november 2009

30 nov 2009

Advocatenkantoor Clifford Chance adviseert Dubai World bij de herstructurering van het in financiele problemen verkerende staatsfonds Dubai World. Dit meldt de website van het Engelse weekblad The Lawyer.

30 nov 2009

De Amerikaan Robert Bowman ziet een baan als advocaat aan zijn neus voorbij gaan. De reden: zijn studieschuld van een kleine half miljoen dollar is te hoog. Dat besloten vijf rechters uit New York eind vorige week.

30 nov 2009

Steeds minder bedrijven betalen hun juridisch adviseurs op basis van een uurtarief. Dat blijkt uit een enquête uitgevoerd door het Amerikaanse consultancy bureau Hildebrandt. Alternatieve betaalmethoden zijn in sterk opkomst, zo blijkt ook dagelijks uit koppen van de buitenlandse vakbladen: vorige week werd bekend dat Levi Strauss een alternatieve prijsafspraak (fixed fee voor vijf jaar, met advocatenkantoor Orrick Herrington & Sutcliffe) heeft gemaakt.

26 nov 2009

De sociale netwerksites Linkedin en Facebook en microblogsite Twitter gaan mogelijk naar de beurs, op verzoek van de Tweede Kamer wordt de verkoop van ABN Amro-onderdelen HBU en IFN Finance extra onderzocht en Unilever heeft nog €2 miljard in kas voor overnames. Dealtalk, het wekelijkse overzicht van de recente ontwikkelingen in fusie- en overnameland van KSU-website OverFusies.nl.

26 nov 2009

Van de juridisch adviseurs heeft advocatenkantoor Allen & Overy (A&O) de meeste deals gesloten en heeft NautaDutilh de grootste dealwaarde genoteerd. Dit blijkt uit het derde- kwartaalrapport van OverFusies.nl. Advocatenkantoor Houthoff Buruma is één van de snelste stijgers en staat met 26 deals op de derde plaats. De Brauw Blackstone Westbroek scoort zowel gezien de dealwaarde als het aantal deals opvallend laag.

26 nov 2009

De corporate finance-afdeling van Deloitte heeft in het derde kwartaal geen nieuwe deal bekend gemaakt, maar staat met 17 deals nog wel op de eerste plaats in het overzicht van financieel adviseurs. Dit blijkt uit het derde-kwartaalrapport van OverFusies.nl. ING, dat in het derde kwartaal negen deals aan zijn totaal heeft toegevoegd, staat met een verschil van één deal op de tweede plaats.

26 nov 2009

Van de juridisch adviseurs in de M&A heeft advocatenkantoor Allen & Overy de meeste deals gesloten. Dit blijkt uit het derde kwartaalrapport van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl.

26 nov 2009

Het aantal overnames met private equity-partijen is in het derde kwartaal met 28% gestegen. Dit blijkt uit het derde-kwartaalrapport van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl. De fusie- en overname activiteit in de private equity-markt is nu twee kwartalen op rij toegenomen. Hierdoor lijkt voor het eerst sinds de zomer van 2007 de neerwaartse trend gekeerd.

26 nov 2009

Ze werd tegengewerkt door de Californische Orde van Advocaten, maar met hulp van gouverneur Arnold Schwarzenegger en het Californische Hogerechtshof is het nu toch gelukt: de vrijwel geheel verlamde rechtenstudente Sara Granda is geslaag voor het Bar Exam. "She is a fighter and today I join Sara and her family and friends and all Californians as we celebrate her tremendous achievement," aldus Schwarzenegger.

26 nov 2009

Ze werd tegengewerkt door de Californische Orde van Advocaten, maar met hulp van gouverneur Arnold Schwarzenegger en het Californische Hogerechtshof is het nu toch gelukt: de vrijwel geheel verlamde rechtenstudent Sara Granda is geslaag voor het Bar Exam. "She is a fighter and today I join Sara and her family and friends and all Californians as we celebrate her tremendous achievement," aldus Schwarzenegger.

26 nov 2009

De sociale netwerksites Linkedin en Facebook en microblogsite Twitter gaan mogelijk naar de beurs, op verzoek van de Tweede Kamer wordt de verkoop van ABN Amro-onderdelen HBU en IFN Finance extra onderzocht en Unilever heeft nog €2 miljard in kas voor overnames. Dealtalk, het wekelijkse overzicht van de recente ontwikkelingen in fusie- en overnameland van KSU-website OverFusies.nl.

25 nov 2009

De advocaat van de 13-jarige verdachte in de Urker moordzaak, Rutger ter Haar, heeft met zijn uitspraken mogelijk het onderzoek naar de dood van Dirk Post beïnvloed. Dat heeft persofficier van justitie Machiel Vink vandaag gezegd in het NOS-Journaal.

25 nov 2009

Nederlandse bedrijven hebben hun risicomanagement onvoldoende, inefficiënt en te oppervlakkig georganiseerd. Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen, Nyenrode Business Universiteit, het Koninklijke NIVRA en PricewaterhouseCoopers. In het onderzoek werden ruim 1000 bedrijven en non-profit instellingen met een omzet of budget van meer dan € 10 miljoen onderzocht. De onderzoekers geven de onderzochte bedrijven en instellingen gemiddeld een rapportcijfer van 4,5.

25 nov 2009

Steeds minder bedrijven betalen hun juridisch adviseurs op basis van een uurtarief. Dat blijkt uit een enquête uitgevoerd door consultancy bureau Hildebrandt. Alternatieve betaalmethoden zijn in sterk opkomst, zo blijkt ook dagelijks uit koppen van de buitenlandse vakbladen: deze week werd bekend dat Levi Strauss een alternatieve prijsafspraak (fixed fee voor vijf jaar, met advocatenkantoor Orrick Herrington & Sutcliffe) heeft gemaakt.

25 nov 2009

Gisteravond is Bedrijfsjurist, praktisch leidraad voor bedrijfsjuristen van Bernadette van Leeuwen gepresenteerd in boekhandel Donner in Rotterdam. "Het boek is bedoeld als praktische ondersteuning van de niet-juridische aspecten van bedrijfsjuridisch werk." Een kort interview met de auteur.

Pagina's