december 2008

18 dec 2008

De Leidse studenten Emma Besselink en Luke Walron hebben met hun scripties de Hanneke Steenbergenprijs en de scriptieprijs van het Nederlandse Genootschap voor Internationale Zaken gewonnen. Antoine Buyse was eerder al winnaar de Max van der Stoel-prijs voor het beste proefschrift over de mensenrechten.

18 dec 2008

Staatssecretaris Albayrak (PvdA) van Justitie moet twaalf miljoen bezuinigingen op de gesubsidieerde rechtsbijstand ergens anders vandaan halen. De Tweede Kamer is het niet eens met haar plan om de inkomensgrens voor gefinancierde rechtshulp te verlagen. De behandeling van de bezuinigingen is gisteren (17 december) afgebroken en wordt pas volgend jaar hervat.

18 dec 2008

Hollywoodacteur Shia LaBeouf zal de hoofdrol - een begaafde rechtenstudent - spelen in een verfilming van de nieuwe juridische thriller van schrijver John Grisham, getiteld The Associate. Filmstudio Paramount Pictures liet zich niet tegenhouden door het feit dat het boek officieel pas in januari gepubliceerd zal worden.18 dec 2008

Jonge professionals - waaronder advocaten en notarissen - kiezen voor meer individuele vrijheid en groei. De nieuwe generatie zijn "Chips": dat is een Conscious Happy Independent Professional. In de 80'er jaren hadden we de Yup, nu hebben we te maken met de Chip.


11 dec 2008

Het honours programma commerciële rechtspraktijk is bedoeld voor diegenen die een carrière ambiëren in de commerciële rechtspraktijk. Gedegen juridische kennis van een groot aantal relevante rechtsgebieden wordt gekoppeld aan praktische vaardigheden die zijn toegesneden op de commerciële rechtspraktijk. Het onderwijs wordt verzorgd zowel door staf van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid als door specialisten uit de commerciële rechtspraktijk (advocatuur, bedrijfsleven, bankwezen).

04 dec 2008

Deze keer in onze serie 'Wat doe jij voor de kost?' een interview met Marijke Smet. Zij werkt nu ruim een jaar bij DAS Rechtsbijstand, nadat zij in 2006 is afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg in de studierichtingen strafrecht en privaatrecht. "Als je na je studie nog niet precies weet wat je wil gaan doen, dan raad ik je aan om op detacheringsbasis te gaan werken."

04 dec 2008

Afgelopen zondag 30 november is Deniz Akkoyun uitgeroepen tot Miss Nederland. Zij zal in het voorjaar van 2009 ons land vertegenwoordigen in Frankrijk, waar de miss Europa verkiezingen zullen worden gehouden. Akkoyun twijfelde lang over deelname aan de missverkiezing.

04 dec 2008

De afgelopen jaren hebben veel Nederlandse rechtenfaculteiten te kampen met een hoge uitval onder de eerstejaars. Bijna alle universiteiten hebben het Bindend Studie Advies (BSA) ingevoerd. Maar dat bleek niet altijd genoeg. De rechtenfaculteit van Leiden is met ingang van studiejaar 2007-2008 begonnen met de Leiden Law School (LLS).

04 dec 2008

Philips heeft onder jong hoogopgeleiden met maximaal tien jaar werkervaring het beste imago als werkgever. Shell volgt op de tweede plaats. De nummer 1 van vorig jaar, de Rabobank, daalde naar plaats 3. ABN AMRO en Fortis duikelden uit de top 10. Dat blijkt uit het jaarlijkse Intermediair Imago Onderzoek.

04 dec 2008

Geheel in het zwart, met bijpassende baret en glimmende zwarte kisten, neemt advocaat Mohammed Enait maandagmiddag plaats in het beklaagdenbankje van de Raad van Discipline. De voltallige raad, zes man sterk, zit al klaar. Opstaan hoeft Enait dus niet meer. Die scene is in elk geval netjes voorkomen.