augustus 2010

31 aug 2010

De schriftelijke uitspraak van de rechtbank in Breda over een verkrachtingszaak in Ossendrecht, heeft per ongeluk korte tijd op internet gestaan. Dat meldt het ANP.

30 aug 2010

De Haagse rechtbank heeft vorige week besloten dat er onderzoek gedaan moet worden naar de administratie van twee recherchebureaus die in 2003 de gangen van Edwin de Roy van Zuydewijn nagingen. Dat meldt HP/De Tijd.

30 aug 2010

Curatoren Willen Jan van Andel en Rinke Dulack moeten stoppen met het vorderen van 453.000 euro van Paul Kuiken, ex-ceo van het failliet gegane it-beursfonds Landis. De beslagen op Kuikens's bezittingen moeten met onmiddellijke ingang worden opgeheven. Dat schrijft Follow The Money.

30 aug 2010

Twee grote en prestigieuze Australische advocatenkantoren, Mallesons Stephen Jaques en Clayton Utz, hebben de toegang tot de website Firm Spy geblokkeerd. Volgens de kantoren is de berichtgeving op de website "onverantwoordelijk en inacuraat".

26 aug 2010

TenCate kijkt naar overnamekandidaten in Zuid-Amerika, Telegraaf Media Groep sluit de overname van grote titels niet uit, Kendrion wil met overnames groei realiseren en Maxeda is lekker op weg in de voorbereiding van de verkoop van haar modebedrijven. Een overzicht van de recente ontwikkelingen in fusie- en overnameland.

26 aug 2010

KPMG Corporate Finance en advocatenkantoor Allen & Overy adviseren private equity-bedrijf Parcom Capital bij de management buy-out van de Nederlandse activiteiten van Greencore Group, een Ierse fabrikant van maaltijden- en sauzenfabrikant. Bluemind Corporate Finance begeleidt het kopende managementteam. Financieel adviseur Stamford Partners en advocatenkantoor Van Doorne geven advies aan Greencore Group.

26 aug 2010

"De komende jaren zal de markt voor corporate hybrids groeien", zegt Jeroen van den Broek, hoofd credit strategy van ING. Recent zijn hybrids uitgegeven voor de financiering van een grote overname door energiebedrijf TenneT. Hybrids waren ook in de maak voor de financiering van de splitsing van energiebedrijf Eneco, maar zijn niet uitgegeven omdat de splitsing is afgeblazen. "De liquiditeit bij beleggers is groot en er is een grote behoefte aan poducten met een hoog rendement, zoals hybrids", aldus Van den Broek."

26 aug 2010

Een advocaat uit Ohio is voor de duur van twee jaar geschorst - waarvan 1 jaar voorwaardelijk - omdat er bij haar meer dan 24 uur in een dag zit. Kirstin Ann Stahlbush declareerde op drie dagen meer dan 24 uur, en op vijf dagen meer dan twintig uur. Dat meldt ABA Journal.

26 aug 2010

Het Britse advocatenkantoor Hammonds is in vergevorderde fusiebesprekingen met het Amerikaanse Squire Sanders & Dempsey. Dat meldt Legal Week.

26 aug 2010

Lehman Brothers heeft zijn advocaten vorige maand 44,5 miljoen dollar betaald. Daarmee komt het totaalbedrag dat de zakenbank 22,5 maanden na het faillissement heeft besteed aan juridisch advies, uit op 917 miljoen dollar.

26 aug 2010

De Telegraaf Media Groep (TMG) blijft zich richten op overnames en sluit de overname van grote titels niet uit, Kendrion wil met overnames een derde van de geplande omzetgroei realiseren, Maxeda heeft de verkoopplannen van dochterbedrijven V&D, de Bijenkorf, Hunkemöller en M&S Mode verder aangescherpt en de Rabobank wil verder groeien in de Verenigde Staten. Het wekelijkse overzicht van de recente ontwikkelingen in fusie- en overnameland van KSU-website OverFusies.nl.

25 aug 2010

Veel toezichthouders willen de namen van bedrijven in overtreding vaker publiceren dan ze nu doen. Dat blijkt uit een rondgang die het Financieele Dagblad onlangs deed langs de Autoriteit Financiële Markten, de Opta, de Consumentenautoriteit en de Voedsel- en Warenautoriteit.

25 aug 2010

Waar al lang over gespeculeerd werd in Groot Brittannië, in aanloop naar de implementatie van de Legal Services Act (LSA), is nu een feit: de start van het eerste, volledig met private equity-kapitaal gefinancierde advocatenkantoor MJ Hudson. Het kantoor kan andersom ook aandeelhouder worden in zaken waar zijn investeerders een belang in hebben, en in de private equity bedrijven zelf.

25 aug 2010

Havenbedrijf Rotterdam N.V. is met circa 1.200 medewerkers verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de grootste haven van Europa. Belangrijke taken zijn het ontwikkelen van haven gerelateerd onroerend goed en het uitgeven van grond in het omvangrijke havengebied. Daarnaast heeft het Havenbedrijf Rotterdam een publiekrechtelijke taak: het bedrijf is in zijn hoedanigheid van havenmeester verantwoordelijk voor de veilige en efficiënte afhandeling van de scheepvaart in de haven.

25 aug 2010

Bedrijfsjuristen van grote, internationaal opererende bedrijven geven bij de aanbesteding van hun internationale juridische werk de voorkeur aan Britse advocatenkantoren boven Amerikaanse. 53% van duizend ondervraagde bedrijfsjuristen kiest voor een Brits kantoor, terwijl 34% kiest voor een Amerikaan. Als ze bij deals in meer dan drie juridisdicties moeten kiezen, dan noemt 70% Britse kantoren, en 30% Amerikaanse kantoren. Dat blijkt uit een onderzoek van het Britse onderzoeks- en adviesbureau Acritas.

Pagina's