juni 2009

30 jun 2009

Volgens Amerikaanse managing partners van top 200-kantoren is het dieptepunt van de economische crisis voorbij. Dat blijkt uit onderzoek van legal consultant Hildebrandt International onder 133 MP's. Ongeveer tweederde denkt dat het ergste achter de rug is, en men verwacht een voorzichtig stijgende lijn de komende zes maanden. Toch denkt meer dan één op de drie nog wel advocaten te moeten ontslaan in de nabije toekomst. "It's been a brutal six months!"

30 jun 2009

Treurnis troef in American law practice today. Advocaat Fred Hochszstein, kantoorhoudend in het glamoureuze Hollywood, had door de crisis bijna niets meer te doen, en zag zich gedwongen om zijn eigen vrouw te ontslaan. Fred moet verder als eenpitter, valt te lezen in de Miami Herald. En mevouw Hochszstein? "She's pretty frustrated."

30 jun 2009

In mei van dit jaar is het Nationaal Juridisch Salarisonderzoek Advocatuur van KSU Uitgeverij en RaymakersvdBruggen van start gegaan. Bij deze willen we advocatenkantoren die de enquête nog niet hebben ingevuld, nogmaals oproepen om aan dit belangwekkende onderzoek deel te nemen. Belangwekkend, ook voor ùw kantoor, want de uitkomsten bieden handvatten bij het vormgeven van het belonings- en HRM-beleid. De sluitingsdatum van het onderzoek is 17 juli aanstaande.

30 jun 2009

Er wordt minder goed verdiend, het is minder druk en dus is er wel een reden te vinden om eens even lekker ruzie te maken. Bovendien is er nog tijd genoeg voor ook. Het advies van Christ'l Dullaert: lees eens De vier urige werkweek van Tim Feriss. "Besteed geen tijd aan onnodige gekrakeel, zet helder op de kaart waar je naar toe moet in de komende 3-5 jaar en ga daar naar toe. Vergader eventueel onder leiding van een derde, dat geeft minder ontluisterende discussies."

25 jun 2009

Zakenbank Kempen & Co en advocatenkantoor Houthoff Buruma adviseren energiebedrijf Eneco bij de overname van onderdelen uit de failliete inboedel van duurzaam energieconcern Econcern. Ecofys, Evelop en Ecostream zijn verkocht, over de buitenlandse onderdelen wordt nog verder onderhandeld.

25 jun 2009

Arcadis koopt een Amerikaanse branchegenoot, BAM-dochter Tebodin sluit een joint venture in Saoedi-Arabië, TenneT neemt de bedrijfvoering van netwerken over en To-BBB is op zoek naar geld. Een overzicht van de laatste ontwikkelingen in fusie- en overnameland.

25 jun 2009

Begin deze maand werd bekend dat ongeveer de helft van de Engelse internationale topkantoren, waarvan sommigen met vestigingen in Nederland, hun tarieven hebben bevroren onder druk van hun cliënten. Deze proberen in de recessie om de juridische kosten laag te houden. Hun druk heeft effect.

25 jun 2009

"In 2007 verkochten we bedrijven met multiples die nu echt niet meer voorkomen", zegt Marc Renne van participatiemaatschappij Nimbus. Het is de tweede bijeenkomst van de Overnamesociëteit op woensdagmiddag in het Philips Stadion. De aanwezige investeerders, corporate finance-adviseurs, advocaten en ondernemers zijn het met elkaar eens: it's a buyers market.

25 jun 2009

"De aandeelhouders van vandaag houden zich niet alleen maar bezig met winstcijfers", zegt Anne Louise van Lynden van Sandenburg van Investor Voice. Haar communicatiebedrijf gaat samen met CitySavvy. Omdat aandeelhouders tegenwoordig naast winstmaximalisatie zich ook op andere gebieden roeren, zoals een duurzame en sociale bedrijfsvoering, zijn de adviseurs samen gegaan om op meerdere gebieden te kunnen adviseren.

25 jun 2009

Jurist David Kappos, open source jurist van IBM is door president Obama voorgedragen om het Patent and Trademark Office (USPTO) in de VS te leiden. Kappos is bij IBM verantwoordelijk voor het juridisch beleid op het gebied van intellectueel eigendom. Hij is een uitgesproken voorstander van open source.

25 jun 2009

Loyens & Loeff is voor het tweede achtereenvolgende jaar gekozen tot beste werkgever van Nederland. Het advocaten en notariskantoor heeft de meest tevreden werknemers. De ruim 1.500 werknemers gaven hun bedrijf de hoogste cijfers op gebieden als werkzaamheden, collega's en algemene organisatie.

25 jun 2009

KSU-website en database OverFusies.nl houdt alle Nederlandse overnames en fusies bij met een belang boven de € 5 miljoen. Eén van de vaste rubrieken is Dealtalk, waarin de berichten in de media over fusies en overnames worden bijgehouden. Lees Dealtalk, en u bent in één klap op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in fusie- en overnameland. Deze week: Arcadis wil Malcom Pirnie kopen, RWE krijgt toestemming overname Essent, TenneT en To-BBB.

25 jun 2009

Een groep Friese notarissen heeft een vereniging opgericht die de onderlinge concurrentie moet verzachten, meldt het Financieele Dagblad. De NMA volgt de opzet van de vereniging kritisch omdat het riekt naar kartelvorming. Een accountant adviseert de leden over een redelijke kostprijs. Ook de KNB houdt de nieuwe club in de gaten: "Die discussie kun je beter niet zo voeren."

25 jun 2009

Irene Asscher-Vonk en Tom de Bruijn zijn benoemd in raad van commissarissen bij Rabobank Nederland.

24 jun 2009

Jan Kooijman (66) van het Rotterdamse Kooijman Lambert Notarissen streed jarenlang tegen het verplichte pensioen op 65-jarige leeftijd, maar de wetswijziging die langer doorwerken mogelijk maakte kwam er pas na zijn 65-ste verjaardag. Nu die regeling er is, wil hij zich weer laten benoemen tot notaris meldt hij tegenover het AD. Ooit werd Kooijman in 1974 de jongst benoemde notaris van Nederland, met zijn nieuwe benoeming wordt hij straks de oudste.

Pagina's