mei 2010

31 mei 2010

Op vrijdag 28 mei 2010 is de Maastoren, het nieuwe kantoor van AKD, officieel geopend door de Burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

31 mei 2010

De VVD wil af van de regel dat de politie verdachten pas mogen verhoren als zij bezoek hebben gehad van een advocaat. Volgens VVD-Kamerlid Fred Teeven is de politie nu veel te veel tijd kwijt aan wachten op advocaten. Dat meldt Novum.

31 mei 2010

Gerrit Engelgeer, pleitbezorger van no cure no pay in de advocatuur, is op 52-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn bedrijf Letsel.nl vorige week vrijdag bekendgemaakt.

27 mei 2010

Analist zien overnamekansen voor DSM, private equity-bedrijf Alpinvest is optimistisch over 2010 en aast op activiteiten van RBS, ING gaat mogelijk uitbreiden in Thailand en de nieuwe coalitie in Den Haag gooit Eneco graag in de verkoop. Een overzicht van de recente ontwikkelingen in de fusie- en overnamemarkt.

27 mei 2010

PhiDelphi Corporate Finance en advocatenkantoor Hogan Lovells adviseren het Franse elektronicahandelshuis Rexel bij de verkoop van Haagtechno aan Panasonic. De Japanse bank Mizuho en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek adviseren koper Panasonic. "Het overbruggen van de cultuurverschillen was een grote uitdaging", aldus Yme van der Wal van PhiDelphi.

27 mei 2010

Private equity-bedrijf The Riverside Company heeft een nieuwe baas voor de Benelux, advocatenkantoren Bird & Bird en Greenberg Traurig nemen nieuwe fusie- en overnamespecialisten in de arm en een Rabobank-adviseur stapt over naar Alfa Fusies en Overnames. Een overzicht van recente carrièrestappen in fusie- en overnameland.

27 mei 2010

"Als de dealflow niet toeneemt, dan zullen een aantal kleinere fusie- en overnamepartijen het moeilijk krijgen of er zelfs mee ophouden", zegt Elmer Jutte van zakenbank Sequoia. Eric Wijs, zakenbankier bij Lincoln International, komt tot eenzelfde conclusie: "Als er geen ruimte is voor kleine M&A boutiques, dan verdwijnen ze". De eerste maanden van 2010 zijn er nog minder deals gesloten dan in 2009, zo blijkt uit de fusie- en overnamedatabank van OverFusies.nl. Als deze lijn wordt doorgetrokken ziet het er dus somber uit voor de kleinere boutiques

27 mei 2010

Private equity-bedrijf Alpinvest heeft in 2009 miljarden minder geïnvesteerd dan in 2008, het Thaise ministerie van Financiën en ING Groep zijn het eens over een verkoop van het staatsbelang in TMB Bank en de nieuwe coalitie van de gemeente Den Haag heeft de verkoop van het aandeel in energiebedrijf Eneco opgenomen in het coalitiebesluit. Een overzicht van de recente ontwikkelingen in fusie- en overnameland van KSU-website OverFusies.nl.

27 mei 2010

Vanaf juni treedt het Turkse advocatenkantoor Yüksel Karkin Kücük toe tot DLA Piper. Dat meldt Juve. Yüksel Karkin Kücük heeft kantoren in Istanbul en Ankara en bestaat uit zes partners en 46 advocaten. Op grond van de geldende Turkse wetgeving, zullen de advocaten van Yüksel Karkin Kücük zich enkel en alleen bezighouden met internationaal recht.

27 mei 2010

ABN Amro verwacht dat de omzet van de advocatuur in 2010 met 4 tot 6% zal groeien. Dat staat in het sectorrapport Visie op zakelijke dienstverlening. "De advocatuur hoeft zich in 2010 nog weinig zorgen te maken, gezien de voortschrijdende juridisering en verzakelijking van het ondernemen, het toenemende aantal claims, een groei in het aantal faillissementen en meer regelgeving vanuit de overheid. De lucratieve fusie- en overnamemarkt en de markt voor beursintroducties is ingestort, maar in 2010 zou enig herstel kunnen plaatsvinden," aldus ABN Amro.

27 mei 2010

Advocaat Leon van Kleef van Meijering, Van Kleef, Ficq & Van der Werf wordt door de Italiaanse justitie niet langer verdacht van betrokkenheid bij drugshandel. Dat meldt de Volkskrant. Een onderzoeksrechter uit Calabrië heeft deze week laten weten dat de raadsman niet wordt vervolgd "omdat hij het feit niet heeft gepleegd".

26 mei 2010

Neurologie rukt op in de rechtszaal. Vorige maand diende advocaat David Zevin uit Brooklyn New York een brainscan in als bewijs in een civiele zaak. Die scan moest bewijzen dat een cruciale getuige de waarheid vertelt, schrijft tech-magazine Wired. Het zou een novum met verstrekkende gevolgen zijn. Levert een scan "independent, scientific validation that someone is telling the truth"?

26 mei 2010

De advocaat die een dikke ton hush money betaalde aan een cliënte waarmee hij ook een seksuele relatie had, mag dat bedrag niet aftrekken als bedrijfskosten. Hij voerde het bedrag op ter voorkoming van imagoschade. Ook in hoger beroep haalde de raadsman bakzeil bij de belastingrechter.

26 mei 2010

Microsoft is door het blad Corporate Counsel uitgeroepen tot het bedrijf met het beste legal team. Volgens het blad geeft vooral de in 2009 getroffen schikking met de Europese Commissie over het openstellen van Windows voor andere webbrowsers blijk van een nieuwe oplossingsgerichtheid van Microsoft. "The settlement was also symbolic for the company's legal team, which set out to prove that it can resolve disputes amicably, despite Microsoft's reputation for aggressively fighting legal disputes to their bitter, final end."

26 mei 2010

Gert van 't Hoff (foto) is per 1 mei 2010 als partner toegetreden tot Croon Advocaten te Den Haag, vastgoedspecialist Paul Goedvolk gaat aan de slag bij Eversheds Faasen en Rechtstaete Vastgoedadvocaten heeft twee nieuwe advocaten in dienst. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

Pagina's