april 2009

28 apr 2009

Ergens in Rusland of Polen, daarover lopen de meningen uiteen, denkt een bezopen automobilist dat hij nog meer te drinken krijgt. Van de verkeerspolitie...
22 apr 2009

De Nationale Requireerwedstrijd voor Studenten is gewonnen door de vierdejaars studente Daniëlle van Ieperen (25) van de Rijksuniversiteit Groningen. Van Ieperen was één van de zes studenten die in de finale voor een fictieve meervoudige strafkamer van het Amsterdamse hof haar requisitoir hield. Ze werd unaniem tot winnares uitgeroepen. De jury vond haar requisitoir voortreffelijk, en vooral haar inlevingsvermogen werd gehonoreerd.

20 apr 2009

De Universiteit van Amsterdam zit tot en met het jaar 2012 met een 'bekostigingshiaat' van € 20 miljoen. Dat heeft voorzitter Karel van der Toorn van het College van Bestuur bekendgemaakt. Afgelopen donderdag heeft het College van Bestuur samen met alle decanen gestudeerd op vier scenario's waarmee de benodigde bezuinigingen gerealiseerd kunnen worden.

16 apr 2009

Rechtenstudenten meer achter de vodden aanzitten: het geeft betere studieresultaten. Dat blijkt uit onderzoek dat het Interfacultair Centrum Lerarenopleiding Onderwijsontwikkeling en Nascholing (ICLON) van de Universiteit Leiden uitvoerde. Aanwezigheidsplicht, herkansingen onder voorwaarden en intensievere begeleiding blijken vruchten af te werpen.


15 apr 2009

Advocatenkantoren uit het middensegment zien dat ze steeds vaker in beeld komen bij de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Andersom melden de topkantoren, die om werk verlegen zitten, zich steeds vaker als concurrenten van die middelgrote kantoren. Moeten de kantoren in het middensegment vrezen voor de concurrentie van de grote kantoren? "Ik ben niet bang voor De Brauw."

09 apr 2009

Het advocaten- en notariskantoor Boekel De Nerée bekijkt momenteel hoe ze een mogelijke reorganisatie van het notariaat zal uitvoeren. Ook loopt al sinds vorig jaar november een herstructurering, maar niet als direct gevolg van de economische neergang. In totaal zullen vijftien man ondersteunend personeel vertrekken, voornamelijk via natuurlijk verloop.

08 apr 2009

Het bericht had alle kenmerken van een 1 april grap , maar de eerste publicaties in verschillende Britse media dateren van 27 maart jongstleden: de vrouwelijke solicitor Anal Sheikh (!) heeft barrister Marc Beaumont (foto) gedagvaard, omdat hij de uren die ze samen in bed doorbrachten bij de voorbereiding van een zaak zou hebben gedeclareerd bij Sheikh, zijn cliënt. Betaalde sex, a raison van 250 pond per uur. Beaumont ontkent.

07 apr 2009

Het bestuur van de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en organisatie (REBO) van de Universiteit Utrecht heeft laten weten dat de afdeling Fiscaal Recht uiterlijk eind 2011 wordt opgeheven. Het bestuur garandeert dat alle studenten hun opleiding in Utrecht kunnen afmaken. De studenten zijn daar niet van overtuigd, en hebben een internetpetitie geopend onder de noemer: Behoud Fiscaal Recht.

02 apr 2009

Peter Ingelse:
Vice-President Amsterdamse hof. Voorzitter van het college in het hogere beroep van 25 maart 2009. (In die zaak juridisch gezien hof Den Haag). Doet 7 mei 2009 uitspraak in hoger beroep Westenberg/Kat/Memory en Smit/Westenberg.

02 apr 2009

Roland Gerritsen:
Advocaat voor Poot in Chipshol-zaak. Verklaarde ook gebeld door Westenberg, die zich daarbij negatief uitliet over familie Poot.

02 apr 2009

Harro Knijff:
Raadsman van Hugo Smit. Partner bij De Brauw Blackstone Westbroek. Ooit Haagse deken.

02 apr 2009

Micha Kat:
Zelfbenoemd journalist-provocateur. Wantrouwt iedereen in machtsposities. Schrijft onder andere over advocatuur en recht op diverse websites (waaronder advocatie.nl).

02 apr 2009

Hugo Smit:
Stond als advocaat familie Poot/Chipshol bij. Gewerkt bij Schaap & Partners, Trénite Van Doorne het latere Simmons & Simmons. Momenteel Smit advocatuur/Conway & partners.

02 apr 2009

Henk-Jan Boukema:
Advocaat van Hans Westenberg. Staat Westenberg van begin smaadzaak bij. Was rechter-plaatsvervanger bij Haagse rechtbank heden Arnhem. Partner bij landsadvocaat Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn.

02 apr 2009

Familie Poot:
Aartsvijanden van Westenberg. Deze familie is - kort door de bocht - een fortuin misgelopen door een vonnis uit '94 van Westenberg inzake zeggenschap over hun grondontwikkelingsmaatschappij Chipshol, nabij luchthaven Schiphol. Had Smit toen als advocaat.

Pagina's