december 2009

21 dec 2009

Als u uw eigen zakelijke horoscoop voor 2010 zou schrijven, hoe ziet die er dan uit? Wat zou u bereikt willen hebben aan het einde van het nieuwe jaar, en met welke cliënten? Om te beginnen moet u het 'recessie-denken' eens flink van u afschudden.

21 dec 2009

Het is de rustigste decembermaand sinds de industriële revolutie. De Zuidas captains bevechten elkaar als een stel magere straathonden om elke kruimel in de vorm van een schaarse deal. Terwijl de messen op hoog niveau geslepen worden, hebben de advocaatjes en bankers op de werkvloer tijd om zich druk te maken over belangrijke zaken. Onderwerp du jour is het kerstpakket.

21 dec 2009

Rond deze tijd vraagt iedereen zich natuurlijk vertwijfeld af: wat doet de concurrentie met Kerst? Is hun kerstpakket luxer, hun kerstdiner duurder, hun dj hipper? Om wat duidelijkheid te scheppen zet Advocatie.nl een aantal kerstactiviteiten voor u op een rij. Over worstenbroodjes, karaokesets en zelfgemaakte kerstverhalen. En oh ja: de goede doelen. Een rondgang langs een aantal willekeurig gekozen advocatenkantoren.

21 dec 2009

Het jaar 2009 stond natuurlijk in het teken van de kredietcrisis. We schreven er Advocatie.nl vol mee, vooral in het begin van het jaar, maar vrijwel geen enkel artikel over de crisis is doorgedrongen tot de Top 10 van best gelezen artikelen - met als uitzondering onze primeur over de tien ontslagen advocaten bij Clifford Chance. Misschien is dit wel tekenend voor de Nederlandse advocatuur, die vooralsnog redelijk ongeschonden door de crisis lijkt te fietsen.

21 dec 2009

Het einde van het jaar nadert, dus: lijstjestijd. Wat is het best gelezen artikel van Advocatie.nl van het (bijna) afgelopen jaar? De koploper is: Geen geraaskal meer bij hoger beroep Enait. De moslimadvocaat 'scoorde' sowieso bijzonder goed, met ook een notering op plaats 4. Op de tweede plaats satirische artikel Schokkend: de onroerendgoed-nachtmerrie van De Brauw en op de derde plaats onze primeur Clifford Chance ontslaat tien advocaten. Klik verder voor de hele Top 10!

21 dec 2009

Afgelopen vrijdag werden in hotel Krasnapolsky In Amsterdam de M&A Awards uitgereikt.

21 dec 2009

Een volle wintertuin in Krasnapolsky was op 11 december toneel voor de 10e M&A Awards. 2009 was het magerste jaar sinds het bestaan van deze feestelijke avond, maar daar was op deze avond weinig van te merken. Natuurlijk, het c-woord viel hier en daar, maar dan toch vooral in de vraag hoe men er sterker uit gekomen is...

18 dec 2009

Een advocatenkantoor in Londen oogst succes met de verkoop van een "scheidingscoupon" als kerstcadeau. De coupon geeft recht op de raadpleging van een advocaat gedurende een half uur of een uur.

18 dec 2009

Tegen drie medewerkers van Google, David Drummond, senior vice president en chief legal officer, Peter Fleischer, global privacy counsel en George Reyes, de voormalige chief financial officer, is in Italië een jaar gevangenisstraf geëist. De drie worden medeverantwoordelijk gehouden voor het plaatsen van een filmpje op YouTube, waarop te zien was hoe een geestelijk gehandicapte jongen werd mishandeld.

17 dec 2009

Bedrijfenjurist.nl is een klein jaartje in de lucht. Wat heeft u het afgelopen jaar vooral bij ons gelezen? Op plaats nummer 1 van de Top 10 van meest gelezen artikelen staat In House bij...Akzo Nobel. De serie doet het drie vermeldingen in de Top 10 sowieso goed. Op de tweede plaats staat het artikel Eenvijfde van interim-juristen zonder werk, en op de derde plaats Eerste uitspraak Commissie van Discipline NGB. Klik verder voor de hele top 10!

17 dec 2009

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft donderdag aangifte gedaan wegens het lekken van een vertrouwelijk brief van NautaDutilh over DSB. Dat heeft een woordvoerder van DNB gezegd.

17 dec 2009

Jurriaan van der Stok, vennoot in de vastgoedpraktijk van Loyens & Loeff, is op 11 december 2009 benoemd tot notaris te Rotterdam. Op 3 december is ook Mr. Guido Portier benoemd tot notaris te Amsterdam. Loyens & Loeff telt nu zestien notarissen.

17 dec 2009

Het einde van het jaar nadert, dus: lijstjestijd. Wat zijn de meest gelezen artikelen van Novocatie van het afgelopen jaar? Op de eerste plaats staat Onslaggolf gaande in het notariaat, op de tweede plaats Drie notarissen weg bij Boekel de Nerée en op de derde plaats Ontslagen in notariaat bij KienhuisHoving en Boekel de Nerée. Nee, 2009 was niet echt een vrolijk jaar voor het notariaat...Klik verder voor de hele Top 10!

17 dec 2009

Een verdachte mag kort na zijn aanhouding een half uur overleggen met zijn advocaat. Dat minister Hirsch Ballin heeft woensdag aan de Tweede Kamer laten weten.

Pagina's