augustus 2009

27 aug 2009

Hans Westenberg, de 'bellende' vicepresident van de Haagse rechtbank die in een jarenlange juridische strijd verwikkeld was met onder anderen advocaat Hugo Smit, gaat per 1 oktober met vervroegd pensioen. Een woordvoerder van de rechtbank liet vrijdag weten dat Westenberg dit doet "in goed overleg en op verzoek van het bestuur van de rechtbank". Maar zo simpel ligt het hoogstwaarschijnlijk niet.


26 aug 2009

Na drie waarschuwingen en tien keer diep zuchten had politierechter Louter het helemaal gehad met de scheldende en tierende J. van der L. (69). Hij stuurde de Kampenaar de rechtszaal uit. Dat schrijft De Stentor.

24 aug 2009

Hans Westenberg, de vicepresident van de rechtbank in Den Haag, gaat op 1 oktober met vervroegd pensioen. Een woordvoerster van de rechtbank liet vrijdag weten dat Westenberg dit doet "in goed overleg en op verzoek van het bestuur van de rechtbank".
20 aug 2009

Stel, een Amerikaanse astronaut valt een Russische collega aan in de Japanse afdeling van het International Space Station. Op basis van welk strafrecht wordt hij dan vervolgd? Kan iemand een bedrijf ervan weerhouden een reclameboodschap de ruimte in te sturen die in grote delen van de wereld zichtbaar is? En hoe zit het met ons recht op privacy wanneer satellieten tot op enkele meters van de grond kunnen inzoomen?


20 aug 2009

Het witte goud. Advocaten lusten er wel pap van, zo blijkt opnieuw uit Amerikaans onderzoek. Volgens The National Survey of Drugs Use and Health is cocaïne in de VS dé favoriete drug binnen de advocatuur. Hoe staat het er voor in Nederland? Wij vroegen het de anonieme 'insiders' van weblog ZoZuiAs.

18 aug 2009

De twee Britse afgestudeerde rechtenstudenten Shanti Andrews en Rebecca Turner zijn wel degelijk overvallen in Rio de Janeiro, maar hebben de omvang van de buit overdreven om de claim jegens de verzekeraar te vergroten. Dat hebben ze volgens diverse Britse media verklaard bij de rechtbank. De twee zaten enkele dagen in een overbevolkte Braziliaanse gevangenis, omdat de politie vermoedde dat ze de hele overval hadden verzonnen.

17 aug 2009

Nederlandse universiteiten hebben dit jaar ruim 25% meer vooraanmeldingen dan vorig jaar. Daardoor dreigen aanzienlijke financiële en organisatorische problemen op de Nederlandse universiteiten. De groei van de vooraanmeldingen bij de universiteiten ligt daarmee aanzienlijk hoger dan de - al forse - groei bij de hogescholen. Dat meldt de VSNU.

12 aug 2009

Het Amerikaanse blad Corporate Counsel publiceerde onlangs de jaarlijkse Top 100 van best betaalde bedrijfsjuristen. De lijst wordt aangevoerd door Gregory Doody van gasbedrijf Calpine Corporation. Hij verdiende in 2008 - de kredietcrisis was nog niet in volle hevigheid losgebarsten - 9,7 miljoen dollar. Zijn salaris bedroeg ruim drie ton, de rest werd uitbetaald in aandelen en opties.

05 aug 2009

Advocatenkantoor Kennedy Van der Laan vindt dat groepen allochtonen op de arbeidsmarkt nog onvoldoende de weg naar het kantoor kunnen vinden, en andersom. Het kantoor gaat daarom samenwerken met netwerkorganisatie Young Global People. Er worden onder andere in house dagen georganiseerd. Verder wordt via scouts gezocht naar potentials en worden filmpjes op de website van YGP geplaatst. Dat moet de wederzijdse drempel wegnemen.

05 aug 2009

De Law Society, de Britse belangenorganisatie van advocaten, begint met een campagne om rechtenstudenten te wijzen op de moeilijke carrièreperspectieven in de advocatuur. De campagne is gericht op studenten en leerlingen van het hoger onderwijs. De Law Society vindt de campagne nodig, omdat het aanbod de vraag naar advocaatstagiaires ruim overstijgt.

05 aug 2009

De Law Society begint met een campagne om rechtenstudenten te wijzen op de moeilijke carrièreperspectieven in de advocatuur. De campagne is gericht op studenten en leerlingen van het hoger onderwijs. De Law Society vindt de campagne nodig, omdat het aanbod de vraag naar advocaatstagiaires ruim overstijgt.

03 aug 2009

Shanti Andrews en Rebecca Turner, de twee in Brazilië opgepakte rechtenstudentes die worden verdacht van verzekeringsfraude, hebben de gevangenis mogen verlaten. Ze zitten nu in een hotel in afwachting van hun rechtszaak. Volgens de advocaat van de twee is er weinig kans dat ze nog terug moeten naar de cel.