juli 2009

30 jul 2009

Met Schakelzone Recht drempelloos schakelen van hbo naar een master met civiel effect aan de universiteit! Schakelzone Recht helpt op een effectieve wijze de overstap te maken, omdat de toegang tot de wo-masteropleiding Rechtsgeleerdheid gewaarborgd is. Studenten die hun opleiding hbo-rechten succesvol hebben afgerond, of daar nog mee bezig zijn, kunnen inschrijven voor Schakelzone Recht.
30 jul 2009

De net afgestudeerde Britse rechtenstudenten Shanti Andrews en Rebecca Turner (beide 23) zijn in Brazilië gearresteerd op verdenking van verzekeringsfraude. De twee zitten gevangen in de overbevolkte gevangenis Polinter de Mesquita in Rio de Janeiro. Volgens de politie hebben de vrouwen gelogen over diefstal van goederen ter waarde van 1000 Britse pond.

28 jul 2009

De Raad voor de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie organiseerden van 5 tot en met 10 juli voor het eerst SummerCourt. Twintig jongerechtenstudenten werden voor een week door de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie (OM) beëdigd. Zij kregen gedurende deze week een grondige introductie in het vak van rechter en officier van justitie, en werden uitgedaagd met de vraag: Durf jij de beslissing te nemen?

23 jul 2009

De voormalige Britse rechtenstudente Nina Burmis, 19 jaar, is vorige week veroordeeld voor het onder een valse naam aanschaffen van een huis en...nieuwe borsten. Voor dat laatste checkte ze in bij een kliniek in Manchester onder de naam Jayne Ladylocke, deed een aanbetaling van 500 Britse pond met een valse cheque en liet haar borsten vergroten. Burmis kwam nooit opdagen voor post-operatieve controles.

23 jul 2009

Barrister Marc Beaumont is van alle blaam gezuiverd in de zaak die tegen hem was aangepannen door zijn cliënt, solicitor Anal Sheikh (foto). Zij beweerde dat Beaumont de uren die de twee gezamenlijk in bed doorbrachten, gedeclareerd zou hebben a raison van 250 Britse pond per uur. "Totally without merit", heeft Justice Simon nu geoordeeld.

23 jul 2009

Handig om te weten als je straks bij het aanvaarden van een baan een concurrentiebeding moet tekenen: JPR Advocaten (Deventer, Doetinchem, Enschede, Groenlo en Zutphen) heeft een kort geding over de omvang en strekking van een concurrentiebeding van een advocaat-medewerker verloren. JPR Advocaten stelde bij het gerechtshof Arnhem dat de vertrokken advocaat-medewerker Hugo van Steijn via een vestiging van De Mul Zegger Advocaten in Malden concurrerende werkzaamheden verrichtte voor de vestiging van De Mul Zegger in Apeldoorn. Dat zou in strijd zijn met het concurrentiebeding. Volgens het hof is daarvan geen sprake.

09 jul 2009

De rechtbank Den Bosch en de Juridische Hogeschool Avans-Fontys gaan op diverse terreinen samenwerken. Rechtbankpresident Huub Snijders en Gerard Hupperetz, directeur van de Juridische Hogeschool, zetten volgende week. hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking is bedoeld om de opleiding van HBO-juristen te verbeteren en de afgestudeerden klaar te stomen voor instroom in de rechtbank Den Bosch

08 jul 2009

De krant Independent heeft onlangs een lijst opgesteld van de 10 meest belachelijke rechtszaken ooit, deels ontleend aan al langer bestaande lijstjes. Natuurlijk spelen vrijwel alle zaken in de Verenigde Staten, het land van de 79-jarige Stella Liebeck. Zij stelde in 1992 McDonalds aansprakelijk wegens het serveren van te hete koffie, en kreeg 2,9 miljoen dollar schadevergoeding toegewezen. Dankzij Liebeck zagen een hoop goudzoekers een kans. Zo was er de man die klaagde over de ondeugdelijke bierbril van Budweiser...

08 jul 2009Profiel
Schakelzone Recht helpt op een effectieve wijze de overstap te maken omdat de toegang naar de wo-instelling (Open Universiteit Nederland, Universiteit Utrecht) gewaarborgd is. De Schakelzone bestaat uit studiemateriaal (leerboeken en werkboeken) en een elektronische leeromgeving.

02 jul 2009

De University of Miami School of Law biedt studenten 5000 dollar als ze bereid zijn om later te gaan studeren. Die maatregel is nodig, omdat door de economische crisis meer jongeren dan normaal besluiten om daadwerkelijk te gaan studeren. Nu klassen te vol raken, wordt de studenten gevraagd om in de herfst van 2010 te beginnen. Om voor de 5000 dollarin aanmerking te komen, moeten ze wél 120 uur maatschappelijk werk verrichten.

02 jul 2009

Volgens Amerikaanse managing partners van top 200-advocatenkantoren is het dieptepunt van de economische crisis voorbij. Dat blijkt uit onderzoek van legal consultant Hildebrandt International onder 133 MP's. Ongeveer tweederde denkt dat het ergste achter de rug is, en men verwacht een voorzichtig stijgende lijn de komende zes maanden. Toch denkt meer dan één op de drie nog wel advocaten te moeten ontslaan in de nabije toekomst. "It's been a brutal six months!"

02 jul 2009

Emily Cook, een rechtenstudente aan de UGA lawschool, is verkozen tot Miss Georgia. Ze werd aanvankelijk tweede, maar omdat de winnares besloot dat ze haar bezigheden als miss Georgia niet kon combineren met haar werk als lerares, kreeg Cook de titel. Cook mag in januari strijden om de titel Miss America, die in Las Vegas wordt gehouden.


02 jul 2009

De Leidse rechtenstudent Gerard Oosterwijk (24) gaat aan de slag als voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). Het hele bestuur van de LSVb is vernieuwd. Zijn nieuwe team bestaat uit twee mannen en drie vrouwen en is afkomstig uit verschillende studentensteden.01 jul 2009

Geen zin om de juridische hersenkwabben deze warme dagen aan het werk te zetten? Dat begrijpen we op de redactie maar al te goed, en wij drukken jouw productiviteit dan ook met plezier. Leun lekker achterover en laat je mee voeren langs lukraak geselecteerde online onhandigheden van advocaten uit de donkere krochten van het internet.

01 jul 2009

Loyens & Loeff is voor het tweede achtereenvolgende jaar gekozen tot beste werkgever van Nederland. Het advocaten en notariskantoor heeft de meest tevreden werknemers. De ruim 1.500 werknemers gaven hun bedrijf de hoogste cijfers op gebieden als werkzaamheden, collega's en algemene organisatie.