januari 2010

28 jan 2010

Ondernemingsrecht notaris Nicole van Smaalen naar Greenberg Traurig, Willem Jansonius is benoemd tot managing director van Macquarie Capital Advisers, Thomas Poos maakt promotie bij Credit Suisse en Aafje Rietveld wordt hoofd juridische zaken bij Value8. Een overzicht van recente carrierestappen in fusie- en overnameland.

28 jan 2010

Door de economische crisis gaat de advocatuur 'back to basics' met een focus op inhoudelijke expertise, service en efficiency. Dat stelt Heleen Kersten, managing partner bij Stibbe. "In zekere zin kwam de kredietcrisis ons goed uit. Het heeft de boel opgeschud, dat gaf ons de kans om alles naar een hoger plan te tillen." Een interview.

28 jan 2010

In de Verenigde Staten worden advocaten en bedrijfsjuristen steeds vaker vervolgd na bedrijfsschandalen. Dat stelt hoogleraar Peter J. Hemming in The New York Times. Meest recente geval is de veroordeling Joseph P. Collins van advocatenkantoor Mayor Brown: hij werd veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf voor zijn rol in het frauderende bedrijf Refco. Beleggers verloren meer dan 2 miljard dollar.

28 jan 2010

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vreest een stevige verwatering van het aandeel Spyker, Canon wil zijn bod op Océ niet verhogen en de Europese mededingingsautoriteit legt de beoordeling van de overname van Super de Boer neer bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Een overzicht van de recente ontwikkelingen in fusie- en overnameland.

28 jan 2010

Zakenbankiers van de Rabobank en het Belgische KBC adviseren respectievelijk uitgeverijen WPG en Lannoo bij de overname van PCM Algemene Uitgeverijen voor circa €55 miljoen. Advocatenkantoren Stibbe en Houthoff Buruma verzorgen het juridisch advies voor de kopers. De verkoper, Persgroep Nederland, wordt bijgestaan door RBS en Allen & Overy.

28 jan 2010

De Raad van Discipline van de Haagse Orde van Advocaten heeft de Haagse vreemdelingenadvocaat J.P.H. Thissen wegens wangedrag voor onbepaalde tijd geschorst. Dat meldt NRC Handelsblad.

28 jan 2010

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vreest een stevige verwatering van het aandeel Spyker, Canon wil zijn bod op Océ niet verhogen en de Europese mededingingsautoriteit legt de beoordeling van de overname van Super de Boer neer bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Een overzicht van de recente ontwikkelingen in fusie- en overnameland van KSU-website OverFusies.nl.

28 jan 2010

Een advocaat die 29 jaar als bedrijfsjurist werkte voor Bear Stearns & Co mag van een rechter uit Manhattan als expert getuigen in een arbitragezaak tegen zijn voormalige werkgever. Dat meldt Law.com. Bear Stearns-advocaten hadden geprobeerd Raymond Aronson, een voormalige senior counsel op de juridische- en compliance-afdeling, ervan te weerhouden te getuigen in een arbitragezaak tegen de bank, aangekaart door Keefe, Bruyette & Woods Inc.

28 jan 2010

Advocatenkantoor Simmons & Simmons adviseert de Russische zakenman Vladimir Antonov en zijn Litouwse Bankas Snoras bij de verkoop van zijn aandeel in Spyker aan Victor Muller. De overname loopt via het recent opgerichte overnamevehikel Tenaci Capital, 100% eigendom van Spyker-topman Muller. Antonov bezat een aandeel van 29,9% in het beursgenoteerde Spyker. Spyker betaald voor €57 miljoen aan leningen van Bankas Snoras terug. De deal valt samen met de overname van Saab door Spyker.

28 jan 2010

Bedrijfsjuristen procederen weinig. "Daar heb je toch advocaten voor!", roept men vaak. Ook bedrijfsjuristen die tevens advocaat zijn, procederen meestal niet zo veel. Heel wat bedrijfsjuristen en advocaten die bedrijfsjurist willen worden, vinden dat eigenlijk wel erg jammer. Als jouw bedrijf in een procedure verwikkeld raakt, dan lijkt het erg vervelend om er niet vol tegenaan te kunnen gaan. Zeker als je bedenkt dat zo'n proces juist de volle aandacht trekt van de directie. Geen goede carrière move om dan aan de kant te moeten staan, zo lijkt de gedachte.

28 jan 2010

Ontzetting in België: een notoire en veroordeelde oplichster werkt nog altijd als kandidaat-notaris op het kantoor van notaris Eduard Janssens in Sint-Lievens-Houtem. Janssens is zelf ook niet van onbesproken gedrag: hij werd eind 2007 veroordeeld tot een half jaar cel wegens valsheid in geschrifte. Oftewel: een veroordeelde juriste werkt bij een veroordeelde notaris...

28 jan 2010

Anderhalf jaar geleden diende NautaDutilh tuchtklachten in tegen notarissen van Simmons & Simmons en Boekel De Nerée. De notarissen zouden onzorgvuldig en partijdig hebben gehandeld in de Yukos-affaire. Een telefoontje naar NautaDutilh leert dat de zaak nog in beweging is: de Kamer van Toezicht heeft tussen oktober en eind december 2009 alle klachten afgewezen, maar er is inmiddels hoger beroep aangetekend. Dat zegt advocaat Barbara Rumora-Scheltema van NautaDutilh tegen Novocatie.nl.

28 jan 2010

Vanaf 4 januari heeft Nicole van Smaalen zich verbonden aan Greenberg Traurig. Van Smaalen was sinds 2001 als notaris in Rotterdam werkzaam bij Holland van Gijzen, en houdt zich in haar praktijk voornamelijk bezig met het internationale ondernemingsrecht, waaronder grensoverschrijdende fusies en overnames, internationale herstructureringen en advies op het gebied van rechtspersonen.

28 jan 2010

Professor C.M. Cappon houdt morgen (vrijdag 29 januari) zijn oratie Wat er is, was er al lang; wat zal komen, is eerder al geweest aan de Universiteit van Amsterdam. De bijzonder hoogleraar Geschiedenis van het Notariaat plaatst historische kanttekeningen bij de huidige crisis in het notariaat. "Zolang we vasthouden aan de processuele orde, is er niets aan de hand."

28 jan 2010

Het gerechtshof Amsterdam heeft afgelopen dinsdag de beslissing van de Kamer van Toezicht Leeuwarden om een met derdengelden sjoemelende notaris uit het ambt te ontzetten, bekrachtigd. Volgens het hof heeft de notaris door gelden van de kwaliteitsrekening te gebruiken "willens en wetens niet voldaan aan zijn wettelijke verplichting om ervoor te zorgen dat de derdenrekening te allen tijde op de kwaliteitsrekening aanwezig zijn". Daarmee is het vertrouwen in de rechtsbedeling in ernstige mate geschaad, aldus het hof.

Pagina's