februari 2010

24 feb 2010

Kom op 12 maart naar Het Nationaal Juristencongres in de Amsterdam RAI! Ontmoet topwerkgevers zoals Allen & Overy, DLA Piper, Clifford Chance, Loyens & Loeff, Houthoff Buruma, Van Doorne, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, ARAG Rechtsbijstand en De Rechtspraak. Tevens kun jij carrièregerichte en vakinhoudelijke workshops gratis volgen als: De strafpleiter spreekt, Kies je advocatenkantoor, Insolvency XL en De Fexibele Firm.

17 feb 2010

Naar aanleiding van de zeer goed gelezen serie Een greep uit het leven van een bijna afgestudeerde rechtenstudent heeft de redactie van Rechtenstudie.nl een nieuwe reeks bedacht. In de komende nieuwsbrieven wordt - door middel van interviews met de voorzitters van de juridische faculteitsverenigingen - aandacht besteed aan de activeiten van de vereniging, de verhouding tussen de vereniging en de faculteit en het voorzitterschap. Vandaag de tweede aflevering: Jeroen Westveer van de JFAS.

17 feb 2010

Rechtenstudenten krijgen er mogelijk een nogal bijzondere collega-student bij: de roemruchte, incestueuze Joseph Fritzl. Hij wil in de gevangenis Rechten studeren. Het ontbreekt hem alleen aan een geldschieter.


17 feb 2010

Pas beëdigde advocaten doen er goed aan bij het Amerikaanse kantoor Bingham McCutchen aan te kloppen voor hun eerste baan. Tenminste, als je een hele hoop geld wilt verdienen. Dit kantoor betaalt nieuwkomers een jaarsalaris van meer dan 100 duizend pond. Ter vergelijking: de top 15 van advocatenkantoren in Nederland betaalden hun verse rekruten in 2009 een bruto jaarsalaris van 26 tot maximaal 43 duizend euro.

05 feb 2010

De bedrijfsjuristen van Facebook, Google en LinkedIn zijn van mening dat er geen wettelijke regels hoeven te komen die de privacy van gebruikers beschermen. Dat lieten ze weten tijdens een conferentie van de Federal Trade Commission in Berkeley in de Verengide Staten. De boodschap: vertrouw ons, wij reguleren ons zelf.

04 feb 2010

Op 11 januari openden voormalig Ahold-bedrijfsjurist Peter Wakkie en insolventieadvocaat Ilan Spinath hun nieuwe tweemanskantoor, Spinath & Wakkie. Sindsdien bieden ze zichzelf aan als crisismanager bij bedrijven. Volgens Spinath loopt het als een trein. "Het lijkt zowaar alsof dit concept werkt."

04 feb 2010

Een rechtenstudent heeft twee weken geleden in de Amerikaanse stad Philadelphia een student van een andere universiteit op straat neergeschoten. Gerald Ung van Temple University opende het vuur op Edward DiDonato (23) van Villanova University. Deze ving vijf kogels op in buik, borst en hand. Het slachtoffer is buiten levensgevaar.

04 feb 2010

Ongeveer de helft van de rechtenstudenten die zich na hun studie solliciteren om Rechterlijk Ambtenaar in Opleiding (RAIO) te worden, valt af omdat ze de analytische toets niet halen. Voor allochtone sollicitanten is de Nederlandse taal vaker het struikelblok dan voor autochtonen.

04 feb 2010

Aangeklaagde bedrijven moeten de Amerikaanse staten Florida, Virginia en Illinois mijden als de pest. Dat stelt de American Tort Reform Foundation (ATRF) in haar jaarlijkse ranglijst van juridische 'hellholes' waar de Amerikaanse claimcultuur hoogtij viert. "Florida is een van de weinige staten waar dronken automobilisten die hun auto in de prak rijden, de autoproducent kunnen aanklagen wegens een onveilig ontwerp."

03 feb 2010

Professor C.M. Cappon hield vrijdag 29 januari zijn oratie Wat er is, was er al lang; wat zal komen, is eerder al geweest aan de Universiteit van Amsterdam. De bijzonder hoogleraar Geschiedenis van het Notariaat plaatst historische kanttekeningen bij de huidige crisis in het notariaat. "Zolang we vasthouden aan de processuele orde, is er niets aan de hand."