september 2010

28 sep 2010

Eén ding is zeker: het gebouw The Rock van De Brauw Blackstone Westbroek aan de Zuidas roept heftige reacties op, zowel in positieve als in negatieve zin. Dat blijkt uit onze peiling van vorige week, waarbij 439 stemmen werden uitgebracht. Reacties inzake The Rock variëren van "niet om aan gluren" tot "ik geniet telkens van het architectonische perfectionisme tijdens mijn wacht op de trein". The Rock kreeg de meeste stemmen (186) als lelijkste kantoorgebouw, Baker & McKenzie volgt op plaats 2 met 127, Hothoff Buruma op plaats 3 met 72 stemmen en Boekel De Nerée op plaats 4 met 54.

23 sep 2010

"Tevens wordt al tijdens de eerste collegeweek in kaart gebracht hoe de eerstejaars hun studie en studentenleven willen gaan inrichten." Dat bericht haalde het Universiteitsblad EM.online, huisblad van de Erasmus Universiteit. Er is geen ontsnappen meer aan voor de ondermaats presterende Rotterdamse rechtenstudenten. Een vrij studentenleven is verleden tijd, want de faculteit waakt vanaf nu nog strenger over haar schapen.

23 sep 2010

Het niveau van taalbeheersing van eerstejaars studenten rechtsgeleerdheid blijft een punt van zorg, leert een belronde langs de rechtenfaculteiten van Utrecht, Amsterdam, Leiden en Groningen. Vrijwel alle rechtenfaculteiten hebben de laatste jaren een verplichte taaltoets ingesteld en vaak zelfs een speciaal bureau binnen de universiteit in het leven geroepen dat toeziet op de taalbeheersing van de eerstejaars.

23 sep 2010

Een advocatenkantoor was onlangs bereid om drie maanden gratis te werken voor Shell, in een poging om een voet tussen de deur te krijgen bij het bedrijf. Dat onthulde legal director Beat Hess van Shell afgelopen zondag op een bijeenkomst van het Londens College of Law. "Of course, we agreed," aldus Hess. Hij noemde niet de naam van het kantoor.

23 sep 2010

Rector Magnificus Paul van der Heijden van de Universiteit Leiden onthult vandaag een zilveren bord met de namen van de sponsoren van de Leidse rechtenfaculteit. Dit als eerbetoon aan particulieren die de faculteit financieel steunen, maar ook aan de Rechtbank Den Haag, maatschappelijke organisaties en advocatenkantoren.

23 sep 2010

Het is ook nooit goed, zal men bij De Brauw Blackstone Westbroek denken. Nu heeft de kunstredactie van NRC Handelsblad hun onderkomen The Rock weer op de shortlist van lelijkste gebouwen van Nederland gezet. "Zelden zo’n onsamenhangend, verward gebouw gezien. Een gebouw dat niet kan kiezen, niet eens voor onverschilligheid." Advocatie deed een poll naar Zuidas-krottenwijkverkiezing; jullie worden nu uitgenodigd om ook mee te doen. Bekijk de genomineerden, stem en win een rondleiding door deze beroemde Vogelaarbuurt!

22 sep 2010

Lateral Moves wordt een terugkerende rubriek waarin partners van advocatenkantoren in de top van hun vakgebied worden ondervraagd over de motieven achter hun keuze voor een overstap naar een concurrent, of de start van een eigen kantoor. De eerste is Daniella Strik. Na veertien jaar NautaDutilh koos ze voor Linklaters waar ze nu de Amsterdamse Corporate Litigation & Arbitration praktijk van het Magic Circle kantoor leidt.

22 sep 2010

Lateral Moves wordt een terugkerende rubriek waarin partners in de top van hun vakgebied worden ondervraagd over de motieven achter hun keuze voor een overstap naar een concurrent, of de start van een eigen kantoor. De eerste is Daniella Strik. Na veertien jaar NautaDutilh koos ze voor Linklaters waar ze nu de Amsterdamse Corporate Litigation & Arbitration praktijk van het Magic Circle kantoor leidt.

09 sep 2010

De meeste Nederlandse universiteiten zijn dit jaar gezakt op de prestigieuze wereldranglijst van onderzoeksbureau QS, die woensdag is gepubliceerd. Het bureau beoordeelt instellingen jaarlijks op onder meer de kwaliteit van onderwijs en onderzoek.

09 sep 2010

De faculteit Rechtswetenschappen van de Open Universiteit en advocatenkantoor JPR Advocaten zijn het deze zomer eens geworden over samenwerking op het gebied van handels- en verzekeringsrecht. In dat kader konden er twee bijzondere leerstoelen worden ingesteld, gefinancierd door JPR Advocaten.

09 sep 2010

Een 24-jarige rechtenstudent uit Groningen die verdacht werd van het bezit van kinderporno, kan rustig verder studeren. Hij werd eind augustus vrijgesproken door de rechter.

09 sep 2010

Advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer betaalt het hoogste bruto jaarsalaris (inclusief dertiende maand en vakantietoeslag) aan 1e jaars advocaat-stagiaires en 4e jaars en 7e jaars advocaten. Dat blijkt uit het Salarisonderzoek 2010 dat KSU Uitgeverij voor de tweede keer samen met RaymakersvdBruggen heeft uitgevoerd. Belangrijke opmerking vooraf: veel kantoren uit de Top 50 nemen niet jaarlijks, maar iedere twee jaar deel aan het onderzoek. Stibbe, vorig jaar koploper bij de 1e jaars, en Baker & McKenzie, in 2009 aan kop bij de 4e en 7e jaars, deden dit jaar niet mee. Voor een vollediger beeld van de salarissen in de advocatuur is het dus aan te bevelen om de resultaten van dit jaar te leggen naast die van vorig jaar.

09 sep 2010

Dirkzwager advocaten & notarissen heeft een applicatie ontwikkeld die sinds vorige week vanuit de Apple Store te downloaden is. Met hun juridische applicatie voor de iPhone of iPad krijgt de gebruiker toegang tot de kennisportal van Dirkzwager. Daar zijn artikelen te vinden die het kantoor publiceert over de verschillende vakgebieden.

09 sep 2010

De Ware Toedracht is het nieuwe boek van de hand van Ton Derksen, de wetenschapsfilosoof die eerder in Het OM in de Fout genadeloos de cognitieve misstappen van het OM in bekende gerechtelijke dwalingen blootlegde. Zijn werk leidde onder meer tot het heropenen van de zaak Lucia de B., die dit jaar vrij kwam. Het nieuwe boek verenigt wetenschappelijke theorie en strafrechtpraktijk. "Als advocaat moet je het NFI en OM niet geloven."

08 sep 2010

De Ware Toedracht is het nieuwe boek van de hand van Ton Derksen, de wetenschapsfilosoof die eerder in Het OM in de Fout genadeloos de cognitieve misstappen van het OM in bekende gerechtelijke dwalingen blootlegde. Zijn werk leidde onder meer tot het heropenen van de zaak Lucia de B., die dit jaar vrij kwam. Het nieuwe boek verenigt wetenschappelijke theorie en strafrechtpraktijk. "Als advocaat moet je het NFI en OM niet geloven."

Pagina's