij een aankoop- of verkooptransactie.

18 dec 2008

De Europese Commissie (EC) heeft zuivelreuzen Campina en Friesland Foods groen licht gegeven voor de fusie van ruim acht miljard euro. Volgens advocaat Erick Pijnacker Hordijk van De Brauw Blackstone Westbroek is het de grootste Nederlandse fusie ooit, gelet op de mededingingsrechtelijke aspecten. Daarnaast moest er veel uitgelegd worden. "De Commissie wist niet wat karnemelk was."

18 dec 2008

De stenen vlogen gisteren niet door de lucht op het Plein in Den Haag. Wel werden er vrolijke protestleuzen gescandeerd door de ongeveer honderdvijftig advocaten die in toga ageren tegen de plannen van Albayrak om te korten op de gefinancierde rechtsbijstand. Het werd een gezellig protest.

17 dec 2008

Jonge advocaten kiezen voor meer individuele vrijheid en groei. De nieuwe generatie advocaten zijn "Chips": dat is een Conscious Happy Independent Professional. In de 80'er jaren hadden we de yup, nu hebben we te maken met de Chip.

17 dec 2008

Vandaag vindt in de Tweede Kamer het debat plaats over de bezuiniging van € 50 miljoen op de gefinancierde rechtsbijstand. Advocatie.nl is erbij, u kunt vanmiddag een verslag over het Kamerdebat lezen op deze website. Afgelopen vrijdag werden handtekeningen verzameld op de Dam in Amsterdam. "Ik ben niet zo zeker van deze plek. Er komen vooral veel toeristen langs," aldus een deelnemende advocaat.

17 dec 2008

De Rotterdamse strafpleiter Tjarda van der Spoel maakte deze maand de opmerkelijke overstap naar het gerechtshof in Den Haag, waar hij als raadsheer is geïnstalleerd. NautaDutilh stapt "nadrukkelijk" in de cassatiepraktijk en Loyens & Loeff benoemt nieuwe partners, waaronder advocaat Theirry Lohest (foto).

17 dec 2008

Het wrakingsverzoek die zit-advocaat Mohammed Enait indiende tegen de Raad van Discipline is afgelopen maandag afgewezen. Tijdens de behandeling van de tuchtklacht begin december, aangespannen door de Rotterdamse deken Claassen, kreeg Enait niet de kans zijn twintig pagina's tellende pleitnota integraal voor te lezen. Volgens hem was de raad bevooroordeeld. Lees ook een eerdere pleitnota van de advocaat, vol met Enaitismen.

17 dec 2008

Allen & Overy moet van de Engelse rechter de boeken opendoen over declaraties in een octrooizaak. Daarnaast wordt het kantoor gedwongen een raming van toekomstige kosten te geven. Die raming moet de tegenpartij in de zaak in staat stellen om het risico van verder procederen in te schatten. Dat meldt Legal Week.

17 dec 2008

Dion Bartels heeft eisen van De Lemmens Groep over negatieve publicaties over het vastgoedfonds moeten inwilligen. Alle persberichten over het vastgoedfonds zijn van zijn website verwijderd. Het lijkt er ook op dat er tuchtklachten tegen de vastgoedadvocaat zijn ingediend. "Er lopen onderzoeken," aldus de Utrechtse deken.

16 dec 2008

Advocatenkantoor Houthoff Buruma adviseert KPN-topman Ad Scheepbouwer en het management van Wehkamp bij de overname van internetwinkel Wehkamp. Een team van Freshfields Bruckhaus Deringer adviseert verkoper IK Investment Partners. Een finance-team van Freshfields adviseert Wehkamp en indirect de kopers. "Iedereen piept over de banken, maar nu was er wel financiering mogelijk", zegt advocaat Michiel Wesseling.

Pagina's