mei 2009

28 mei 2009

Ditmaal preuts gedoe op de VU. Waar op de UvA een maand geleden een naakte rug van een blonde vrouwe justitia bij een hoogleraar in het verkeerde keelgat spoot, is nu de VU aan de beurt met een vleeskleurig ondergoedrelletje.
28 mei 2009

De doorgaans zo gematigde deken van de Orde van advocaten sprak zich in ferme bewoordingen uit over het niveau van pas afgestudeerde en beginnende advocaten. "Onvoldoende juridische kennis en moraliteit," aldus een nogal reactionair klinkende Bekkers in de krant van Wankel Nederland. Was vroeger alles beter? Bekkers oogst bijval en kritiek. "Als mijn studenten medische studenten waren geweest, dan liet ik me niet door ze opereren."28 mei 2009

Bij KienhuisHoving moet achttien man ondersteunend personeel vertrekken in de particuliere onroerend goed praktijk. "Die wordt nooit meer zoals ze was," aldus een woordvoerder. Boekel de Nerée ontslaat zes kandidaat-notarissen als gevolg van overcapaciteit in de vastgoedsectie. Per 1 augustus moeten de kano's weg zijn uit Amsterdam.14 mei 2009

De Nederlandse Vereniging voor Energierecht (NeVER) houdt zich bezig met de bevordering van de interesse in en de verspreiding van de kennis van het energierecht. In dit kader heeft de NeVER besloten om, net als in 2007, in 2009 een prijs uit te reiken aan de beste eindscriptie die in de periode januari 2007 - juni 2009 aan een Nederlandse universiteit op het terrein van het energierecht is geschreven.

14 mei 2009

In een absurd kinderachtige rechtszaak om € 100 maakten vorige maand twee Limburgse advocaten, een ex-stagiaire en zijn voormalig patroon, elkaar het leven zuur bij de kantonrechter. De chagrijnige rechter, die zijn rechtszaal en tijd misbruikt zag, liet weten dat hij wel wat beters te doen had dan deze kleine lieden van recht te voorzien. "Ja maar, hij is begonnen!"

13 mei 2009

Wil je weten hoe het er echt aan toe gaat op de Zuidas? Prettige werkplek of slangenkuil? Het nieuwe weblog ZoZuid, volgeschreven door drie anonieme jonge vrouwen uit de advocatuur en de financiële sector, belooft "Dirty details, de secret scoops en survivaltips voor de ZuidAsser'er in deze barre tijden". "Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas in de advocatuur en bij een bank. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder."

12 mei 2009

Kon vacaturesite Monsterboard in maart nog melden dat het aantal juridische vacatures ten opzichte van januari weer aantrok, in april was het toch echt herfst. De maandelijkse Monster Employment Index Nederland meldt voor de juridische sector een daling van 183 (maart) naar 165 (april). De sector doet het daarmee slechter dan andere sectoren, waaronder educatie en training, de gezondheidszorg en toerisme.

11 mei 2009

Er komen steeds meer ondernemingen die eenvoudige juridische dienstverlening en oplossingen bieden voor een laag tarief. Een trend die al gaande was, maar onder invloed van de economische crisis in een stroomversnelling is geraakt. Laten advocatenkantoren werk liggen, en zijn deze juridische Euroshoppers een nieuwe concurrent? "Ik denk dat de advocatuur een miljard euro laat liggen."

07 mei 2009

Advocaat Mohammed Enait werd deze week berispt door de Raad van Discpline wegens het in de rechtbank dragen van een ongeoorloofd hoofddeksel, de weigering om op te staan voor rechters en het bezigen van "grievende en beledigende" uitlaten aan het adres van de rechterlijke macht. Lees hoe de advocaat met 3-0 werd verslagen, en geef daarna jouw oordeel!

04 mei 2009

Europese studenten moeten veel meer in het buitenland gaan studeren. Dat vinden de onderwijsministers uit 46 landen die vorige week twee dagen bijeen waren in het Belgische Leuven. Nederland en Vlaanderen hebben in Leuven ook afspraken gemaakt over de automatische erkenning van elkaars diploma's en titels.