maart 2009

31 mrt 2009

Peter Ingelse:
Vice-President Amsterdamse hof. Voorzitter van het college in het hogere beroep van 25 maart 2009. (In die zaak juridisch gezien hof Den Haag). Doet 7 mei 2009 uitspraak in hoger beroep Westenberg/Kat/Memory en Smit/Westenberg.

31 mrt 2009

Roland Gerritsen:
Advocaat voor Poot in Chipshol-zaak. Verklaarde ook gebeld door Westenberg, die zich daarbij negatief uitliet over familie Poot.

31 mrt 2009

Harro Knijff:
Raadsman van Hugo Smit. Partner bij De Brauw Blackstone Westbroek. Ooit Haagse deken.

31 mrt 2009

Micha Kat:
Zelfbenoemd journalist-provocateur. Wantrouwt iedereen in machtsposities. Schrijft onder andere over advocatuur en recht op diverse websites (waaronder advocatie.nl).

31 mrt 2009

Hugo Smit:
Stond als advocaat familie Poot/Chipshol bij. Gewerkt bij Schaap & Partners, Trénite Van Doorne het latere Simmons & Simmons. Momenteel Smit advocatuur/Conway & partners.

31 mrt 2009

Henk-Jan Boukema:
Advocaat van Hans Westenberg. Staat Westenberg van begin smaadzaak bij. Was rechter-plaatsvervanger bij Haagse rechtbank heden Arnhem. Partner bij landsadvocaat Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn.

31 mrt 2009

Familie Poot:
Aartsvijanden van Westenberg. Deze familie is - kort door de bocht - een fortuin misgelopen door een vonnis uit '94 van Westenberg inzake zeggenschap over hun grondontwikkelingsmaatschappij Chipshol, nabij luchthaven Schiphol. Had Smit toen als advocaat.

31 mrt 2009

Hans Westenberg:
Vice-president van de Haagse Rechtbank. Wordt partijdigheid en machtsmisbruik verweten i.v.m. bellen met procespartijen in lopende procedures. Was rechter in twee van de tientallen Chipshol-zaken. Ontnam familie Poot voor een belangrijk deel zeggenschap over hun bedrijf Chipshol. Krijgt processtukken van Stibbe-advocaat Tim de Grève uit Chipshol-dossier, waarin hij als rechter vonnis wees. Procedeert tegen advocaat Hugo Smit, journalist Micha Kat en uitgeverij Memory Productions wegens smaad. Krijgt advocaatkosten vergoed van de Raad voor de Rechtspraak.

31 mrt 2009

"Als er iets van waar was dat ik inhoudelijk gebeld heb, dan had ik hier niet gezeten," besluit rechter Hans Westenberg, vice-president van de Haagse rechtbank het hoger beroep van vorige week. "Het valt me op dat u het woord inhoudelijk gebruikt, mijnheer Westenberg," reageert voorzitter Peter Ingelse van het Hof. Na doorvragen van Ingelse of Westenberg nou wel of niet gebeld heeft met procespartijen, besluit Westenberg stellig: "Dat heeft niet plaatsgevonden. Punt!"

31 mrt 2009

Vorige week zijn we op LinkedIn gestart met een discussie over de vraag of het geoorloofd is dat een rechter in een nog lopende procedure belt met advocaten. Aanleiding is natuurlijk de zitting in de zaak Westenberg-Smit-Kat, waarvan u in deze nieuwsbrief een uitgebreid verslag heeft kunnen lezen. De deelnemers aan de LinkedIn-discussie zijn verdeeld over de vraag of het mag, maar één ding is duidelijk: bellende rechters, het komt zelden voor.

31 mrt 2009

De zogenaamde social bookmarking sites zijn hot. Netwerksites als LinkedIn, Hyves, Naymz en Facebook groeien als kool. In dit artikel meer over de achtergronden van de sites, de zakelijke mogelijkheden en de risico's van het netwerken op internet. Ook meer over de "Groups". Deze groepen zijn er in veel verschillende soorten: van alumni-verenigingen tot groepen van professionals. De bedoeling is om groepsleden met elkaar te verbinden en om kennis te delen.

31 mrt 2009

Per 1 april 2009 is Amy van der Kroft (foto) in dienst getreden bij PlasBossinade advocaten, notarissen, belastingkundigen en bedrijfsadviseurs te Groningen, is Koos van der Linden met Frank Verheij begonnen met een nieuw vastgoedkantoor en is Amsterdam een arbeidsrechtkantoor rijker: Haseborg & Zillinger Advocaten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

31 mrt 2009

Op 15, 16 en 17 april vindt in Amsterdam het evenement Justitia 2009 plaats. Het thema van dit jaar is Kunst & Recht, een Amsterdams meesterwerk. Op het programma staan de openingsborrel, pleitwedstrijden, een seminar en de afsluitende feestavond met cabaret, band en DJ's. Voorzitter Laura Kamp van Justitia 2009 legt uit wat er allemaal te gebeuren staat.
30 mrt 2009

Na Allen & Overy is De Brauw Blackstone Westbroek het tweede grote advocatenkantoor in Nederland dat gaat saneren. In de komende twee jaar worden zestig tot negentig banen geschrapt door natuurlijk verloop en het niet verlengen van tijdelijke contracten. Ook worden salarissen bevroren.

26 mrt 2009

Corporate finance-kantoor Cornerstone Partners heeft op adviseur Sander Ouwerkerk benoemt als partner. Dit maakte het bedrijf 25 maart bekend.

Pagina's