augustus 2010

26 aug 2010

De American Bar Association (ABA), zeg maar de Amerikaanse Orde van Advocaten, overweegt om voortaan ook buitenlandse Universiteiten te accrediteren, mits deze een vergelijkbaar model als de Amerikaanse universiteiten hebben en dezelfde kwaliteit leveren. De toegang tot de markt moet verder open voor het buitenland vindt men, onder druk van de voortschrijdende globalisering.

26 aug 2010

De Stichting Wetswinkel Amsterdam viert op 9 september aanstaande het 25-jarig jubleum. Dit zal gevierd worden met een publieke actie: de Wetwinkeliers zullen van 10.00 tot 14.00 uur gekleed in toga op het Spui in Amsterdam aan alle geïnteresseerden gratis rechtshulp verlenen.

26 aug 2010

De VARA besteedt over vier dagen aandacht aan de sociale advocatuur. In De Advocatenclub worden vier jonge, ambitieuze advocaten gevolgd die mensen helpen die eigenlijk geen advocaat kunnen betalen. Maandag 30 augustus om 20.25 uur bij de VARA op Nederland 3.

26 aug 2010

In een serie interviews met de voorzitters van de juridische faculteitsverenigingen besteden we op Rechtenstudie.nl aandacht aan de activeiten van de faculteitsvereniging, de verhouding tussen de vereniging en de faculteit en het voorzitterschap. Vandaag de zesde aflevering: Marieke van der Veen, oud-voorzitter van de JFV Groningen. "Ik heb de keuze gemaakt om naast de studie ook bij een studentenvereniging te gaan, om zo wat meer mensen te leren kennen. Je bent als rechtenstudent natuurlijk wel een beetje een nummer."

26 aug 2010

Peter van Swaaij was een bekende advocaat in het Rotterdamse juristenwereldje, ook als gastdocent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij legde eind vorig jaar zijn praktijk neer, en is nu terug als Ellen van Swaaij. De advocate voert sinds enige tijd weer praktijk in Breda. "Je kunt niet tegen je zakelijke partners, rechters en cliënten zeggen: vrijdag gaat Peter weg en maandag komt Ellen."

25 aug 2010

Peter van Swaaij was een bekende advocaat in het Rotterdamse juristenwereldje. Hij legde eind vorig jaar zijn praktijk neer, en is nu terug als Ellen van Swaaij. De advocate voert sinds enige tijd weer praktijk in Breda. "Je kunt niet tegen je zakelijke partners, rechters en cliënten zeggen: vrijdag gaat Peter weg en maandag komt Ellen."

16 aug 2010

De VARA besteedt over twee weken aandacht aan de sociale advocatuur. In De Advocatenclub worden vier jonge, ambitieuze advocaten gevolgd die mensen helpen die eigenlijk geen advocaat kunnen betalen. Maandag 30 augustus om 20.25 uur bij de VARA op Nederland 3.