maart 2010

31 mrt 2010

Er waren in 2009 flink minder geregistreerde partnerbenoemingen bij de Top-50 advocatenkantoren van Nederland, vergeleken met een jaar daarvoor. Het aantal benoemingen daalde van 90 nieuwe partners in 2008 naar 52 vorig jaar. Vooral advocaten werkzaam bij de Britse kantoren in Nederland hadden - met slechts twee benoemingen - weinig te vieren.

31 mrt 2010

BT heeft een deal gesloten met 'legal outsource provider' UnitedLex, dat onder andere werkt vanuit India. BT had al een eigen externe bedrijfsjuridische afdeling in India, maar nu is besloten om de daar werkzame mensen zoveel mogelijk onder te brengen bij UnitedLex. Indiase advocaten hebben intussen een dagvaarding uitgebracht tegen dertig internationale advocatenkantoren en een Legal Proces Outsouring-bedrijf, omdat ze illegaal in India zouden werken.

31 mrt 2010

All quiet on the western front... er zijn nog steeds weinig transfers of partnerbenoemingen te melden. We hebben er toch nog een aantal bij elkaar gesprokkeld. Loyens & Loeff gaat een nieuwe managing partner benoemen: Maarten van der Weijden (foto), Norton Rose heeft een nieuwe advocaat en een nieuwe kandidaat-notaris, en Fransesco van der Linden is in dienst getreden bij ScheerSanders in Den Haag. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

31 mrt 2010

Afgelopen vrijdag streden vier beroepsgroepen - advocaten, bankiers, consultants en ambtenaren - op de Zuidas tegen elkaar in een hardloopwedstrijd over vijftig meter: de Hakken en Pakken Run. De winnaars: Jean-Paul Dresen en Sueena Francisco, beide van Houthoff. Advocatie ging kijken, en maakte een filmpje. En een potentieel prijswinnende foto.

31 mrt 2010

Voormalig staatssecretaris Albayrak van Justitie kreeg vorig jaar het eerste exemplaar van De Stand van de Advocatuur 2009 uitgereikt, en ze vroeg bij die gelegenheid om meer aandacht voor de sociale advocatuur. Ze wordt op haar wenken bediend, want de discussie tijdens de presentatie van De Stand 2010 - afgelopen vrijdag in het WTC - spitst zich toe op de rol van grote advocatenkantoren aan de onderkant van de markt. "Uw ambt brengt verantwoordelijkheid met zich mee, ook in termen van toegankelijkheid," aldus Saskia Stuiveling, vice-voorzitter van de Raad van Advies van de Orde.

31 mrt 2010

Aileen van Driel gaan aan de slag als kandidaat-notaris bij het Amsterdamse Norton Rose. Zij was hiervoor werkzaam bij Holland van Gijzen Advocaten en Notarissen in Rotterdam en zal zich bezighouden met (internationaal) ondernemingsrecht.

31 mrt 2010

Hoe kunnen ambitieuze advocatenkantoren slim inspelen op de veranderende marktomstandigheden? Wat is nodig om de toenemende concurrentie van alternatieve juridische dienstverleners het hoofd te bieden? Het antwoord in twee woorden: excellent ondernemerschap. Hierover zal het gaan op het eerste Advocatuur Congres, dat plaatsvindt op 30 september en 1 oktober in het NH Hotel te Utrecht. Prominenten uit de top van het strategische en organisatorische werkveld praten u hier bij over de nieuwste inzichten en mogelijkheden op het gebied van succesvol ondernemen in de advocatuur. Goede kans dat u na dit congres uw ambities naar boven bijstelt!

31 mrt 2010

 

Rees Morrison, de Amerikaanse law department consultant, is bezig met een uniek grootschalig benchmark onderzoek naar de omvang en samenstelling van juridische afdelingen. Dit onderzoek wordt wereldwijd uitgevoerd. De consultant vraagt om uw medewerking aan dit onderzoek. Dat kan tot en met zaterdag 10 april.

 

31 mrt 2010

Voormalig staatssecretaris Albayrak van Justitie kreeg vorig jaar het eerste exemplaar van De Stand van de Advocatuur 2009 uitgereikt, en vroeg bij die gelegenheid om meer aandacht voor de sociale advocatuur. Ze wordt op haar wenken bediend, want de discussie tijdens de presentatie van De Stand 2010 - afgeloepn vrijdag in het WTC - spitst zich toe op de rol van grote advocatenkantoren aan de onderkant van de markt. "Uw ambt brengt verantwoordelijkheid met zich mee, ook in termen van toegankelijkheid," aldus Saskia Stuiveling, vice-voorzitter van de Raad van Advies van de Orde. Bedrijfsjurist Fred van der Drift van Siemens deed een duit in het zakje tijdens de podiumdiscussie.

31 mrt 2010

Afgelopen vrijdag werden de Gouden Zandlopers, de KSU-prijzen voor advocaten en advocatenkantoren, uitgereikt bij de presentatie van De Stand van de Advocatuur 2010. U kunt de filpmjes, met de presentatie van het kantoor en een kort fragment uit het dankwoord van de winnaars, hier bekijken.

31 mrt 2010

Voor een leuke tweezitter kunt u tegenwoordig bij Dion Bartels aankloppen. De voormalig advocaat ging maandag aan de bak bij Seats and Sofa's om bankstellen te slijten, meldt De Telegraaf. De lezers zijn laaiend enthousiast over Bartels' arbeidsethos, getuige de reacties onder het bericht op de website. "Respect!"

31 mrt 2010

Sophie Prent (29) van Six Advocaten is afgelopen vrijdag tijdens de presentatie van De Stand van de Advocatuur 2010 gekozen tot de Meest veelbelovende jonge advocaat van 2010. Ze ontving daarvoor een Gouden Zandloper. We stellen haar kort aan u voor. "Ik denk dat ze op mij hebben gestemd, omdat ze ons kantoor sympathiek vinden."

31 mrt 2010

Partner Lucas van Eeghen van het Amsterdamse Höcker advocaten is in opspraak gekomen in verband met vermeende btw-fraude, gepleegd door Dirk-Jan Paarlberg. Paarlberg, die van witwassen wordt verdacht, liet het pand aan de Amstel van zijn voormalig advocaat kosteloos verbouwen, en streek via een frauduleuze financiële constructie btw in eigen zak. Dat meldt het Financieele Dagblad woensdag.

30 mrt 2010

Advocaten mogen hun cliënt niet adviseren om medewerking aan psychisch onderzoek te weigeren en zo een veroordeling tot tbs te ontlopen. Dat vindt minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie, blijkens een bericht in Trouw.

30 mrt 2010

Een Belgische onderzoeksrechter heeft twee mannen aangehouden die vorige week donderdag en advocaat en twee van zijn medewerkers gijzelden in advocatenkantoor Pressman in Berchem.

Pagina's