februari 2009

25 feb 2009

Een studente bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam moet twee schriftelijke tentamens op de normale wijze afleggen. Dat volgt uit een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De studente had de universiteit verzocht om de tentamens wegens ziekte - schizofrenie - in de vorm van een werkstuk, een take-home tentamen of een essay te mogen afleggen, maar het college van Beroep voor de Examens van de universiteit wees dit verzoek af.


18 feb 2009


Wellicht iets om rekening mee te houden bij het kiezen van een afstudeerrichting: Mergers & Acquisitions en onroerend goed liggen deze onstuimige dagen op hun gat. Insolventie- en restructuring, incasso- en arbeidsrechtsadvocaten hebben het daarentegen stervensdruk. "In Haarlem heb je een boulevard van autodealers. Ik schat dat de helft daarvan inmiddels failliet is."

18 feb 2009

Deidre Dare, de door Allen & Overy wegens "gross misconduct" ontslagen advocate, heeft besloten haar voormalige werkgever in de Verenigde Staten aan te klagen. Ze zoekt op dit moment een advocaat voor haar strijd. Daarnaast zoekt ze een uitgever voor het boek dat tot haar ontslag leidde. Last but not least, ze is ook te huur: "The whiff of prostitution doesn't really bother me."

18 feb 2009

Studenten rechten of farmacie kunnen dit jaar voor het eerst de scriptieprijs Farmacie en Recht in de wacht slepen. Eind dit jaar wordt de winnaar bekend gemaakt. De gelukkige krijgt, naast de publicatie van de scriptie, eeuwige roem en "een geldbedrag".


16 feb 2009

Een groep van 25 UvA-hoogleraren zijn mordicus tegen de geplande verhuizing van de rechtenfaculteit uit het centrum van Amsterdam naar het Roeterseiland. De faculteit is sinds 1880 gevestigd op de Oudemanhuispoort en is een begrip in juridisch Nederland. "Van bezetting van gebouwen is nog geen sprake."

09 feb 2009

Rechtenstudent Maurits Meijboom van de Universiteit Utrecht heeft op zes februari op het Amsterdamse kantoor van Freshfields Bruckhaus Deringer de Dutch Prize voor beste business law student gewonnen. Meijboom mag nu Nederland vertegenwoordigen in Londen en proberen de European Prize in de wacht te slepen. De Europese finale is op 30 maart.

05 feb 2009

Berichtgeving over een afnemende hoeveelheid werk voor notarissen begint langzaam te veranderen in nieuws over ontslagen in het notariaat. Uit diverse hoeken van het land sijpelt nieuws door over werknemers die moeten vertrekken omdat er geen werk meer is. "Vooral de beginnende kandidaten hebben het moeilijk."

05 feb 2009

Zeer regelmatig zeg ik tegen jonge advocaten of (kandidaat)notarissen op medewerkerniveau dat ze niet zo overdreven eerlijk moeten zijn. Ofwel, dat er tussen de waarheid en de leugen een heel groot grijs gebied ligt om benut te worden. Tenminste, als je hogerop wil komen.


04 feb 2009

Deirdre Dare, de in Moskou gestationeerde Allen & Overy advocate die van haar werkgever moest stoppen met de publicatie van een hitsige internetroman, is afgelopen vrijdag ontslagen. Het kantoor vond haar gedrag niet door de beugel kunnen. Dare pikt het niet: "They've picked a fight with the wrong girl."

04 feb 2009

De Brauw Blackstone Westbroek maakt momenteel een soort imago-aftakeling door. Thans is het chique advocatenkantoor, op weg naar hereniging aan de Zuidas, verspreid over maar liefst vier vestigingen in Nederland. Rechtenstudie.nl neemt u mee op een treurhistorische wandeling langs het uitstralingsarme onroerend goed van De Brauw, op weg naar betere tijden. Voor de dapperen onder u: klik op de foto's voor vergroting.